Srpanj 18, 2025, 22:12:13 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Viseca rasvjeta  (Posjeta: 4134 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Force

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Dob: 42
Viseca rasvjeta
« u: Svibanj 09, 2004, 03:10:00 prijepodne »
Jel zna netko gdje bi u hrvatskoj bilo za kupiti onih visecih kompleta koji idu iznad akvarija. Mislim da je ova obicna verzija sa 2 neonke, ima razlicitih duzina i verzija.

JA do sada to nisam vidio niti u jednom ducanu sa akvaristickom opremom, u cem je fora, cijena ili?

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Viseca rasvjeta
« Odgovori #1 u: Svibanj 09, 2004, 09:57:00 prijepodne »

To po mom mišljenju nebi trebao niti tražiti u pet shopovima... jedino ak imaš viška od višla love...

Ima takvih "visećih" i uredskih ako se nevaram, stvar je samo da unutra si pikneš odgovarajuću rasvjetu...

Moj prijedlog ti je GROMEL, firma koja je iz jaske, točnije 50m od mene, ali ima brdo dučana po ZG-u(zgrada od Baschiere2, ostale sam samo u prolazu vidio...), večinom ti drugi dučani od njih nabavljaju, a oni su ti za struju i rasvjetu za 5!

Offline Force

• Punopravni član
Viseca rasvjeta
« Odgovori #2 u: Svibanj 09, 2004, 14:58:00 poslijepodne »
Citat: Stina

To po mom mišljenju nebi trebao niti tražiti u pet shopovima... jedino ak imaš viška od višla love...

Ima takvih "visećih" i uredskih ako se nevaram, stvar je samo da unutra si pikneš odgovarajuću rasvjetu...

Moj prijedlog ti je GROMEL, firma koja je iz jaske, točnije 50m od mene, ali ima brdo dučana po ZG-u(zgrada od Baschiere2, ostale sam samo u prolazu vidio...), večinom ti drugi dučani od njih nabavljaju, a oni su ti za struju i rasvjetu za 5!

Vidio sam jedan krasan(ali uredski)model u Baumaxu ali dode 700 i nesto kuna, ali reko onda radije dam 1000 i nesto pa imam onaj pravi akvarijski koji na sebi ima i timere i mogucnost gasenja svake lampe posebno i napravljne je tako da se vlaga ne skuplja pod njim, ali vidio sam za 100 i 200 kuna one cetvrtaste modele pa sa svake strane jedna neonka ali tu bi onda trebalo od drveta napraviti nesto da se svjetlost ne rasipava svuda okolo nego da pada prema dole, to bi bilo onak uradi sam ali ovi orginali stvarno lijepo izgledaju, prednost toga je sto prilikom promjene tanka tj kupnje novog ne trebam raditi zajebanciju sa poklopcima i novom rasvjetom vec rasvjeta ostaje ista. Jedino neznam kako bi to bilo zbog vlage buduci da niti jedan od ovih modela osim orginalnih kojih nema u RH-a nisu Waserdiht.

Offline chubby

• Punopravni član
Viseca rasvjeta
« Odgovori #3 u: Svibanj 09, 2004, 15:51:00 poslijepodne »
da li ce akvarij biti poklopljen sa staklom?

Offline Force

• Punopravni član
Viseca rasvjeta
« Odgovori #4 u: Svibanj 09, 2004, 18:51:00 poslijepodne »
Citat: chubby
da li ce akvarij biti poklopljen sa staklom?

Nece, apsolutno ne, niti zbog spektra koji ce se gubiti talozenjem kamenca na tom staklu a niti zbog biljaka koje bi jednim dijelom izlazile van.

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
Viseca rasvjeta
« Odgovori #5 u: Svibanj 09, 2004, 19:36:00 poslijepodne »

a kaj češ sa špahtlom čistit gljivice po kući kad ti se naprave od prevelike vlage u zraku ili češ možda probat sa drot kefom??

najzajebanije je po čoškovima, al to je za jedan drugi topic...

Offline chubby

• Punopravni član
Viseca rasvjeta
« Odgovori #6 u: Svibanj 09, 2004, 19:42:00 poslijepodne »

...usput mozes akvarij spojit na vodovod ... il zaposlit nekog crnca da ga puni

dobro nije bas tako, ali svi prije ili kasnije odustanu od otvorenog akvarijaEdited by: chubby

Offline Force

• Punopravni član
Viseca rasvjeta
« Odgovori #7 u: Svibanj 09, 2004, 19:55:00 poslijepodne »
Citat: chubby

...usput mozes akvarij spojit na vodovod ... il zaposlit nekog crnca da ga puni

dobro nije bas tako, ali svi prije ili kasnije odustanu od otvorenog akvarija

Ma ovo sto ja gledam su samo razrade i varijacije gledam sto bi bilo zodno isplatno i imalo prednosti, mane otvorenog su vlaga i brzo hlapljenje, ali ako idemo onom teorijom da povrsina gornje plohe otvorenog alvarija nesmije prelaziti 2 % povrsine sobe i onog da temp. vode akvarija i temperaturazraka u sobi ne smiju biti vece razlike od5 supnjeva onda to i ne bi bilo tako strasno, takoder soba bi morala imati dobro provjetravanje i akvariji ne bi smio biti u nekom potkrovlju pa da ima jako nizak strop iznad sebe te jos ako imas nekih pltajucih biljaka koji bi dio valge preuzimale putem listova problem je rijesen.

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
Viseca rasvjeta
« Odgovori #8 u: Svibanj 09, 2004, 23:12:00 poslijepodne »

u teoriji je problem riješen... al praksa se uvijek pokaže drugačijom...

ja sam definitivno za tako nešto al zbilja u dobrim uvjetima... poluotvorena velika prostorija+riccia flutians+visoki strop... jes jes, svaka čast ako uspiješ, bit če to jedan definitvno prekrasan akvarij!!!

Offline Force

• Punopravni član
Viseca rasvjeta
« Odgovori #9 u: Svibanj 09, 2004, 23:30:00 poslijepodne »
Citat: Stina

u teoriji je problem riješen... al praksa se uvijek pokaže drugačijom...

ja sam definitivno za tako nešto al zbilja u dobrim uvjetima... poluotvorena velika prostorija+riccia flutians+visoki strop... jes jes, svaka čast ako uspiješ, bit če to jedan definitvno prekrasan akvarij!!!

Ako ne uspijem obolit cu od malarije :))))

Offline fainz

• Novi član
  • *
Viseca rasvjeta
« Odgovori #10 u: Svibanj 11, 2004, 08:55:00 prijepodne »
Ovako imaš od tvrtke Dupla to što tražiš možeš vidjeti na sajtu www.dupla.com ali pogledaj englesku verziju a ne njemačku, ja sam inače uvoznik za njih, najbolje su a cijena je Dupla Electra II 1x70W = 1800 kn dimenzija: 451x215x85, Dupla Electra II 2x55W = 1111 kn dimenzija: 600x215x85

Offline Force

• Punopravni član
Viseca rasvjeta
« Odgovori #11 u: Svibanj 11, 2004, 19:31:00 poslijepodne »
Citat: fainz
Ovako imaš od tvrtke Dupla to što tražiš možeš vidjeti na sajtu www.dupla.com ali pogledaj englesku verziju a ne njemačku, ja sam inače uvoznik za njih, najbolje su a cijena je Dupla Electra II 1x70W = 1800 kn dimenzija: 451x215x85, Dupla Electra II 2x55W = 1111 kn dimenzija: 600x215x85

Pa cekaj recimo da moram piknuti groluxicu, one su samo do 36w, kak onda to ide, pretpostavljam da mogu piknuti neznam 2x 30w u ovu verziju 2x55w jel?

Mislim pitam to zato sto ljudi kazu da se neonke definiraju po vatima, tj Wataza definiria duzinu.

Offline maratonac

• Punopravni član
    • http://www.maraton.hr
Viseca rasvjeta
« Odgovori #12 u: Svibanj 12, 2004, 08:13:00 prijepodne »

Po dimenzijama koje su na Dupla webu, ne koriste se standardne neonke, nego neke posebne njihove.

Ali super izgledaju, mora se priznati.

Fainz, kakve su žarulje ili što već je u tim reflektorima?

Split/Hrvatska
* Festina lente! *

Offline fainz

• Novi član
  • *
Viseca rasvjeta
« Odgovori #13 u: Svibanj 12, 2004, 11:37:00 prijepodne »
Pitanje je koliko će ti te groluxice trajati jer jer je lampa namjenjena na 2x55w, a u pitanju je i dužina groluxica.

ZA maratonca to su neke njihove neonke, još nemam cjenik za njih, ali znam da

njihove lampe daju 100% improvizaciju svjetla koje je poptrebno za biljke i ribe,tj. da recimo 98% simuliraju sunčevu svjetlot potrebnu za rast biljaka i fotosintezute za život riba, te navode da je dosta 8h/dan rada njihovih lampi.

Osim 7 njihovih modela moguće je naručiti i druge dimenzije, ali onda je cijena drugačija i radi se po naruđbi.

Offline fainz

• Novi član
  • *
Viseca rasvjeta
« Odgovori #14 u: Svibanj 12, 2004, 11:40:00 prijepodne »
Evo još nešto, znam par ljudi od kojih je i moj tetak, oni koriste sve od Duple već 20 godina i kažu da ni hranu, ni svjetlo ni ostale stvari vezane za duplu ne može zamjeniti niti jedna druga firma. Cjene jesu malo skuplje ali zato dobijete dugogodišnju kvalitetu i trajnost.

Offline Force

• Punopravni član
Viseca rasvjeta
« Odgovori #15 u: Svibanj 12, 2004, 20:56:00 poslijepodne »
Evo još nešto, znam par ljudi od kojih je i moj tetak, oni koriste sve od Duple već 20 godina i kažu da ni hranu, ni svjetlo ni ostale stvari vezane za duplu ne može zamjeniti niti jedna druga firma. Cjene jesu malo skuplje ali zato dobijete dugogodišnju kvalitetu i trajnost.

Ma sve je to u redu ali nitko ne voli biti ovisan o jednoj firmi po pitanju tih lampi, mislim nakon kupnje toga mogu te lampe kupiti jedino kod tebe, ako i tamo.

Mislio sam da je to nesto poput onih od Arcadie gdje se moze staviti standardna neonka ali ocito nije

Offline fainz

• Novi član
  • *
Viseca rasvjeta
« Odgovori #16 u: Svibanj 13, 2004, 09:01:00 prijepodne »
Kod mene možeš kupiti bez problema, ali ako želiš kvalitetu onda je to to, a ne nešto drugo

Offline Force

• Punopravni član
Viseca rasvjeta
« Odgovori #17 u: Svibanj 14, 2004, 00:03:00 prijepodne »
Kod mene možeš kupiti bez problema, ali ako želiš kvalitetu onda je to to, a ne nešto drugo

Cekaj jel ima ti neki ducan ili tako nesto, gdje se sve to skupa moze pogledati a usput vidjeti i cijene lampi.

Offline fainz

• Novi član
  • *
Viseca rasvjeta
« Odgovori #18 u: Svibanj 14, 2004, 09:21:00 prijepodne »
Ducana jeoš nema, lampe viseće možeš vidjeti na www.dupla.com ali engleska verzija, a cijene su kod mene. Uskoro sve što se tiče Duple moći će se naći i u dućanima, a ostatak ide po naruđbi preko mene. Trebam uskoro dobiti katalog o rasvjeti.

Offline fainz

• Novi član
  • *
Viseca rasvjeta
« Odgovori #19 u: Svibanj 14, 2004, 10:29:00 prijepodne »
evo specifikacije za 1x70W

For both Marine and Freshwater
· 1 x halogenmetalldampf
· Daylight
· 5.200º Kelvin · 5.500 Lumen