Srpanj 07, 2025, 08:57:35 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Rast iguane  (Posjeta: 2026 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tonnib

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Rast iguane
« u: Listopad 24, 2006, 14:26:00 poslijepodne »

Već godinu dana imamo iguanu po imenu Franko. Kupili smo je u pet centru i imala je 45cm. Do danas je narasla samo 15cm, znači sada ima 60cm. Ne znamo u čemu je problem.

Nalazi se u velikom kavezu u kojem ima basking spot gdje je temperatura 30- 35 C. Vlaga je uredno 60-75 posto uz svaki tjedan bar jednom se kupa u kadi. Redovito jede po propisima iz Green Iguana society tabele. Jede 3 do 4 puta na dan plus Nekton MSA i Minerali. Redovito kaka i redovito se presvlači. U zadnje vrijeme se dosta pripitomio i još jede iz ruke ekstra voća i salate. Stvar je u tome što smo ga nabavili isto kad je Nik i društvanjce nabavilo Peru a vidimo da je Pero jako narasto pa smo dosta zbunjeni rastom naše iguane. Od bolesti što je imao je jedna suha gangrena repa koja je uspješno riješena. Jedino što nismo napravili je test kakice na parazitologiji. Ako bude trebalo poslat ćemo i slike. Unaprijed hvalaEdited by: tonnib

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Rast iguane
« Odgovori #1 u: Listopad 24, 2006, 15:14:00 poslijepodne »
Odnesi fecet na parazitologiju, nije na odmet ...Edited by: skorpac
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline tonnib

• Punopravni član
Rast iguane
« Odgovori #2 u: Listopad 24, 2006, 19:50:00 poslijepodne »
E, da, i ima neonku Repti Glo 5.0. Stvarno ima sve...Možda je to jer mislimo da je ženkica...

Offline Nik

• Punopravni član
Rast iguane
« Odgovori #3 u: Listopad 24, 2006, 21:14:00 poslijepodne »
Hm... kolko ti ona jede dnevno (količinski)? Naš Pero u terariju ima 2x Repti glo 5.0 i temperatura u terariju je 33-34 stupnjeva dok je basking spot 35-37 stupnjeva... hladniji dio je do 28 celzija... i jede stvarno puno... Mi našem dajemo jest 1-2 puta na dan, ovisi kak traži, a ja sam shvatio da tvoj igać ima 4 obroka... skreši ti to na dva, a količinu podebljaj Neznam u čemu bi bio problem, jedino svakako, al svakako nosi feces na analizu da se vidi da možda nema kakve unutarnje parazite

Offline tonnib

• Punopravni član
Rast iguane
« Odgovori #4 u: Listopad 27, 2006, 17:54:00 poslijepodne »

Hvala na savjetima, budemo javili kako se stanje odvija. Pozdrav