Rujan 04, 2025, 07:02:47 prijepodneNajnoviji Član: Mandich

Autor Tema: nano reef  (Posjeta: 1960 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline boxer

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
nano reef
« u: Rujan 21, 2006, 12:00:00 poslijepodne »

bio brada kod mene neki dan i ubacio mi bubicu o nano reefu(oko 70lit, dimenzija kao rekord 60 samo 5cm siri). oprema mi nije toliki problem jer cu rasvjetu i poklopac raditi sam, jedan kanister filter imam i grijac...

frka mi je oko organizama koji bi isli u njega odnosno koliko bi to kostalo? stavim bradin popis pa molim znalce da pucaju sa ciframa.
. Od organizama možeš staviti koralje (Xenia, Synularia, Zoanthus, Actinodiscus, Sarcophyton, Pachyclavularia, Litophyton), kozice Lysmata Amboinensis. Možeš staviti ježa Mespila Globulus, Jadranske rakove samce (dobri su za čupkanje algi). Jadransku moruzgvu Actinia Equina. Od riba ti stane: Chromis Viridis (jato od cca 5-6 kom), jedan do dva Ocelarisa (klauna), Okynava Goby, Pajama Cardinal.

unaprijed (nadam se) slana zahvala
Slavonski Brod

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
nano reef
« Odgovori #1 u: Rujan 21, 2006, 12:17:00 poslijepodne »
sve meke koralje možeš dobiti badava od kolega reefera... xenie možeš od mene

lysmate su po 20jura, a i večinom sve male ribice su isto te cijene...

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
nano reef
« Odgovori #2 u: Rujan 21, 2006, 14:06:00 poslijepodne »

Citat: Stina
sve meke koralje možeš dobiti badava od kolega reefera... xenie možeš od mene

I to bijele xenie

Offline boxer

• Punopravni član
nano reef
« Odgovori #3 u: Rujan 21, 2006, 20:17:00 poslijepodne »

utjesno sto to cujem, osim cijena ribica ali mali je aq.

dali u ZG ima za kupiti dobrogzivog kamenja i posto ili se za to mora u sloveniju ili austriju
Slavonski Brod

Offline Branko

• Punopravni član
  • Dob: 57 Lokacija: Zagreb
    • http://još.nemam
nano reef
« Odgovori #4 u: Rujan 21, 2006, 21:18:00 poslijepodne »
Na Farmi su Chromis viridis obično po 5-7 eura. Ovaj tvoj popis riba je OK, ako ne misliš to SVE strpati unutra. Jato chromisa je uvrh glave, ili par percula ili nekoliko edrugih manjih ribica.

Živo kamenje će dolaziti u Belugo, ima ga u Jadranu na tone đabalesku, itd... Edited by: Branko
Nonsense ist der Sieg des Geistes über die Vernunft!

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
nano reef
« Odgovori #5 u: Rujan 21, 2006, 22:16:00 poslijepodne »
Živo kamenje je jedan od najbitnijih dijelova reef akvaristike...uz sve ostale najbitnije dijelove... stoga učini sam sebi uslugu - nabavi kvalitetno!

Nedaj da ti prodaju muda pod bubrege itd... ima ih svugdje i svagdje svakakvih...

Ja nisam niti jednom požalio kad sam kupovao kod Andreja - zbilja ima dobru ponudu, pa onda ako ideš u SLO, nemoj izostavit Koralu.

Offline boxer

• Punopravni član
nano reef
« Odgovori #6 u: Rujan 21, 2006, 23:50:00 poslijepodne »

ma nisam ni planirao staviti sve ribice skupa ( iako sam poznat da ih volim puno natrpati), plan mi je 2 klauna 2 kozice i jednog gobia ili tako nesto, uglavnom par klauna.

za zivo kamenje sam skuzio da treba uzeti sto kvalitetnije zbog filtracije, jer u protivnom imas vise problema nego koristi. koliko sam shvatio postoji mogucnost da sa kamenom ½½kupis½½ i neki organizam koji kasnije naraste ( ispravite me ako grijesim)?. dali bi bilo dovoljno 5-6 kg kamena za neki grebencic kao sto ima vultureu svom malom morskom jer mi zgleda ok a tako sam nekako slicno zamislio i svoj buduci. koliko dode cca kg kvalitetnog kamena
Slavonski Brod

Offline Brada

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 75
  • Brada
    • My Reef Aquarium
nano reef
« Odgovori #7 u: Rujan 22, 2006, 00:00:00 prijepodne »
Trebalo bi dostajati, a kasnije možeš dodavati!Za koralje ne moraš brinuti. Nano će te razveseliti
Zagreb - Sigećica
Samo glupost je vječna, sve ostalo može proći!!!!
http://www.bradareef.webs.com/

Offline boxer

• Punopravni član
nano reef
« Odgovori #8 u: Rujan 22, 2006, 00:05:00 prijepodne »
racunam racunam... mislim da ce kamenje biti veliki izdatak u komadu a ostalo cu polako ali kako treba. vec ga vidim u ormaru ispod velikog kako se ½talasa½
Slavonski Brod