Kolovoz 20, 2025, 20:28:58 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: CO2 ljestve  (Posjeta: 1085 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Zlatni2004

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
CO2 ljestve
« u: Studeni 03, 2006, 17:25:00 poslijepodne »

Evo danas sam ih kupio jer me ferplastova pumpa zivcirala navecer!

Al ne kuzim koja je fora u tome mjhurici CO2 samo idu poljestvama do vrhai na kraju zavrse na povrsini vode?!?!?

a kod ferplasta se ni ne vide i rasprsuju se sa pumpom po akvariju, e sad mene zanima sta je bolje???

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
CO2 ljestve
« Odgovori #1 u: Studeni 03, 2006, 18:15:00 poslijepodne »
Za DIY punjenja je bolja Ferplastova "mješalica", otopi daleko veču količinu CO2 nego ljestve (praktično 98% CO2 se otopi) ali prokletu napravu treba čistiti barem jednom tjedno (ako je u akvariju više smeča i češče) jer joj efikasnost inače pada.
To je ujedno i jedina prednost ljestvi, njih kad jednom metneš praktično možeš i zaboraviti da su u akvariju. (prednost im je i to da nisu na struju pa im rad ništa ne košta ali to im je i nedostatak nemreš ih po noči ugasiti   ).
Edited by: Tuljan
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA

Offline Zlatni2004

• Punopravni član
  • **
CO2 ljestve
« Odgovori #2 u: Studeni 03, 2006, 19:44:00 poslijepodne »

Izvadio sam ljestve iz akvarija i mislim da mi je to onda bila propala investicija :)

vratio sam se ferplastovoj pumpi na koju cu stavit tajmer ili cu ga probat spojit na tajmer od akvarija pa nek se gasi kad i svjetlo

Offline jakobinac

• Punopravni član
CO2 ljestve
« Odgovori #3 u: Studeni 03, 2006, 23:18:00 poslijepodne »
Kod ljestvi ti je poanta u tome da se produži vrijeme kontakta mjehurića CO2 s vodom i to je to
Split, Hrvatska

Offline bona

• Punopravni član
  • **
CO2 ljestve
« Odgovori #4 u: Studeni 05, 2006, 21:29:00 poslijepodne »
mjehurići na ljestvama "prozuje" do površine prva 2-3 dana, pogotovo ako je DIY smjesa u pitanju...već 3. dan (barem meni) na putu od dna do vrha ljestvica mjehurić se potpuno otopi, čak gotovo ni ne stigne do vrha ljestvice...

Split - POLJUD