ajmo probat po redu

da li si naručio akvarij sa bočnim ojačanjima na koja bi se moglo stavit pokrovno staklo /plexi i poklopac? ja preferiram staklo na ovakvim akv. radi isparavanja, nije toliko bitna količina i spektar svjetla ( bilje , jel) pa da se ne mislim jel će se poklopac,koji obično radim od šperploče -iako je forex zbilja fora u zadnje vrijeme i probati ću ovaj vikend napravit jedan poklopac od njega- napuhnuti..
to bi bilo 250 L tako da uzmeš grijač do 300 W..sad, ovisi o firmi, Tetra je recimo 200 W grijač deklarirala za 225-300L akvarije (ovisno o vanjskoj tem) Jagererov 250 W je za 600 litara koliko se sjećam i tak... u svakom slučaju, nemoj uzet 200W deklariran za 200L jer je tu problem , tim više što Tangama treba temp. malo viša bit...
bilje-plutajući demersum, troši nitrate i lijepo izgleda
2 svjetla u poklopcu su dosta, na tu dužinu možeš stavljati 105 cm T8 ili85 cm T5 lampe... T5 imaju jači svjetlosni "output"
Ex1200 bude ok , nije predimenzioniran po meni, jer se radi o ribama koje zahtijevaju dobru filtraciju , a ni nešto jači protok im ne smeta
pijesak- pa neki sitni, ali ne presitni....granulacija šećera? (bijeli , kristal

) bi bila ok...primjetio sam da se na presitnom znaju razvijati cianobakterije... što tamniji to bolji, zbog boja riba- mislim da ima izbor od AquaStabila...
još mi neke stvari padaju na pamet, al to ću malo kasnije....juriiim...