Kolovoz 09, 2025, 15:01:09 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: bijela izbocina iz anusa ?!  (Posjeta: 1328 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zmaj_zeleni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
bijela izbocina iz anusa ?!
« u: Listopad 10, 2006, 22:18:00 poslijepodne »

Moji moliji(ne svi)i 2 bete imaju nekakvu malu bijelu izbocinu na anusu velicine cca 1 mm.Listajuci "bolesne" postove,ne nalazim nista takvog,najslicnije mi zvuci nematode,medjutim nista ne visi iz anusa,samo malo bijelo izbocenje,a nema drugih simptoma.sto se ponasanja riba tice svi jedu,druze se,plivaju,djeluju normalno.nikakve druge promjene na kozi ili perajama nema.

i sad mi nije jasno: jel su zdrave ili ne ?

ima li netko kakvu informaciju o opisanom stanju ?
Bring It On !!!

Offline zmaj_zeleni

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #1 u: Listopad 10, 2006, 23:45:00 poslijepodne »
hmm,19 pregleda posta,0 odgovora...nitko nece odgovorit il nitko ne zna ?!?
Bring It On !!!

Offline HELENA & MARKO

• Punopravni član
  • Dob: 43 Lokacija: Virovitica
« Odgovori #2 u: Listopad 11, 2006, 00:40:00 prijepodne »

Hemeroidi

To se znalo desiti i mojima pred ili poslije okota, kako im dođe tako i prođe samo od sebe, a ako nisu skotni onda ne znam što je neka ti netko tko se malo bolje kuži u te svari pomogne.
Virovitica
No Brain, no Pain!!!
Da riba valja za jest i šunke bi plivale!

Offline zmaj_zeleni

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Listopad 12, 2006, 12:43:00 poslijepodne »

hvala helena na info.okot jos nisu imale,tek su narasle,mozda je to "prije okot" faza onda.sve ribe izgledaju zdravo i tako se ponasaju,osim opisanog stanja.nadam se da se nece dogodit neka katastrofa.

pohvaljujem helenu na hrabrosti da podijeli svoje misljenje i znanje s nama manje iskusnima
Bring It On !!!

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #4 u: Listopad 18, 2006, 21:03:00 poslijepodne »
Citat: zmaj_zeleni

Moji moliji(ne svi)i 2 bete imaju nekakvu malu bijelu izbocinu na anusu velicine cca 1 mm.Listajuci "bolesne" postove,ne nalazim nista takvog,najslicnije mi zvuci nematode,medjutim nista ne visi iz anusa,samo malo bijelo izbocenje,a nema drugih simptoma.sto se ponasanja riba tice svi jedu,druze se,plivaju,djeluju normalno.nikakve druge promjene na kozi ili perajama nema.

i sad mi nije jasno: jel su zdrave ili ne ?

ima li netko kakvu informaciju o opisanom stanju ?

Poštovani zmaj_zeleni,

Žao mi je što ovaj post nisam prije uoèio.Nebih tipovao ni na jednu vrstu bolesti, veæ na fazu kada osobito bete, dolaze do spolnog sazrijevanja.Kod molica isto dolazi do proširenja, ali nakon oplodnje.

Naša sugestija ili zakljuèak, Biti æe još prinova u Požegi!!!!!Osobito ako ribice normalno jedu i nema drugih vidnih simptoma, lošeg ponašanja.

Lijepi pozdrav svim starim i "novim mladim" akvaristima!!!!!!Edited by: kolonelo sipica
kolonelo sipica & pripadajući tim