Srpanj 27, 2025, 20:35:51 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Aktivni ugljen????  (Posjeta: 2906 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ziva

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Aktivni ugljen????
« u: Listopad 20, 2006, 20:49:00 poslijepodne »
Da li moze ferpalstov bluwave 07 (i ostali vanjski i unutarnji filteri) raditi bez one spuzve aktivnog ugljena , voda mi se pocela mutiti od kada sam ga oprao , valjda sam unistio dobre bakterije .
U planu je nabavka nove, a u međuvremenu sam stavio filter wool od sere i doljevanje nitravec po pravilu .

--Ploče--

Offline mikica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
    • BH akvaristika online
Aktivni ugljen????
« Odgovori #1 u: Listopad 20, 2006, 22:22:00 poslijepodne »
aktivni ugljen ti nije potreban u akvarijumu ,osim u izuzetnim situacijama ...ja bi tu stavila istu onu spuzvu kakva ima u ostalim komorama ... ja imam isti filter ,ali manji i u njemu nema aktivnog ugljena dakle , drugi filteri rade bez aktivnog ugljena ... bakterije nisi mogao unistiti samo vadjenjem ugljena (oprosti ako te ucim necemu sto vec znas),ali si ipak trebao ostaviti ,ako si prao filter generalno ,makar jednu spuzvu ,u onom stanju u kakvom je bila ...ali nitrivec ce odraditi posao ako si se kojim slucajem rijesio se bakterija...nista ,ostavi sve kako si i napravio ..nece bit problema ..

Offline ziva

• Punopravni član
Aktivni ugljen????
« Odgovori #2 u: Listopad 21, 2006, 14:38:00 poslijepodne »
stvar je u tome sto je unutarnji filter 2 mjeseca bio vani na suhome ,jer sam koristio vanjski tetrin ex700 koji nije dovoljan za caymana 110 , hebiga morao sam vratiti unutarnji filter i to je pogorsalo stvar i sad imam zelenu vodu koju rijesavam nitravec, izvadio sam aktivnu spuzvu i dodao obicnu spuzvu
--Ploče--

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Aktivni ugljen????
« Odgovori #3 u: Listopad 21, 2006, 14:54:00 poslijepodne »

Citat: ziva
stvar je u tome sto je unutarnji filter 2 mjeseca bio vani na suhome ,jer sam koristio vanjski tetrin ex700 koji nije dovoljan za caymana 110 , hebiga morao sam vratiti unutarnji filter i to je pogorsalo stvar i sad imam zelenu vodu koju rijesavam nitravec, izvadio sam aktivnu spuzvu i dodao obicnu spuzvu

aktivni ugljen ne smeta Nitrivecu.

Offline aqua man

• Punopravni član
Aktivni ugljen????
« Odgovori #4 u: Listopad 21, 2006, 14:56:00 poslijepodne »
Nije ti potreban aktivni ugljen ja imam bluwave 5 i izbacijo sam ga jer je i meni mutijo vodu pa sam umjesto njega stavio ostale materijale koji nisu za zaj flilter i odlično rade

Offline duda

• Punopravni član
Aktivni ugljen????
« Odgovori #5 u: Listopad 21, 2006, 14:56:00 poslijepodne »
Ako imaš ful zelenu vodu "žabokrečinu" sterilizator ( UVlampa) bi ti pomogla ako je imaš ili ako imaš od koga posuditi.

Offline duda

• Punopravni član
Aktivni ugljen????
« Odgovori #6 u: Listopad 21, 2006, 15:11:00 poslijepodne »
Ziva bilo bi pametno da malo svjetlo isključiš na 3,4 dana i sterilizator bi pomogao. Malo biljkice će dobit koji žuti listič zbog ne svjetlosti ali če se oporaviti to je i onako samo par dana.

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Aktivni ugljen????
« Odgovori #7 u: Listopad 21, 2006, 15:40:00 poslijepodne »

Citat: aqua man
Nije ti potreban aktivni ugljen ja imam bluwave 5 i izbacijo sam ga jer je i meni mutijo vodu pa sam umjesto njega stavio ostale materijale koji nisu za zaj flilter i odlično rade

aktivni ugljen sigurno nije mutio vodu.

Offline ziva

• Punopravni član
Aktivni ugljen????
« Odgovori #8 u: Listopad 21, 2006, 16:35:00 poslijepodne »
Tako je aktivni ugljen nije mutio ali je odradio svoje , tj. nije vise aktivni , pa sam ga zato izvadio . Svijetlo se pali jedan dan i gasi drugi .
--Ploče--

Offline duda

• Punopravni član
Aktivni ugljen????
« Odgovori #9 u: Listopad 21, 2006, 19:06:00 poslijepodne »
Slobodno isključi svjetlo na par dana ribama neče bit ništa100%. Biljkice če malo patit koji žuti listić sve u svemu ništa alarmantno za par dana. Čak se preporuča kad je voda zelena ne samo da se pogasi svjetla na par dana nego i zamrači ag npr nekim stoljnjakom ili plahtom.