Fauna na CERESITOVOM silikonu piše do 300 l a pošto se spremam u avanturu od 400 zanima me koji uzeti a da bude sigurno a na preskupo. Pitanje tebi jer sam po postovima vidio da imaš prilično iskustva u tome.
Svi moji akvarijumi koje sam lepio do 600 l. uglavnom su lepljeni Slovenackim silikonom"TK". Koristio sam i specijalne silikone za akvarijumeNemacke proizvodnje ali to su bili malo redji slucajevi jer je takve silikone kod mene teze nabaviti.
Slobodno mogu da ti preporucim za taj akvarijum od 400l.bas taj "TK" (Slovenacki) jer kod mene do sada nije pokazao nikakve mane. Mislim da nemas razloga za brigu a i cena je veoma prihvatljiva. Ako bas zelis izuzetan kvalitet, to moras dosta skuplje platiti i moras pronaci takve silikone. Ovde kod mene u Srbiji to je nemoguce , sve se mora naruciti preko "grane". Ali opet ponavljam,bezpotrebno ces baciti pare jer ti skuplji silikoni su za akvarijume preko 1000 l. a tvoj akvarijum je 400 l. i ovaj silikon "TK" sto ti preporucujem,bez bilo kakvihproblema ce drzati i sto je vrlo vazno, namenjen je iskljucivo za akvarijume, znaci nema toksicna svojstva.
Sto se tice Henkel-"CERESIT"-vogsilikona, ne mogu nista da tvrdim jer sa njim nisam radio vece akvarijume od 120 l.
Nadam se da sam ti koliko toliko pomogao oko tvoje odluke koji silikon da upotrebis.
Pozdrav