ili rasprsivac koji bi ublazio taj mlaz ili je to OK? ne vidim nigdje na pumpi neki regulator kolko litara u sati da vrti a 900l/h mi izleda jako
? Any ideas ?
900 l/h je za tu litrazu dovoljna filtracija, a svako smanjivanje bi samo pogorsalo stanje u akvariju. Sad mi je nesto palo na pamet - da li si maknuo one amortizacijske gume izmedu leda filtera i stakla, da mozda filter ne stoji previse u koso ( cilja prema gore ) ? Druga solucijaje da utocis koju litru vode vise, nista strasnog se nece dogoditi.
U biti dvojba je da li to ostaviti tako ili "bacit" van dok jos ciklira (tek drugi dan
- vod aje malo pobijelila ali nista strasno za sad) i kupit Tetra Ex700 i spojit sa cijevima na predvidjeno mjesto u poklopcu (sto je onda sa kablovima tj. ako izvadim filter nemam mjesto za grijac koji stoji unutar njega inace ?)
Evo pa sam zakljuci:
- navedeni BlueWave je sasvim solidan filter koji ce odraditi svoj posao kako treba, osim sto ga je malo nezgodnije cistiti i sto zauzima mjesto u unutrasnjosti
- EX700 je odlican filter, ne zauzima mjesto u unutrasnjosti, ali ces zbog njega morati rezati poklopac ( pozeljno s desne strane, kad gledas u akvarij ) i u slucaju zamjene ce barem desetak dana morati raditi paralelno sa starim unutarnjim
- Novi EX700 kosta malo manje od 600 kn, a za taj iznos mozes utrpati solidan broj ribica u akvarij
- grijac mozes izvaditi iz kutije i za 8 kn kupiti par vakumskih drzaca ( moraju biti bas za grijac, dosta su siri od obicnih ) u svakoj boljoj trgovini s opremom za akvaristku.