Ovako,
sutra odoh po Sijamskog borca... to mi je stvarno predivna riba i uzet æu je unatoè tome kaj kratko živi i kaj zloèesto njupa repiæe nekih ostalih ribica.
Naime, upravo u tome i jest problem - neznam baš dal mi je pametno staviti ga u aq s tropskim ribicama (gupiji....) pa razmišljam da ga stavim u 54litarni aq sa svojim zlatnim ribetinama - temp. vode im se kreæe oko 23-24 stupnjeva...imam doma centralno pa pretpostavljam da zimi neæe biti još manja.
Dal bi Betta preživjela te uvjete?? =(
U aq-u sa zlatnima je i pumpa za zrak i filter, no znam da to Borcu nije prijeko potrebno. Mislila bih možda ubaciti s njim i 2 ženke, dakle, 3 sijamca u aq sa zlatnim ribicama.
Molim vas mišljenje! Zahvaljujem! 
Poštovana Dunjy,
Prvi odgovor koji je dobijen od kolege, odražava i naše mišljenje.A navesti æemo i par razloga:
1. I sama si navela da je prapostojbina ovih ribica u praktièno subtropskom pojasu.
2.Prema našim iskustvima Bette , sasvim lijepo žive u okruženju sa živorotkama,ako ne vjeruješ evo slike:

3. Jedina riba na koju se okomljuju je zlatni plati, koju ne naganja sve do trenutka kada poèinje hranjenje.Razlog, pa ova sve živo izgura i nitko od nje nemože jesti.Zapravo betta ima ulogu Robin Huda.
4. Temperatura ispod 24 stupnja Celzijusa, na ove ribe djeluje umrtvljujuæe, kao da hiberniraju.
5. Pri ovako niskoim temperaturama, bette nemaju poriv za razmnožavanjem! Pa mu možeš staviti i 4 ženke, nikakva korist.
6. Mladunci bete se izliježu na temp 28 stupnjeva...........................
Evo, smatramo da smo naveli dovoljno razloga, da razmisliš i doneseš osobni sud, kako postupiti.
Sretno sa odlukom!
Edited by: kolonelo sipica