Srpanj 22, 2025, 22:56:44 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Skalari,rast  (Posjeta: 4092 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline banfa

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
    • http://www.euroart-band.com
Skalari,rast
« u: Svibanj 12, 2004, 22:38:00 poslijepodne »
Imam 5 skalara u 100 l akvariju kada sam ih kupio bili su podjednake veličine .Prošlo je mjesec i pol a jedan od skalara je narasao duplo veći od ostalih taj je najjači .Dali će i ostali postići tu veličinu ili se radi jednostavno o tome da su zakržljali zbog loših uvjeta.
Velika Gorica / Hrvatska Udruga Ciklidofila

Offline t.o.n.i

• Punopravni član
Skalari,rast
« Odgovori #1 u: Svibanj 12, 2004, 22:54:00 poslijepodne »
neznan kakvi su tvoji uvjetiali vjerovatno je taj koji je narastao muško oni obićno brže rastuod ženki,ali opet je mala vjerovatnost da su ostale 4 sve ženke.Ali ne brini narast će

Offline Force

• Punopravni član
  • Dob: 42
Skalari,rast
« Odgovori #2 u: Svibanj 12, 2004, 23:02:00 poslijepodne »
Citat: banfa
Imam 5 skalara u 100 l akvariju kada sam ih kupio bili su podjednake veličine .Prošlo je mjesec i pol a jedan od skalara je narasao duplo veći od ostalih taj je najjači .Dali će i ostali postići tu veličinu ili se radi jednostavno o tome da su zakržljali zbog loših uvjeta.

Tim ribama treba osigurati dovoljno dubok akvarij jer vole dubine sto si mozda i vidio prilikom njihovih egzibicija naglog uspinjanja i poniranja.

Jel ih drzis same ili sa jos nekim ribama.

BTW jel znas mozda koliki im je life time?

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Skalari,rast
« Odgovori #3 u: Svibanj 13, 2004, 07:53:00 prijepodne »
Kod ciklida se uvijek pojavljuje dominantna riba koja jede više od ostalih.Ako i ostala četiri rastu,nema bojazni,sa vremenom će se izjednačiti

Offline banfa

• Punopravni član
Skalari,rast
« Odgovori #4 u: Svibanj 13, 2004, 08:27:00 prijepodne »
Sa skalarima su još 4 gupija ,4 ancistrusa, 4 corydorasa .Inače Forceskalari ti žive oko 10 godina.

Offline Force

• Punopravni član
Skalari,rast
« Odgovori #5 u: Svibanj 14, 2004, 20:22:00 poslijepodne »
Citat: banfa
Sa skalarima su još 4 gupija ,4 ancistrusa, 4 corydorasa .Inače Forceskalari ti žive oko 10 godina.

Daj mi reci jel su gupiji dosli prije ili kasnije skalara, naime ja sam dofurao 3 gupoija i morao sam ih maknuti jer su ih svi naganjali, od skalara do borca.

Offline Neven.M

• Punopravni član
    • http://pet.beke.co.nz
Skalari,rast
« Odgovori #6 u: Svibanj 14, 2004, 22:22:00 poslijepodne »

Force ja mislim da je normalno kada ubacis novu ribu da je druge ribe ganjaju,bar tako rade kod mene.

Offline Force

• Punopravni član
Skalari,rast
« Odgovori #7 u: Svibanj 14, 2004, 23:48:00 poslijepodne »
Citat: Neven.M

Force ja mislim da je normalno kada ubacis novu ribu da je druge ribe ganjaju,bar tako rade kod mene.

Ma to je ok ali mi je bilo bad jel su gupiji strasno bedaste ribe, muzjak je dosao u sam cosak akvarija i pliva ko ludak a nemre dalje od stakla, sve druge ribe su ga okruzile, morao sam ga izvaditi jel se mali sav uznemirio, skrge su radile sto na sat, nisam znao koliko bi izdrzao da sam ga ostavio.

Offline marin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • www.opg-sagi.com
Skalari,rast
« Odgovori #8 u: Svibanj 15, 2004, 06:26:00 prijepodne »
ja sam si kupio pet skalara u 115L akvariju. došli su zadnji i niko nikoga ne dira. imam još tri kribenzisa, bikolora, hoplo soma, hrpu ancitrusa i koridoraša. sve je bilo ok do jučer navečer, onda su počeli skalari međusobno da se fajtaju (trojica). čim sam se približio akvariju su me došli pogledati i to je to. e da moji su kod mene sad već  tri tjedna.
tkopod drugim jamu kopa sam u nju pada

Offline banfa

• Punopravni član
Skalari,rast
« Odgovori #9 u: Svibanj 17, 2004, 11:05:00 prijepodne »
Gupiji su stigli nakon skalara i nije bilo nikakvih problema niko nikog ne tuče ni za čupe vuče big happy family.

Offline akvarijfun

• Novi član
  • *
Skalari,rast
« Odgovori #10 u: Svibanj 17, 2004, 15:35:00 poslijepodne »
Imamo ti mi akvarij od 140 litara i 5 velikih skalara.Stari su dvije godine i mogu ti reći da su on kao prvo jako teritorijalne ribe i normalno je da su malo agresivniji.Bore se za teritorij između ostalog i zato šta će ti njihova veličina puno ovisiti o tome koliko će koji za sebe izboriti mjesta.U našem je akvariju 1 ženka najveća,a odmah iza nje njen par-mužjak.Oni su dominantni.Svi su narasli-nema straha,ali izjednačili se nisu.Sumnjam da hoće.

Offline akvarijfun

• Novi član
  • *
Skalari,rast
« Odgovori #11 u: Svibanj 17, 2004, 15:38:00 poslijepodne »
Zaboravih reći da nije baš preporučljivo miješati živorotke(gupiji) sa skalarima.Najčešće uginu kroz neko vrijeme.Nama se to desilo prošle godine,pa su nam dali savjet da to više ne radimo

Offline Force

• Punopravni član
Skalari,rast
« Odgovori #12 u: Svibanj 17, 2004, 15:56:00 poslijepodne »
Citat: akvarijfun
Zaboravih reći da nije baš preporučljivo miješati živorotke(gupiji) sa skalarima.Najčešće uginu kroz neko vrijeme.Nama se to desilo prošle godine,pa su nam dali savjet da to više ne radimo

Bas sam si ja to isto razmisljao, ipak je gupy riba koja je puno osjetljivija pa mislim da ne bi bilo pametno da kontaminiraju ekipu.

Offline chubby

• Punopravni član
Skalari,rast
« Odgovori #13 u: Svibanj 17, 2004, 16:25:00 poslijepodne »
Citat: Force

Bas sam si ja to isto razmisljao, ipak je gupy riba koja je puno osjetljivija pa mislim da ne bi bilo pametno da kontaminiraju ekipu.

sta ovo znaci?

Offline banfa

• Punopravni član
Skalari,rast
« Odgovori #14 u: Svibanj 17, 2004, 19:32:00 poslijepodne »

Neznam ljudi negdje kada sam surfao po webu vezano uz skalare neki strani uzgajivači čak preporučuju da se gupiji stave sa skalarima pošto se vrlo često množe a mali gupiji su poslastica skalarima i ujedno živa hrana ,nemojte misliti da se slažem s time ipak sam svoju trudnu gupi ženkicu premjestio u manji 10 litarski akvarij i jedva čekam prinove.

Offline banfa

• Punopravni član
Skalari,rast
« Odgovori #15 u: Svibanj 17, 2004, 19:35:00 poslijepodne »

Gupije tako i tako planiram premjestiti u jedan 25 litarskitank neznam koliko ih može ići na tu količinu vode planiram ih još kupiti jer kažu da je preporučljivo da se ne križa međusobno ribe iz iste porodice.