Srpanj 29, 2025, 14:34:47 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Moje ribice  (Posjeta: 2807 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Morski_pes

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Moje ribice
« u: Listopad 19, 2006, 10:53:00 prijepodne »
Pozdrav svima, evo htio bih se pohvalit na uspjesan porod gupija.
Sad imam oko 30ak malih u karanteni.
Inace, u glavnom akvariju imam 1 gupija (zenka), 3 tetre crne udovice, 2 tetre limun, 1 Botia macracantha, 1 sijamski algojed, 1 silver shark, 3 Corydoras aeneus.
Imao sam u planu nabaviti i jednog Duha, al sam odustao nakon sto sam saznao da budu prilicno veliki.
Uskoro cu poslat i koju sliku akvarija

Zagreb, Maksimir

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Moje ribice
« Odgovori #1 u: Listopad 19, 2006, 11:17:00 prijepodne »
bravo morski pes, drago mi je da si sretan sa svojim ribicama...
pozdrav

ZG,Vrapče

Offline Morski_pes

• Punopravni član
  • **
Moje ribice
« Odgovori #2 u: Listopad 19, 2006, 11:22:00 prijepodne »
A kolko ih se prosjecno porodi? Pitam jer vidim da ijos ima mladih u riti. I kakve uvjete da im stvorim za razvoj?
Zagreb, Maksimir

Offline duda

• Punopravni član
Moje ribice
« Odgovori #3 u: Listopad 19, 2006, 11:42:00 prijepodne »

U jednim normalnim uvjetima razdoblje nošenja je negdje između pa 28 do 35 dana. Ženka može koliko se ja sjećam izbaciti oko 70 mladih i to odjednom. Ali broj mladih se smanji. Ja sam imala oko 50 kom šta u glavnom ag šta u karanteni. Novu sam gupicu uzela bila je trudna na promatranje sam je stavila u karantenu i valjda se od šoka prije okotila. Ali poslje se kažem taj broj smnji. Maleni ti se skrivaju meni su poslje izlazili iz šljunka. Ako imaš jaaaako puno bilja tj gusto zasađen ag glavni ne treba stavljati u karantenu uopće. Meni su u glavnom ag i evo poet mrijesta. Uvijeti nema ništa posebno pusti dase mrjeste i šire u gl ag samo imaj puno bilja i nemaš frketako da se imaju di skrivat evotako je kod mene pa šta bih te lagala. Hranu im usitni ful onu pahuljastu i daj im po malo jer su i ini mali male količine ali češče. Bitno da je jako usitniš da može u njihova usta ili kupi npr od Sere Mikropan oko 17 kn.

Offline duda

• Punopravni član
Moje ribice
« Odgovori #4 u: Listopad 19, 2006, 11:45:00 prijepodne »
Inače ti gupica od jedne olodnje može imati više od jednog legla. Ali velim poslje se broj riblje mlađi smanji. najbolje ti je na jednog mužjaka imati više ženki jer on je stalno proganja i time prisiljava na parenje.

Offline Morski_pes

• Punopravni član
  • **
Moje ribice
« Odgovori #5 u: Listopad 19, 2006, 11:52:00 prijepodne »
Bilja i nemam previše, kad mi klocne prestanu ispustat boju, pocet cu s aquascapingom. Stavit cu mnogo bilja tak da ce se imat gdje skrivat. A kolko im treba da se razviju, mislim kad cu ih moc pustit u glavni aq?
Zagreb, Maksimir

Offline duda

• Punopravni član
Moje ribice
« Odgovori #6 u: Listopad 19, 2006, 13:40:00 poslijepodne »

Da si siguran da ih ostale ribe ne popapaju ako te toga strah. Ocjeniš od oka kad više ne mogu maleni stati ostalim ribama u usta i time više nema opasnosti da ih pojedu. Kako imaš i algojeda ako je to algojed od nekih 10,12 cm drži ih nekih 2mjeseca pa da si pod ziher. Poslje ih možeš prebaciti bit če veči i več će se snać i uklopiti.

Offline aqua man

• Punopravni član
Moje ribice
« Odgovori #7 u: Listopad 19, 2006, 14:31:00 poslijepodne »
Ribice če same izaći kad uoče da su na sigurnom i da ih nitko neče dirati.Ja svoje malce nisam dosada odvajao ,nek se same izbore ko i u divljini!Što se tiče hrane nemoraš kupovati posebnu za njih samo izmrvi što više lističe ili ako imaš one tabletice za algojede možeš i njih izmrviti Ako češ držati malce normalno u akvariju preporučio bi ti da kupiš biljku rogolist jer če ti ona mnogo pomoči da prežive malci!Toliko od mene

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
Moje ribice
« Odgovori #8 u: Listopad 19, 2006, 14:43:00 poslijepodne »

Mali ispravak

Sve zivorotke nose mlade u prosjeku 28 dana ali se taj period takodjer krece od 20-40 dana kako kod koje jedinke, i izbacuju otprilike do 200tinjak mladih.

Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline duda

• Punopravni član
Moje ribice
« Odgovori #9 u: Listopad 19, 2006, 15:43:00 poslijepodne »
Hvala kolega Crazy-a3Moji su najviše imali oko 50 kom malenih.Kod moje frendice ih je bilo i ukaranteni i gl akvariju oko 60setak kom pa mislila da ih bude oko 70setak kom.

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Moje ribice
« Odgovori #10 u: Listopad 20, 2006, 09:47:00 prijepodne »

Citat: Crazy-a3

Mali ispravak

Sve zivorotke nose mlade u prosjeku 28 dana ali se taj period takodjer krece od 20-40 dana kako kod koje jedinke, i izbacuju otprilike do 200tinjak mladih.

200 mladih???to je valjda bilo u knjigi rekorda
ja sam ih dobio samo 7 i pd njih mi je prezivilo samo troje!
pegaC
Prelog

Offline aqua man

• Punopravni član
Moje ribice
« Odgovori #11 u: Listopad 20, 2006, 10:51:00 prijepodne »
Mogu doči uskoro i drugi oni izbacuju malce u neograničenom vremenu i nepravilnom tako da bi ti se uskoro moglo nači još i puno više nego što očekuješ

Offline aqua man

• Punopravni član
Moje ribice
« Odgovori #12 u: Listopad 20, 2006, 11:00:00 prijepodne »
Evo ovo sam skinio sa opisa riba i točno piše koliko može izbaciti mlađi:

Poecilia reticulata

Guppy

Naraste do 7 cm, prirodno stanište im je u slabo pokretnim obalnim vodama Venecuele, Trinidada i Barbadosa. Zadržavaju se u srednjim i gornjim slojevima vode. Parametri vode trebaju biti 7 do 8,5; tvrdoća 10 do 30 dh; temperatura 18 do 29 C. Dodajte 0,5 do 2 % soli.  Miroljubiva vrsta koju možete držati zajedno sa corydorasima, platy, molly, loricaridsima..

Hranite ih sa živom hranom (larvama komaraca) i listićima. Mužjak je manji i ima veće repnu peraju koja zna biti jako izražajnih boja.Selektivno mriješteni gupiji nisu dobri plivači i često nastradaju ako ih stavite zajedno sa agresivnijim vrstama.  Držite jednog mužjaka na nekoliko ženki. Mogu biti u društvu sa corydorasima, platijima, mollijima, loricaridsima ..

Mužjak je manji od ženke, jače izražajnijih boja i ima veću repnu peraju. Ženke su veće i krupnije, osobito kada su oplođene.

Mužjaci će konstantno nastojati se pariti sa ženkama, tako da morate imati više ženki jer će jednu previše izmoriti dosadni mužjak. Na kraju može vam se desiti da ostanete bez ženke. PERIOD INKUBACIJE IKRE U ŽENKINOJ UTROBI TRAJE OD 4 DO 6 TJEDANA,NAKON KOJEG ĆE ONA IZLEĆI OKO 10 DO 100 KOMADA MLAÐI. Roditelji će nastojati odmah pojesti mlađ, tako da trebate odvojiti roditelje u mrežasti kavez koji će spriječiti da mlađ bude pojedena. Mlađ se odmah može hraniti sa sitnom hranom ili sa artemiom.

Offline Morski_pes

• Punopravni član
  • **
Moje ribice
« Odgovori #13 u: Listopad 20, 2006, 12:35:00 poslijepodne »
Ja sam dobio 30ak malih, znaci da ce ih jos doci!?! pa nemrem vjerovat! Kak su svi stali u zenku
Zagreb, Maksimir

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Živim da uživam
Moje ribice
« Odgovori #14 u: Listopad 20, 2006, 13:49:00 poslijepodne »

Citat: aqua man
Evo ovo sam skinio sa opisa riba i točno piše koliko može izbaciti mlađi:

Poecilia reticulata

Guppy

Naraste do 7 cm, prirodno stanište im je u slabo pokretnim obalnim vodama Venecuele, Trinidada i Barbadosa. Zadržavaju se u srednjim i gornjim slojevima vode. Parametri vode trebaju biti 7 do 8,5; tvrdoća 10 do 30 dh; temperatura 18 do 29 C. Dodajte 0,5 do 2 % soli. Miroljubiva vrsta koju možete držati zajedno sa corydorasima, platy, molly, loricaridsima..

Hranite ih sa živom hranom (larvama komaraca) i listićima. Mužjak je manji i ima veće repnu peraju koja zna biti jako izražajnih boja.Selektivno mriješteni gupiji nisu dobri plivači i često nastradaju ako ih stavite zajedno sa agresivnijim vrstama. Držite jednog mužjaka na nekoliko ženki. Mogu biti u društvu sa corydorasima, platijima, mollijima, loricaridsima ..

Mužjak je manji od ženke, jače izražajnijih boja i ima veću repnu peraju. Ženke su veće i krupnije, osobito kada su oplođene.

Mužjaci će konstantno nastojati se pariti sa ženkama, tako da morate imati više ženki jer će jednu previše izmoriti dosadni mužjak. Na kraju može vam se desiti da ostanete bez ženke. PERIOD INKUBACIJE IKRE U ŽENKINOJ UTROBI TRAJE OD 4 DO 6 TJEDANA,NAKON KOJEG ĆE ONA IZLEĆI OKO 10 DO 100 KOMADA MLAÐI. Roditelji će nastojati odmah pojesti mlađ, tako da trebate odvojiti roditelje u mrežasti kavez koji će spriječiti da mlađ bude pojedena. Mlađ se odmah može hraniti sa sitnom hranom ili sa artemiom.

Da da, a da nema seliktivnog mrijesta imali bi same retardinjose, pitam se tko je napisao ovaj clanak.

Gle, ne skidati sa tudjih stranica.....pravilo foruma je da se stavi link

Ajmo dalje ako je max 100 komada onda smo i ja i jos stotine bivsih ili sadasnjih uzgajivaca imalimutante koji su radjali vise od te brojke..... nikad se ne drzati jedne inf. kao pijan plota jer da malo bolje proucis knjigice, web stranice vidio bi malo drugacije inf.

BTW: Duda ja sam zemskoEdited by: Crazy-a3
Zagreb/Dubrava

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Moje ribice
« Odgovori #15 u: Listopad 20, 2006, 14:04:00 poslijepodne »
cura mi ima guppy-e, njoj se mrijeste jednom mjesecno i zenke izbacuju od 30 do 50 ribica (procjena od oka)...

Offline aqua man

• Punopravni član
Moje ribice
« Odgovori #16 u: Listopad 20, 2006, 14:34:00 poslijepodne »
to sam našao tu na akvarij netu pod opise riba to je napisao vedran valjda smijem uzimati i stavljati sa ovog foruma!

Offline aqua man

• Punopravni član
Moje ribice
« Odgovori #17 u: Listopad 20, 2006, 14:37:00 poslijepodne »
i koliko sam ja vidio na svakoj stranici je slična informacija a iovako mene puno to ne zamara jer če svakako broj malaca pasti nakon nekog vremena

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Živim da uživam
Moje ribice
« Odgovori #18 u: Listopad 20, 2006, 14:38:00 poslijepodne »

Citat: aqua man
to sam našao tu na akvarij netu pod opise riba to je napisao vedran valjda smijem uzimati i stavljati sa ovog foruma!

Pa zato sam i stavila smajlic na kraj recenice
Zagreb/Dubrava

Offline aqua man

• Punopravni član
Moje ribice
« Odgovori #19 u: Listopad 20, 2006, 14:45:00 poslijepodne »
aha i bolje ti    

Offline duda

• Punopravni član
Moje ribice
« Odgovori #20 u: Listopad 20, 2006, 18:21:00 poslijepodne »
Hvala kolegice i oprosti na krivom oslovljavanju

Offline aqua man

• Punopravni član
Moje ribice
« Odgovori #21 u: Listopad 21, 2006, 09:40:00 prijepodne »
Meni nečeš zahvaliti    

Offline Morski_pes

• Punopravni član
  • **
Moje ribice
« Odgovori #22 u: Listopad 25, 2006, 14:11:00 poslijepodne »
I jos nesto, bratic mi kaze da slobodno mogu imati 2 duha (ima iste dimenzije kao ja 60x30x30), samo da moraju bit muski i zenski jer se inace soraju. Kaze da samo da je najbolje imat gusto zasađen akvarij i da si napravim kucicu od kokosa.
Zagreb, Maksimir

Offline HELENA & MARKO

• Punopravni član
  • Dob: 43 Lokacija: Virovitica
Moje ribice
« Odgovori #23 u: Listopad 25, 2006, 15:36:00 poslijepodne »
Ne bi rekla da možeš imati duha na tu litražu, a kamoli dva, mislim možeš ali........ne bi bilo pravedno prema njimaipak oni narastu dosta veliki
Virovitica
No Brain, no Pain!!!
Da riba valja za jest i šunke bi plivale!

Offline Morski_pes

• Punopravni član
  • **
Moje ribice
« Odgovori #24 u: Listopad 26, 2006, 01:02:00 prijepodne »
Ma stvarno nisam mislio imat dva, bilo bi stvarno previše. Mislio sam ga imat dok ne postane prevelik, a onda ga poklonit nekome. Istu stvar cu napravit i sa silver sharkom
Zagreb, Maksimir