pozdraf,
dok sam prvi put na forumu navela da imam skalare i neonke zajedno uglavnom su reakcije bile negativne (i ne sve na bas ljubazan nacin

). Na nekim sam stranicama nasla informacije da se ne bi smjeli drzati zajedno a nekim cak i preporuke da se drze zajedno! (javascript:openWin('../baza_riba/vrsta.asp?ID=385','','tool bar=0,location=0,status=0,menubar=0,scrollbars=1,resizable=1 ,width=680,height=500') )
No dosada sam vec na nekoliko drugih topica onako usputmogla procitati da nas ima vise koji imamo ove ribe u zajednicim akvarijim, pa bih voljela cuti vasa iskustva.
Kod mene je sve o.k.
Skalari su pusteni u akvariji posljednji. A ja si nekako zamisljam da bi to moglo biti bitno, jer su oni jako teritorijalni. Ovako kad su stigli bilo je to kao da oni ulaze na tudji teritorij (iako se radi o malim ribicama). Moja je pretpostavka da kad bise njih naselilo prve oni bi dozvjeli akvarij kao potpuno svoj i ulazak novih ribica dozivjeli kao narusavanje svog teritorija.
Takodjer, ubaceni su kao male bebe (makar jako brzo rastu) pa su se mozda mogli bolje naviknuti, a pretpostavljam da bi ubacivanje odraslih riba moglo biti pogubno.
O ovome pisem, jer na proljece planiram preseljenje - skalari ce biti preveliki za ovaj akvarij. Htjela bi veliki akvarij u kojem bi drzala ovaj par skalara a mozda i jos par, svoje male neonke (njih 12), a dodala bi jato crnih neonki i mozda jos kojih tetri (dijamantna ili
Hyphessobrycon erythrostigma) dakle, da vas cujem