Kako da ti pojasnim kako izgleda nemam skener. A digitalni aparat posudila inače bi ti uslikala iz mog akvarija ti biljku. Razne preparate za uklanjanje algi ti ne bih nikako preporučila jer može ostaviti neke posljedice. Mnoge biljke to ne podnose pa se možeš orostit od pojedinih biljki, zna se poremetiti biološka ravnteža u akvariju, a alge se znaju vratiti. Ne bih ti preporučila ta kemijanja po akvariju. Dali si dokučio od čega su došle te alge? ako su zelene točkaste one znaju doć zbog manjka fosfata u vodi. Ja sam ti rekla da lijepo usisaš dno temeljito i ako imaš po panju algi istuširaj ga obavezno, stakla počisti spužvicom, biljke počisttj listove rukom koliko možeš skinuti ako je jaaaako zahvatilo listove odreži niknut će novi mladi listovi bez brige, Svijetlo upališ ujutro oko podne nek se ugasi i oko 16 sati upali i navečer oko 20 gasiš tako sam ja radila. Nakon 5,6 dana ponovi cijeli postupak usisat temeljito dno, oprat drvo itd sve ti je več gore opisano. Manje hrani ribe, nemoj da ti tolio hrane pada dole, nije dobro da je blizu prozora akvarij, algojedi nek ostalo obave šta se tiče algi koje tine središ ako je jako zahvatilo. Svijetlo treba goriti12/12 znači 12 sati upaljeno 12 ugašeno dali ti je dugo ovo umijetno svijetlo upaljeno? Zasadi brzo tastuće bilje vodena kuga ili rogolist a možeš i jedno i drugo. Kako bilje izgleda stav tj novu temu otvori pod bilje pa da ti ljudi pokažu koji mogu. Možeš pitatt u trgovini pa če ti pokazat ako imaju. Zasadiš pozada a moreš i sredina akvarija. Meni je pomogao ovaj način rješavajna algi bez preparata pa ne vidim zašto nebi itebi. Kakvi su ti i parametri vode? Ako ugibaju živorotke tu nešto smrdi kolega. Možda su nitriti nitrati počisti to dno obavezno i promijeniš vode.