Srpanj 20, 2025, 02:16:37 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Moj prvi od 30 lit :)  (Posjeta: 2316 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Moj prvi od 30 lit :)
« u: Listopad 03, 2006, 19:04:00 poslijepodne »

Pozdrav svima

ja tu novi,evo i mog prvog akvarija... :)

nekak mi slke neispadaju dobro,a ove kaj su dobre nemrem postat jer su prevelike :(

akvarij je danas dobio i prve stanovnike ( nakon 15 dana cikliranja) a to su 6 harlekin rasbora kojima ce društvo praviti 5 corydorasa pandi i bumo vidli kaj još ,od bilja tu su elodea densa (koja raste ko luda) i anubias barteri nana...za sada...

evo...komentari i prijedlozi dobrodošli

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #1 u: Listopad 03, 2006, 19:17:00 poslijepodne »

Dobro nam došao

e sad...2 tjedna ok, ali cikliranje je bilo bez riba i sad odjednom puf-11 komada... imaj u pripremi nešto tipa nitrivec, kao boost bakterijama ako krenu problemi...

Offline Zeleni

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Listopad 03, 2006, 19:31:00 poslijepodne »

nisam jos stavio svih 11 komada...stavio sam ih prvo 6,mislim da nije previse,bit ce ih 11 ( a mozda i 15) nakon nekih mjesec do dva...

Offline asterix

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Listopad 03, 2006, 19:34:00 poslijepodne »
Dobro Dosao

Kad slikaš akvarij, probaj bez blica, a ako već moraš, onda iskosa, nikako direktno u akvarij Edited by: asterix

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
« Odgovori #4 u: Listopad 03, 2006, 19:56:00 poslijepodne »

ja bi zadrzao sadasnji broj riba, nemoj misliti ako neke ribe ljudi zovu "cistasci" da one "ciste" akvarij... eventualno bi ubacio recimo ajmonera ...no to bi ja ... ali tvoj je akvarij i jos prvi pa .... igraj se, to tak ide u pocecima... bar kod mene je bilo tak

jesi probao staviti kugu ispred filtera? malo me on pika u oko... i probaj fotografirati navecer ili po noci bez blica.. bit ce bolje sigurno
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline Zeleni

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 03, 2006, 20:04:00 poslijepodne »

i meni jako smeta taj filter probao sam razne varijante sa biljem i filterom i nekak mi je ovak najljepse...budemo vidli kako ce se to razvijat pa mozda napravim novi setup...

a sto se tice ribica mislio sam stavit jos 5 corydorasa i to je to (mozda zaokruzit broj rasbora na 10)...jel bi bila "guzva" u akvariju?

i stavit cu nove slike (bez blica ) moram napunit baterije za fotic...

Offline Nero

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Listopad 03, 2006, 20:34:00 poslijepodne »
  Akvarij lijepo izgleda ali bi ja neke stvari promijenio. Npr. izvadio bi ova dva najveća kamena jer se od njih aq čini malen. Panj bi polegao jer mi ovako izgleda neprirodno. Ovu vodenu kugu bi presadio ispred filtera da ga malo sakrije a u pozadini bi posadio valesineriju. Ispred panja bi stavio neku nisku travicu. I kad to se to bilje razraste onda bi to bila prava bomba. Evo skica da dobiješ dojam što sam ja zamislio. Evo ovako ja vidim taj akvarij, ako sam ti dao dobar prijedlog drago mi je a ako te samo gnjavim sorry.

Edited by: Maro

Offline Brainman

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Listopad 03, 2006, 21:36:00 poslijepodne »
To ce biti prelep akvarijum kada se jos ubilji, narocito sto su u njemu jedne od mojih najomiljenih riba. Samo bih dodao da jos jednom obratis paznju na ono sto je Vedran napisao...
S`postovanjem Misa

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
« Odgovori #8 u: Listopad 03, 2006, 22:07:00 poslijepodne »

Pozdrav i dobro došao

Akvari je ok, sitan ali dinamitan a tek kad naraste bilje biti če još bolji...
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
    • www.23whiskeystreet.com
« Odgovori #9 u: Listopad 03, 2006, 23:04:00 poslijepodne »
Samo hrabro
"I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book. "

Offline bona

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Listopad 04, 2006, 09:18:00 prijepodne »
dobro nam došao...
samo naprijed-ubaci jos poneku biljku...prijedlog koji ti je skicirao Nero mi se čini sasvim zgodan za tvoj akvarij i stanonike...

Split - POLJUD

Offline Maro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik
« Odgovori #11 u: Listopad 04, 2006, 11:26:00 prijepodne »

Citat: Nero
Akvarij lijepo izgleda ali bi ja neke stvari promijenio. Npr. izvadio bi ova dva najveća kamena jer se od njih aq čini malen. Panj bi polegao jer mi ovako izgleda neprirodno. Ovu vodenu kugu bi presadio ispred filtera da ga malo sakrije a u pozadini bi posadio valesineriju. Ispred panja bi stavio neku nisku travicu. I kad to se to bilje razraste onda bi to bila prava bomba. Evo skica da dobiješ dojam što sam ja zamislio. Evo ovako ja vidim taj akvarij, ako sam ti dao dobar prijedlog drago mi je a ako te samo gnjavim sorry.

da skica je skroz ok i ideja ali to je ipak akvarij od 30ak litara a valisnerije su visoke biljke sa listovima i po metar dugima.mislim da bih one ovdje bile prevelike.
Dubrovnik

Offline Nero

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Listopad 04, 2006, 11:44:00 prijepodne »

Valesinerije može zamjeniti camobom aquaticom pa bi to super izgledalo a tvoje bi se ribe jako lijepo isticale u ovom zelenilu. Imaš predivan panj i mislimda bi morao složiti tako da on dođe do izražaja...

Offline Zeleni

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Listopad 04, 2006, 14:37:00 poslijepodne »

eto presadio sam ove elode-e ispred filtera kolko sam mogao...mislim da ce bit to super kada izraste... evo slikice pa procijenite jel bolje.

panj nisam htio dirati,znam da nije prirodno,al ovak mi fora izgleda

i iz drugog kuta...

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
« Odgovori #14 u: Listopad 04, 2006, 15:28:00 poslijepodne »
Citat: Nero

Valesinerije može zamjeniti camobom aquaticom pa bi to super izgledalo a tvoje bi se ribe jako lijepo isticale u ovom zelenilu. Imaš predivan panj i mislimda bi morao složiti tako da on dođe do izražaja...

ni kabombu ni valisneriju nebi preporucio .... zbog x razloga

ja bi stavio sagitariju...sto zbog zahtijevnosti sto zbog tehnickih karakteristika akvarija
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline Nero

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Listopad 04, 2006, 19:36:00 poslijepodne »

Bilo bi bolje kad bi panj polegao onda bi izgledao kao mostić i ribe bi plivale ispod njega... tako sam ja imao jednm daaaaaavno...

E da sagitarija mi je predivna biljka, malo pročitaj o njoj pa onda skokni do pet shopa, ali tu fali bilja i od ova dva velika kamena me peku oči oni ti vizualno smanjuju aq tako da izgleda ko da je od 20 l.

Offline PiNgU

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #16 u: Studeni 21, 2006, 23:29:00 poslijepodne »
lijep akvarium samo dodaj tu bilku a ja panj ne bi dirao meni izgleda Ok a za ribe je lako kupiti nesto sa cim ce se zabavljati...
Zivot je nesto sto nikada nismo mogli da objasnimo ja pokusavam da ga ucinim lijepim ali taman kada mi krene za rukom nesto se pokvari, zato se nadam da je sve ovo samo san koji mi zivimo.