Kolovoz 09, 2025, 16:09:05 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Bolesni gupy  (Posjeta: 818 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gogec

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
Bolesni gupy
« u: Listopad 30, 2006, 13:27:00 poslijepodne »
Ne znam što je sa gupyima, nekoliko ribica je jako smršavjelo a neke su i uginule. Kad sam bolesne izdvojio u karantenu vidio sam da im je izmet kao neka vata.
Crni Lug, Gorski kotar
Hrvatska

Offline duda

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Bolesni gupy
« Odgovori #1 u: Listopad 30, 2006, 17:53:00 poslijepodne »
Dali možda vuče bjeli izmet? Ako da može bit virusna i bakterijska oboljenja. Nisam sigurna jer malo je informacija moguće da ima trbušnu vodenicu. Zna doći zbog gladovanja, nepravilne ishrane, pad temparature sa jedne na drugu temparaturu, stresa, transporta puno toga može biti. Trbuh bude napuhan, riba se zadržava ispod površine vode, peraje budu skupljene, anus ribe upaljen. Ako se ribi otvori trbušna šupljina zarazit če se i druge ribe bolest je zarazna. tada bi morao dezinficirati cjeli ag. Ako ti riba vuče bjeli tanki izmet za takvo što se koristi medazol kupiš u apoteci nije puno ne sječam se koliko je bio ali znam da nije velika cjena. Ako vuče bjeli tanki izmet: medazol od 250mg smrviti skroz i rastopit sa malo ag vode i razliti po ag.Prije nego se stavi medazol promjeni 1/3 vode u ag i stavi rastopljeni ljek od 250mg i kako rekoh izlij u ag. Medazol od 250 mg na 50 lit vode i držat pa oko 3 dana., i temp postepeno podić na 28C. Sad po ovom vidi dali ti riba ima takve simptome.