Jucer primjetio da su dvije nove Botie Macaracante lagano osipane bijelim tockicama i jurnuo po TetraMedica ContraSpot kojeg sam odmah aplicirao u nesto manjoj kolicini nego sto je naznaceno prema uputama zbog botia.
Voda se u prvome trenutku zaplavila, pojacao sam aeraciju i podignuo teperaturu s namjerom da dode do nekih 30C.
u rane jutarnje sate me probudi cudno zveckanje i sistanje, sav u strahu iskocim iz kreveta ocekujuci da je puknuo akvarij ali na moju srecu skuzim da je u pitanju samo novi cool stakleni CO2 difusor zakucan u dno akvarija, a crijevo ispucano izvan i veselo pljuca kombinaciju secera/vode/kvasca po zidu

Ocito se keramicki vrh difuzora zacepio. porastao tlak i bum....
Jutros je akvarij osvanuo s izrazito mutnom vodom, vidljivost cca. 10 cm i sad sam u nedoumici - da li se radi o bakterijskom bumu prouzrocenom tretmanom ContraSpotom ili je dio sadrzaja iz reaktora iscurio u akvarijsku vodu i napravio nered ???? Radi se o netom zacikliranih 300 litara, prilicno velikom populacijom barbusa/botia/corydorasa i gusto zasadeni. Voda nema nikakav miris ( cak niti po vinu, kao ostatak prostorije ), svi parametri su i vise nego OK, sve ribe zivahne i ocito im ovo stanje ne smeta.
Sto uciniti - promijeniti 20-30% vode ( trenutno je 30% voda iz RO, a ostatak tretirana pipovaca ) ili ostaviti kako je dok ne prode ovih 5 dana tretmana ?