Kolovoz 09, 2025, 20:01:12 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Botia - peraje  (Posjeta: 908 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Šmigy

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Botia - peraje
« u: Studeni 03, 2006, 16:36:00 poslijepodne »
Hi svima,

Botia mi ima oštećene peraje. Da li je to bakterijsko truljenje ili je to zbog viška amonijaka u vodi? To bih trebao lijećiti Bactopurom ali sam čuo da su Botie osjetljive na lijekove zato što nemaju krljušti. Kako ju tretirati? Molim savjete?

Osijek, Slavonija

Offline duda

• Punopravni član
Botia - peraje
« Odgovori #1 u: Studeni 03, 2006, 17:41:00 poslijepodne »
Nisam sigurna mislim da sam negdje pročitala da se sa takvim ribama postupa tako šta se lječe sa pola doze. Inače dobro je staviti i malo sera ectopura soli samo kako neznam puno o botiama pitanje je dali bi joj škodila sol. To češ vjerovatno ti znati ako ne škodi promjeni dio vode stavi baktopur ja bih sa pol doze za svaki slučaj i dodaj soli sera ectopur ako joj ne smeta.

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Botia - peraje
« Odgovori #2 u: Studeni 03, 2006, 21:08:00 poslijepodne »
kad mi se pojavio ich u aq radi prevencije spram botia sam stavila:

1.dan - 30kapi lijeka
2.dan - 25 kapi lijeka
3.dan - 20 kapi lijeka

a akvarij je rio 180... istina, samo su dvije ribe dobile par tockica... i naravno temp sam podigla na 29... a inace mi je temp 27-28...

mislim, off toppic je, ali ima veze s botiama i manjim dozama lijeka...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Botia - peraje
« Odgovori #3 u: Studeni 06, 2006, 13:02:00 poslijepodne »
..Botie su osjetljive na ich,a ovoj na fotki ne bih ni sa čim tretirao jer vidim da je u zajedničkom akvariju sa biljem,pa najvjerojatnije nisu nitrati ni bolesti jer bi simptome imale i druge ribe...izuzev ako je tek kupljena riba i ubačena bez karantene,tada savjetujem promatranje i regiranje(liječenje) ako se proširi na ostale stanovnike...