koliko ja mislim hibernacija u vlastitim domovima je nepovoljna, jer zivotinje same biraju mijesto u prirodi koje je njima najpogodnije, mi mozemo imati mnogo oskustva, ali ja mislim da je to nemoguce, imao sam iskustva ali jako malo, i to sa kornjacama, drzao sam ih u terariju, bez grijaca, i rasvijete, tocnije stajele su na balkonu u drvenoj kutiju, i tu su zivile dosta godina, kada bu goslo vrijeme hibernacije, zivotinja bi pocela odbijati hranu, ako se nevaram tu je jako bitno a se feces koji je preostao isprazni jer kasnije moze doci do autointoksikacije, to se rijesava rako da se kornjaca sravlja par dana uzastopno u mlaku vodu gdje bi trebala defecirati, nakon sto je digestorni trakt prazan tada joj mozemo pripremiti stelju za hibernjiranje, to bi trebalo biti polu suha zemlje suho lisce suha trava, piljevina i pustiti kornjacu da se sama zakopa, i naravno prostor u kojem hibernira treba biti porilicno velik, ali ja to nebi preporucio jer ako zivotina ima stalno ljetne uvijete, hibernacija joj nije potrebna...