Prije desetak dana sam u akvarij ubacio tri nove Macaracante uz postojece dvije.
Prilikom kupnje su izgledale iznimno zdravo i zivahno, te su nakon krace aklimatizacije veselo divljale po akvariju. Idila je trajala par dana i sve je bilo OK sve dok odjednom nisu sve nestale i nisu se pojavljivale niti kod hranjenja.
Pricekao sam dan-dva pretpostavljajuci da im ipak treba vremena i da su se uz njih i stare uljenile, a u utorak konacno izvadio drvo ispod kojeg se skriva vecina riba i na moje iznenadenje skuzio da je svih pet propisno osipano
Odmah sam skocio do zoo shopa i kupio ContraSpot, te prema savjetima postupno povisio temperaturu na 30-31C. Terapiju sam poceo u utorak i do danas je svaki dan ugibala po jedna od novopridoslih - bezvoljno se stisnula uz kut i polako gasnula.
Danas je cetvrti dan i na preostale dvije ne primjecujem nikakvo poboljsanje, jedino mi djeluje kao da su se bijele tockice smanjile, ali i one djeluju prilicno bezvoljno i po ponasanju ocito idu u smjeru prethodnika

Sto jos mogu uciniti ?
Edited by: AndrejX