Kolovoz 19, 2025, 20:18:48 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: filteri  (Posjeta: 729 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mikica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
    • BH akvaristika online
filteri
« u: Rujan 16, 2006, 17:32:00 poslijepodne »
savrseno mi je jasno da su vanjski filteri puno bolji od potapajucih i sl, naravno vjerujem iskustvima ljudi koji se kuze u te stvari,ali da li bi mi neko mogao objasniti zasto je to tako ...nedavno sam bila u zoo shopu i rekose mi tamo da su vanjski filteri bolji jer se otpad i ostalo ne nalazi u akvarijskoj vodi i to mi je djelovalo logocno ...druga stvar koja me interesuje ,primjetila sam vecu kolicinu algi na bilju koje mi ,izmedjuostalog,sluzi za prikrivanje mog potapajuceg filtera (bluwave03) ,dakle najvise algi bas na biljkama oko filtera ,da li to ima neke veze ? da li da se odlucim za neki drugi ,vanjski filter ,jer sam skuzila otvore na poklopcu caymana kroz koje bi mogla ugurati cijevi vanjskog filtera ili je ipak ovaj dobar?

Offline Rastaman

• Punopravni član
filteri
« Odgovori #1 u: Rujan 16, 2006, 17:57:00 poslijepodne »

Citat: mikica
nedavno sam bila u zoo shopu i rekose mi tamo da su vanjski filteri bolji jer se otpad i ostalo ne nalazi u akvarijskoj vodi

Glupost, kroz oba protjece voda bio on unutra ili van aq. To je vise radi estetike. Prednost vanjskih filtera je sto stane vise filter mase pa je samim time bolja filtracija.

Ovo za alge - da je umjesto filtera na tom mijestu neki kamen ili panj bilo biisto algi, zbog toga sto je tu (pri povrsini) svjetlost najveceg intenziteta. Opetna stvaranje algiutjece vise cimbenika...

Ja bi taj "star trek" filter izvadio radi estetikeEdited by: Rastaman

Offline mikica

• Punopravni član
    • BH akvaristika online
filteri
« Odgovori #2 u: Rujan 17, 2006, 10:09:00 prijepodne »
hvala! moze li neki prijedlog za akvarij od nekih 75 l? nesto sto nije "star trek" ,da se moze lako nabaviti ?

da li mogu koristit jedan vanjski filter za dva akvarija koja se nalaze u polici jedan ispod drugog?

Offline mikica

• Punopravni član
    • BH akvaristika online
filteri
« Odgovori #3 u: Rujan 20, 2006, 13:53:00 poslijepodne »
dobro skontala sam da ne mogu koristiti jedan filter ,jer su aq jedan ispod drugog...
sad me interesira da li ima mogucnost da iskoristim pogon iz atmanovog filtera AT-600F za neki dys filter ,stakleni ,vanjski ...
i najvaznije od svega kako da to napravim jer nemam ideje ,niti imam pameti za takve stvari heheh

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
filteri
« Odgovori #4 u: Rujan 20, 2006, 15:48:00 poslijepodne »
http://www.akvaristika.tk

pod uradi sam pogledaj vanjski prelijevni filter.

TAkodjer strpi s eneko vrijeme da vedran stavi clanak za jos jedan moj externi filter ili potrazi pod uradi sam dijelom foruma temu.

biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)