Juèe sam dobio tank 135*40*50
. Ljepljen je na donju stranicu
ali poklonjenom konju se ne gleda u zube
. Odmah sam ga napunio s vodom da vidim kak èe se ponašati s obzirom da nemam pojma zašto je bivši vlasnik odustao od njega. Toliko za uvod, sad pitanje (i opet uz poduže objašnjenje
)
Planiram nabaviti 12 malih diskusa i othraniti ih u tom tanku da bi ih poslje ubacio u 600l biljni. Zanima me kak bi složili taj tank za othranu?
Da li metnuti kakvu podlogu? Jel im unutra metnuti kakav panj da se imaju kud skrivati. Jel tank može biti na podu (èuo sam da diskusima to ne paše).
Svaki savjet ili napomena su dobro došli.
Božo to ti uopće nije prevelik akvarij, bruto 270 l. To ti je neto negdje oko 220 i to je u redu za taj broj diskusa.
Stavi im nekoliko panjeva u akvarij, pH i GH im toliko nisu bitni, koliko razina nitrata, nitrita i amonijaka.
Akvarij je najbolje staviti na mirno mjesto gdje ribe neće biti izložene direktnom prolasku ukućana. Visina smještaja akvarija nije toliko bitna, kako rekoh jedino da nisu na prometnom mjestu.
Filter ti je najbolje uraditi sam, s tim da volumen filtera mora biti najmanje 5% volumena akvarija.
Za dobar rast riba obavezno radi dnevnu izmjenu do 10% vode.
Za vodu bi bilo najbolje da je odstajala.
Ja osobno imam jedan akvarij u kojem mi se samo ciklira voda i takvu vodu dajem u akvarij. Normalno voda je iste temperature kao i ona u akvariju.
Ako su ti filteri uradi sam, onda tu vodu ulijevaš u filter.
Hrana što raznovrsnija.