Kolovoz 09, 2025, 10:09:08 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: HITNA POMOĆ!!!!!!  (Posjeta: 1569 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline babyboom

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
HITNA POMOĆ!!!!!!
« u: Listopad 27, 2006, 20:24:00 poslijepodne »
Halo ekipo!!
Evo opet imam problema s ribicama!!!
I obracam se vama jer ste mi bili super pomogli!!!...
Evo sto se dogodilo: prije par dana mi se jedan od teleskopa razbolio.. tocnije dobio je ranice na tijelu, pa sam ga izolirao i sad je na lijecenju (oporavlja se)
e sad, akvarij imam vise od godinu dana!! Ljetos sam napavio temeljito ciscenje i kao nus pojava pojavila se MUTNA VODA.... zbog toga sam jucer stavio u vodu CrystalWater od tetre koja bi trebala rascistiti vodu...
Ujutro kad sam isao nahraniti ribe POLA IH JE PLUTALO NA POVRSINI!!! a druga polovica je jedva jos bila ziva.. brzo sam stupio u akciu i promijenio vodu...
U akvariju mi je ostalo 3 male ribice (koje se ponasaju sasvim normalo, zivahno) 2 cistaca kojm kao da nije nis bilo te 3 velike ribe (TOTALNO OSAMUCENE, no oporavljaju se)
E sad u cemu je problem??!? zasto se voda tako mutni.. (SVE SU ZLATNE RIBICE)
i da 2 od 3 velike ribe su se pojavile bijele crte (koje su kružnog oblika) unutar kojih su ljuskice svjetlije boje te su lagano osamuceni... da li imaju isto sto i teleskop, da ce to postati rane??

MOLIM VAS ZA POMOC!!! HITNO, ne zelim da mi jos njih ugine

Offline Njuška

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
HITNA POMOĆ!!!!!!
« Odgovori #1 u: Listopad 27, 2006, 20:59:00 poslijepodne »

Bojim se da je neka bakterija u pitanju.....ako je to što mislim da je onda ti može pomoći jedna lagana kupka u otopini hipermangana (ribe,bilje) a tank s kompletnom opremom na dezinfekciju. Imaš 50% šanse da spasiš stvar. Nadam se da nisam u pravu.....sretno

ps. možda može nekakav lijek pomoći....o lijekovima neznam skoro ništa...
Rijeka / Hrvatska
...nakon duge i teške muke dobio sam internet...

Offline aqua man

• Punopravni član
HITNA POMOĆ!!!!!!
« Odgovori #2 u: Listopad 27, 2006, 21:06:00 poslijepodne »
Neznam koliki imaš akvarij ali moraš znati da sve vrste zlatnih ribica moraju imati dosta prostora za razliku od tropskih ribica,jer su uostalom dosta neuredne ribe tj. prave puno otpada ,i uz to moraš imati dobar filter. Najvjerojatnije ti se u akvariju pojavila neka infekcija koja bi se morala  što prije liječiti po mogučnosti cijeli akvarij,ja bih ti preporučio medi mor od aqarium munstera-oko  50kn, jer je širokog spektra djelovanja
SRETNO i javi ako se što poboljša ili u najgorem slučaju pogorša!

Offline duda

• Punopravni član
HITNA POMOĆ!!!!!!
« Odgovori #3 u: Listopad 27, 2006, 22:10:00 poslijepodne »

O hladnim ribicama neznam nešto puno pa neću bit od neke velike pomoći. Šta se tiče ranica na tijelu pomaže baktopur od sere i da se stavi malo soli da ranice brže zarastu. Ako se ne ljeće rane mogu se na tom mjestu pojavit i plijesan. E, sad neznam dali se može staviti baktopur s obzirom da su to zlatne a ne tropske. Neznam koji si lijek stavio toj ribi koju liječiš valjda si pogodio. Inače za te ranice i oštečene peraje i plijesan baktopur je dobar. Šta se tiče crystal water nemoj stavljati takve stvari samo još pogoršaju kvalitetu vode i naprave sranje. Kod nekih preparata za čišću vodu treba imati čak odgovarajući ph gh inače se ne preporuča staviti. Ako ti se voda muti rađe promjeni 50% vodei ako treba nakon par dana ponovi postupak nego kemijati. Kolega agua man ti je dobro rekao te ribe jaaaaaako prljaju i mute vodu. Zanjih ti je potreban jaaaaaako dobar filter koji če dobro radit posao. Jer nečeš ti rješit stvar čestim izmjenama vode. Jak i kvalitetan filter i unutra aktivni ugljen i nema problema. Promjeni opet jedno 50% vode i dodaj malo pozitivni bakterija u ag.

Offline duda

• Punopravni član
HITNA POMOĆ!!!!!!
« Odgovori #4 u: Listopad 27, 2006, 22:15:00 poslijepodne »

Prije nego stavljaš lijek moraš uvjek promjenit dio vode u ag. Bar neki 30% i poslje lječenja valjda to znaš opet promjenit dio vode obavezno.

Offline biguran

• Punopravni član
  • **
HITNA POMOĆ!!!!!!
« Odgovori #5 u: Listopad 28, 2006, 09:40:00 prijepodne »

tesko je odrediti o cemu se radi prema tvojim recima. Koliki ti je akvarij, sta koristis za filtraciju, kakvi su parametri vode??? Kad se radi o zlatnim ribicama onda tu trebas obratiti posebno paznju o amonijaku jer je to uvjek problem sa njima.Dali koristis bio i hemijski filter itd.

Najbolje tije da stavis sve ribe u kofu i napravis jednu generalku, komplet\ dezinfekciju.
\"Who hears the fishes when they cry?\"

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
HITNA POMOĆ!!!!!!
« Odgovori #6 u: Listopad 28, 2006, 09:46:00 prijepodne »
hvala na odgovorima... bum nes izkombiniro...
eto jutros mi ugine jos jedna od one dvije velike... rek noci....
sad cu probat spasiti onu drugu veliku...

stavit cu ju karantenu s teleskopom jer je teleskop vec na tetmanu...
druge ribe su super!!
promijenit cu do pola vode opet i staviti serin lijek .. ali ne u preporucenoj velicini nego samo zbog prevencije mogucih ranica ili infekcija...

iskreno sumnjam da je neka velika infekcija jer se to dogodilo kad sam stavio CrysralWater.. jedino ako sam s njim dobio bakterije....

pisite kaj milsite i kaj biste napravili vi!!!
HVALA

Offline aqua man

• Punopravni član
HITNA POMOĆ!!!!!!
« Odgovori #7 u: Listopad 28, 2006, 10:04:00 prijepodne »
Možda si dao  poveću dozu toga preparata u akvarij,neznam nisam više pametan o čemu je rijeć,prošao sam kod svojeg teleskopa ich i onu plijesan al ovo nisam imao za vidjeti(samo nek tako i ostane)tako da sada mogu samo nagađati.Nadam se da ima boljih stručnjaka za zlatne na akvarij netu da ti bolje pomognu!

Offline aqua man

• Punopravni član
HITNA POMOĆ!!!!!!
« Odgovori #8 u: Listopad 28, 2006, 10:06:00 prijepodne »
Zaboravio sam može da bude i nagla promjena kvalitete vode koja može biti u najgorem slučaju i kobna za ribice      

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
HITNA POMOĆ!!!!!!
« Odgovori #9 u: Listopad 28, 2006, 11:07:00 prijepodne »
da izgleda da se je to dogodilo.. ali sam cak manje stavio tog preparata..
sam da se druga velika ribica oporavi... sve bi dao za to...

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
HITNA POMOĆ!!!!!!
« Odgovori #10 u: Listopad 28, 2006, 11:20:00 prijepodne »
daj fotku ak si u mogucnosti, po mogucnosti sto bolju.. akvarija i detaljnu riba
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
HITNA POMOĆ!!!!!!
« Odgovori #11 u: Listopad 28, 2006, 13:40:00 poslijepodne »

Citat: babyboom

iskreno sumnjam da je neka velika infekcija jer se to dogodilo kad sam stavio CrysralWater.. jedino ako sam s njim dobio bakterije....

pisite kaj milsite i kaj biste napravili vi!!!
HVALA

Nisi dobio bakterije s CrystalWaterom nego si samo potencirao problem zbog kojeg je voda ionako bila mutna - losa filtracija. Preparat je jednostavno zgrusao lebdece cestice u vodi koje je trebala povuci/zadrzati filtracija, a ovako si samo dobio povecu hrpu organske mase u vodi koja je pocela truliti i s njom su amonijak i nitriti/nitrati otisli u crvene vrijednosti i to ti je pobilo ribe, te velo vjerojatno narusilo zdravlje preostalima. Ako u cjelu pricu ubacimo prethodne bolesti koje su vec izmucile ribice, ovo je sasvim logican slijed dogadaja.

Offline aqua man

• Punopravni član
HITNA POMOĆ!!!!!!
« Odgovori #12 u: Listopad 28, 2006, 15:08:00 poslijepodne »
Evo i meni je danas uginula jedna ribica(švert) al nije imala ništa po sebi nego izgleda samo je doživila šok od drugog muškog šverta koji ga tjednima naganjo zbog ženke  

Offline duda

• Punopravni član
HITNA POMOĆ!!!!!!
« Odgovori #13 u: Listopad 28, 2006, 15:30:00 poslijepodne »
Promjeni kažem opet jedno 50% vode i stavi baktopur ako imaju ranice da ne dođe i plijesan. Ako uspiješ izlječiti dao bog kupi jak filter i drži unutra aktivni ugljen i odstranjivač amonijaka obavezno. AndrejX ti je dobro rekao jaaako moguće da je do toga došlo. Bili bi pametno da testiraš vodu da vidiš šta je sa nitritima/ nitratima. Svakako bi bilo dobro da usisaš dno.

Offline mavre

• Novi član
  • *
HITNA POMOĆ!!!!!!
« Odgovori #14 u: Listopad 28, 2006, 17:17:00 poslijepodne »
Ja bih probao ribama u karanteni malo zasoliti vodu morskom soli ili morem ako si u mogućnosti.A andrej je i po mom mišljenju najbiži odgovoru za tvoje sadašnje stanje.