Napokon mi je dojadilo gledati moje sirote ribe kako pate u prenapucenom 100l akvariju i odlucio sam "povecati" tank. Prvobitni plan je bio 170x50x50 uDIY varijanti. No, nakon sto sam se poceo raspitivati za cijene materijala, shvatio sam da bidogurao do cifre vece od 5000 kn. U tom svjetlu privukao me Juwel Vision 450.Nije da sam bas pri novcima, ali uzeo bi ga nakredit (npr. u Ljubimcu)pa bi nekako prezivio.
Moje dosadasnje impresije:
Samogradnja- tank bas po mjeri, jeftiniji od Juwela, ali morao bi iskesirati sve odjednom. Morao bi ga sam sastavljati i prije toga "loviti" materijal na sve strane, vjerojatno mjesecima obzirom na kolicinu slobodnog vremena.Sa ovom litrazom i mojim iskustvom postoji odredjeni rizik od poplave. :I.
Vision 450 - skup do bola, ali uzeo bi ga na kredit. Dobijem sve odjednom i miran sam neko vrijeme. Ima onu prekrasnu prednju sajbu koja me napaljuje vec godinama

. Sigurnije je od samogradnje. Malo mi je kraci od predvidjenog prostora, ali moze proc, a i litrazom je tu negdje.
Sto vi mislite? Juwel? DIY? Nesto trece? Gdje, kako, zasto? Uglavnom, svaka sugestija je dobrodosla.
Hvala i isprika na poduzem izlaganju.