Pozdrav svima, eto da se zahvalim svima na proslim savjetima, iako sam napravio velike greske u pocecima, ribe sam uspio spasiti i sada im je ok!

No pregledavajuci forum.. vrlo me zainteresirala akvaristika, i htio bi posteno sloziti malo veci akvarij, pa vas trazim savjete za pocetak, kako nebi ponovio gresku sa proslim akvarijem.
Za oko mi je zapeo Juwel Rekord od 80 litara, koliko sam vidio nudi mi sve, i grijac i filter i poklopac sa rasvjetom, vjerujem da mi je to za pocetak ok.
E sada, kako da pravilno zacikliram akvarij? razmisljao sam o sadnji par biljcica, nasa uvazena clanica duda mi je jako pomogla!
Koliko sam shvatio, trebat cu staviti jednokartno Aqua Safe, a Duda mi je preporucila i Sera nitrivec 7 dana za ribice (eto stavljao sam sada u bivsi i ribe su zivnule)

Trebat cu jos staviti mopan drvce...i to bi bilo to?
E sad me najvice muce biljke i postava za njih? naime polozaj akvarija ce biti dosta zasticen od sunca, stoga ne vjerujem da cu imati problema sa algama.
Koje bi vi biljke stavili?
Ja sam razmisljao o vodenoj kugi i rogolistu (dobio sam takvu preporuku) sto bi jos preporucili?
E da, za ribe cu vas kasnije zagnjavit!

hvala!