Portal
Naslovnica
Forum
Akvarij.NET zajednica
Pomoć
Obrasci
Pošaljite mali oglas
AkTer! mreža
Za prave zaljubljenike
Akvarij.NET
Terarij.NET
AkTer! FEST
Prijava
Member Login
Registracija
Kolovoz 09, 2025, 15:01:01 poslijepodne
Najnoviji Član:
Kiki24
Akvarij NET - FORUM
»
Slatkovodna Akvaristika
»
Slatkovodne bolesti
(Moderator:
985plavi
) »
lifalili
« natrag
naprijed »
Ispis
Str: [
1
]
Dolje
Autor
Tema: lifalili (Posjeta: 1098 vremena)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
culi
Trade Count:
(
0
)
Novi član
lifalili
«
u:
Rujan 30, 2006, 14:20:00 poslijepodne »
Mala zenkica nakon sto se okotila pocela je po noci minjat boju tj gubit boju po tjelu samo bi joj glava ostala crvena na tockice to je trajalo 5 dana ,a danas je isplivala na povrsinu ledno. odma san prominio pola vode sta da radin jos jutros je bilo sve normalno jela je i sve 5 na ostalim ribama ne primjecujem nista ??????????????
Evidentirano
duda
Trade Count:
(
0
)
Punopravni član
lifalili
«
Odgovori #1 u:
Rujan 30, 2006, 20:50:00 poslijepodne »
Kakvi su ti parametri vode? možda je u tome kvaka more bit i da sa vodom neš nije kako treba. Daj testiraj i malo više podataka. Vidim i da sa još jednom ribom si imao problem nesiječam se koja ono ili čistač ? Provijeri to sve malo meni se znalo dešavat da su ugibale a parametri vode ok. Poslje sam skužila da mi se parazit uvukao da tak kažem i jedna riba zarazila ostale pa ni to nije bilo dovoljno nego je došla još jedna bolest cijeli šou sam imala.
Evidentirano
culi
Trade Count:
(
0
)
Novi član
lifalili
«
Odgovori #2 u:
Listopad 02, 2006, 14:55:00 poslijepodne »
kemija mi je ok mjerio san nekoliko puta sa razlicitim testerima
sve ok a onda odjednom krepa jedna pa opet sve ok pa krepa druga stvarno me strah pogledat ujtro u akvarij
Evidentirano
duda
Trade Count:
(
0
)
Punopravni član
lifalili
«
Odgovori #3 u:
Listopad 02, 2006, 15:30:00 poslijepodne »
Vijerujem da te strah pogledat i meni je tako bilo. Ujutro nisam znala šta ću vidjeti tj šta me čeka. Ako ti je kemija ok vijerovatno ti se neka boleštura uvukla. Čitala sam u jednoj brošuri da ribice znaju gubiti boju a isto i oslabiti imunitet pa su podložni bolestima ako im se daje jednolična hrana i ako ne dobivaju nikakve vitamine. Isto tako ako se uzima naj jeftinija hrana. Ako ide jedna po jedna vijerovatno neka bakterija. To još nisu moje imale na sreću ja bih ti savijetovala da uzmeš lijek širokog spektra dijelovajna ako se ne može točno utvrditi šta je. Uzmi medimor od (Aguarium Munster) oko 60 kn dođe. Meni su kažem često oboljevale ribice paraziti su if zezali staaalno su se češali. Svakih 10 dana paraziti to su se non stop češali ko ludi. Poslje sam skužila da to nije do mog ag odnosno vode nego je tip prodavao bolesne ribe a, ja silnu lovu na lijekove i testere potrošila. Probaj sa ovim lijekom i dali šta primječuješ po koži kakve vajnske anomalije? I davaj im malo vitamina i raznoliku ishranu. Ja se mislim sve da nešto sa vodom im ne paše.
Evidentirano
duda
Trade Count:
(
0
)
Punopravni član
lifalili
«
Odgovori #4 u:
Listopad 02, 2006, 15:35:00 poslijepodne »
Jesu li nove ribice ako jesu možda si kupio bolesnu pa se proširilo i na ostale. Probaj sa ovim lijekom i malo ti još tu vodu provijeri. Čistiš li dno, mijenjaš li redovno vodu, nitriti, nitrati.
Evidentirano
culi
Trade Count:
(
0
)
Novi član
lifalili
«
Odgovori #5 u:
Listopad 03, 2006, 14:27:00 poslijepodne »
Ma totalno su razliciti bili simptomi culi je pliva ko lud nepravilno i ledno da bi se zastavio i srusio na pod ,
a lifalili je bila normalna i kad se okotila primjetio san da je pocela navecer gubit boju ali je normalno jela i ponasala se kad bi upalio svjetlo brzo bi joj se boja vratila dajem i vitamine i raznoliku hranu barem 5 vrsta + sto bas za njih dvoje mesozdera pravim i govede srce i jedu msice moljce. Sad izgleda sve ok vidicemo javim vam sve vodu mirin svaki dan
Evidentirano
duda
Trade Count:
(
0
)
Punopravni član
lifalili
«
Odgovori #6 u:
Listopad 03, 2006, 14:39:00 poslijepodne »
Šta se tiče goveđeg srca čula sam u trgovini gdje kupujem hranu i ribe itd da se jedan akvarista požalio otkad daje goveđe srce tj otkad to priprema da su mu se ribice razboljevale. Rekao da prije nije imao problema sad kad jedu ti oboljevaju a neke uginule. da več ima 2 mijeseca da im ne daje to i ove ostale da su ok on kaže izglea da do tog mesa (srca) je nešto bilo a šta ...? Tako sam čula to sad kad si spomenuo srce odmah sam se sijetila tog akvariste. Inače kaže da to jako muti i prlja vodu moraš iat jak filter češće čistiti dno i mijenjat vodu jer na ribice to odmah dijeluje pa ugibaju i oboljevaju.
Evidentirano
culi
Trade Count:
(
0
)
Novi član
lifalili
«
Odgovori #7 u:
Listopad 05, 2006, 11:46:00 prijepodne »
ma pusti trgovceve price ja im dajem u malin kolicinama jer su samo njih dvi mesozderi a taj mozda nije dobro napravio
na akvarij od 150l iman filter od 250l + spuzva filter, vodu minjan 50% 1 put sedmicno i 25% 1 put sedmicno ne ranin ih 1 dan u sedmici ....
Evidentirano
Ispis
Str: [
1
]
Gore
« natrag
naprijed »
Akvarij NET - FORUM
»
Slatkovodna Akvaristika
»