Srpanj 27, 2025, 14:15:40 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Moja iskustva sa zelenom vodom  (Posjeta: 1114 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kizo1973

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
    • http://www.xanadu.hr
Moja iskustva sa zelenom vodom
« u: Listopad 30, 2006, 10:32:00 prijepodne »
Akvarij 200 Lit, ex 700 filter, Lampe 2x30Watt Sera,

Evo ako nekome moze pomoci moje iskustvo sa zelenom vodom. Naime, imao sam biljni akvarij oko 2 mjeseca sve 5. Nakon rodenja djeteta malo sam zapustio akvarij i posvetio se bebi. Nakon nekog vremena (cca 2 tjedna) voda mi se pocela mutiti i poprimati zelenu boju. Mijenjao sam vodu, ali nista, zamracivao sam na 3 dana, ali nista, sipao sredstvo protiv algi (algovec), ali nista, na ovom forumu sam konstatirao (zelena smrdljiva voda) da je rijec o cijanobakteriji, kao lijeci se eritromicinom. Nakon ubacivanja eritromicina 2,5 mg po litri vecina riba je uginula (botie, duhovi, tetre, aymoneri) prezivili corydorasi, gupyci. Nakon toga raskuzujem akvarij solnom kiselinom, iz stare postave akvarija u novu postavu ne stavljam nista. Novi pijesak, kamenje, panjevi, novi fiter Enheim 1000lit/sat i unutra stavio ciklide i sve 5, medutim nakon mjesec dana ponovo zelena voda. Lagano gubim volju i za ribe i akvaristiku. Gdje god pitam, pet shopovi nemaju pojma. Svi deru isto (previse hrane, disbalans, losa filtracija, previse riba, ...).
Nije mi vrag dao mira i ja ponovo na Net i nadem vrlo jednostavan recept.

Izvadio sam aktivni ugljen (ako ga ima). Sera AquaiaClear (22 kn) sam ubacio u akvarij po uputama na bocici, akvarij sam zamracio u potpunosti (brzinsko hranje u 18.00 bez paljenja svjetla) na 3 dana. Kad sam otkrio imao sam sta vidjeti. Akvarij kao nov. Voda ne moze biti bistrija. Evo nakon 5 dana voda i dalje bistra.

Nadam se da sam nekom pomogao sa svojim iskustvom.

Offline Akvarista

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Studeni 14, 2006, 07:32:00 prijepodne »
ovo što si naveo kao razlog za zelenu vodu je istina.Možda ti akvarij stoji i u blizini prozora.

Offline bubica78

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #2 u: Studeni 14, 2006, 14:23:00 poslijepodne »

ja sam svojevremeno imala problema sa zelenom vodom, koje sam rijesila sa aquaria clear.

ali stvarno mi nije jasno od kuda ljudima pada napamet stavljati antibiotike u krcat akvarij?!.
Začin  mora teći.

Rijeka/Kozala

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
« Odgovori #3 u: Studeni 14, 2006, 17:33:00 poslijepodne »
Ma nije to tako strasno, ako se dozira pomalo...
DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline lula

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Studeni 14, 2006, 21:12:00 poslijepodne »
bitno da si riješio problem. meni je jednom "procvao" ali sam ga riješio tako da sam palio i gasio svjetlo 2-3 puta na dan par dana.
Varaždin / Hrvatska