Eto, upravo izvadih tj. odvojih colisu...Počela je zlostavljati ostale stanovnike, i ne samo to!
Ujutro smo pronašli jednu neonkicu tj. tetru...Mrtvu..Popapanu napola!
Kako smo veče prije izvadili betu u karantenu, sigurni smo da on jedini nije kanibal... I ujutro smo vratili betu jer smo ustanovili da ima laganu infekciju oka i nije zarazna ali treba tretirati cijeli akvarij. A colisa se malo "razbahatila " i počela glumiti gazdu. Stigao beta i dotjerao ju u red... Ali čim okrene leđa-eto colise opet napada male ribice!I tako do podneva skužim da mi fali još jedna neonkica... Pretražili smo akvarij i našli ju iza filtera mrtvu, izgrickanih peraja.
I kad je colisa napala i treću neonku, odgrizla joj dio repića shvatili smo tko je krivac...
I sad krivac meditira sam u mini akvariju i neznamo šta napraviti?!
Greška nam je bila što smo udaljili betu iz ekipe pa se colisa povampirila! Hoće li se smiriti nakon par dana odvojena ili ću je morati tako držati usamljenog, zauvijek?
Inače, čim smo dotičnog nestaška odvojili, svi stanovnici su počeli plivati a ne se skrivati po rupama i grmlju!
Svi su spominjali ratobornost bete i colise a nitko mi nije napisao o kanibalizmu i agresivnosti colise prema malim ribicama!?
Ili je ovo izdvojeni slučaj?
Molim savjet!