Srpanj 27, 2025, 20:03:41 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: jos jedan akvarij  (Posjeta: 3661 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vanda

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
jos jedan akvarij
« u: Rujan 29, 2006, 11:57:00 prijepodne »
Evo nije proslo ni 4 miseca od cikliranja mog prvog, a vec debelo planiram drugi u kojeg bi tila prebacit borca i njegove 3 kokosi,a i imam sada filter viska (Bluwave 3- valjda se tako pise), pa da se iskoristi . Dakle glede toga imam pitanje- kolika je litraza potreba za njih cetvero? Trenutno su u zajednickom od 75l kojeg sam jedva ugurala u sobu tako da cu opet morat ic na neku malu litrazicu. A san o 300 l ce morat cekat neka bolja vremena

Offline duda

• Punopravni član
jos jedan akvarij
« Odgovori #1 u: Rujan 29, 2006, 13:31:00 poslijepodne »
Za 4 bete unutra malo šljunka i bilja bar plovećeg oko 30lit bi im bilo ok s tim da ne stavljaš više riba u taj akvarij. Čuj nećeš ti pogriješit i da uzmeš i veči još više mijesta, više vode neće njima škodit. A, za njih 4 po meni ok jedno 30 lit.

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
jos jedan akvarij
« Odgovori #2 u: Rujan 29, 2006, 23:06:00 poslijepodne »
slažem se, ali opet, trebalo bi koji komunalac, da jede hranu sa poda, jer iz iskustva znam da bette ne jedu sa poda hranu, nego samo dok je u zraku. barem su moje tako radile. i da, što više mjesta to bolje.

Offline duda

• Punopravni član
jos jedan akvarij
« Odgovori #3 u: Rujan 30, 2006, 09:23:00 prijepodne »
Slažem se sa akosuta 1 za čistače sam zaboravila a zbilja sam isparila.Bar 2 mala ona oklopna somića jer kad počne čovijek sa tim ribama i čistačima nikad kraja. Nemoj pretjerat jer na kraju ako se odlučiš na 30 lit i budeš dodavala sveg po malo postat če premali akvarij.

Offline vanda

• Punopravni član
jos jedan akvarij
« Odgovori #4 u: Listopad 02, 2006, 08:55:00 prijepodne »
Vidis u mene jedu s panja i kamencica, cak ih znam uhvatiti da leze po podu neznam sta im to znaci, mislia sam ubacit jednog komunalca i mali panjic unutra, ali od drugih riba nema sanse idu samo njih cetvero. Napravili su mi lom u postojecem akvariju, on stalno gradi gnjezda (voda mi je puna mjehurica ko Cola), a one se ganjaju medusobno, pa on ganja njih, luda kuca

Offline duda

• Punopravni član
jos jedan akvarij
« Odgovori #5 u: Listopad 02, 2006, 11:53:00 prijepodne »
Stavi im i malo bilja bar plutajućeg da ipak to liči na ag. ja bih im stavila jedan panjić još kad bi našla da ima malo rupa tj da je udubljen da se mogu malo uvlačiti moji su to radili osobito ženka.

Offline vanda

• Punopravni član
jos jedan akvarij
« Odgovori #6 u: Listopad 03, 2006, 11:29:00 prijepodne »

Bilje ulazi obavezo i to sto vise, a vec sam vidila u ducanu jedan skroz mali panjic, ali mi je sad problem smislit di cu akvarij smistit, jer mi je vec sve nakrcano

Offline duda

• Punopravni član
jos jedan akvarij
« Odgovori #7 u: Listopad 03, 2006, 14:24:00 poslijepodne »
Ako nije veliki več ćeš nešto smisliti i napravit neki raspored. Samo nemoj blizu prozora to valjda znaš. Poslje možeš koji mali kamenčić ubacit da se bakterijice talože. Najbolje ako nađeš od lave sa rupicama pa si sigurna njega ne trebaš testirati. Ja sam takav ubacila u karantenu srećom sam našla mali.