Bok !
Evo mene sa jos pitanja. Cayman 110 stigo danas, kupio sam i stalak tako da sam sto se toga tice spreman. E sad me zanima dali ga trebam nesto posebno pripremati/prati iznutra ili da ga samo pobrisem vlaznom krpomposto nije bas lagan za nosenje u kadu

. Onda me znaima redosljed za dalje dalje tj. pripremu vode. Od sastojaka imama ovo :
1. Kamenje imam (10 kg krupnog i 10kg sitnog)
2. Imam Tetrin substrat za biljke/dno (Tetra plant)
3. Sera ectopur sam isto uzeo (za svaki slucaj)
4. Nutrafin Cycle (Biological Aquarium Supplement)
5. Tetra Aqua Crystal Water
6. Liqui-gro
7. Hypermangan
8. Tetra test za testiranje pH, KH, Gh, No2, NO3
9. Panjevi (natapaju se vec dva dana u vodi i sad je vec Ok tj. oba tonu i nije voda vise jako smedja - jedna mopan i jedan mangrow)
10. Dvije bacvice od 30lit za izmjenu/pretakanje vode, crijeva, toplomjeri i ostale sitnice te 50lit Desitilirane vode.
Eto to je sve za sad

. Mislio sam ovako:
1. Operem kamenje u vrucoj vodi, metnem na dno substrat za biljke, pokrijem njega sa krupnijim kamencicima i na njih stavim ovaj sitni pijesak/sljunak.
2. Zabodem panjeve gdje mi se svidi i pustim vodu iz pipe da se napuni akvarij.
3. Kad je pun i ukljuceno fitriranje Ubacim Nutrafin cycle
4. Pustim da ciklira i odem po biljke
5. Zasadim biljke i nakon dan dva (koje sam prije ubacivanja u vodu oprao uhypermanganu i ocistio od puzeva)izmjerim pH i ostalo sa testerom ?
6. Nakon 4-5 dana cikliranja zamjenim 50lit vode sa desitliranom vodom i provjerim pH te po potrebi dodam pH minus/plus i sto vec bude trebalo po testeru
7. U nadi da ce se bilje primiti nakon 20 dana odem po prve ribice (neonke, tetre i slicno ce biti u akvariju)?
Jel to dobar redosljed ili sam nesto preskocio/zabrljao

Hvala unaprijed