pozdrav svima.. prvi put se javljam.. trebam pomoc jer sam sasvim nova s akvarijima..
imam akvarij 50x30x30 sa nekih 15 litara vode u njemu (nemam ribe, nego jednu sasvim mladu kornjacu).. imam grijac, filter i obicnu reflektorku iznad akvarija za grijanje kornjace na kopnu...
dva tjedna je voda bila sasvim ok (svakih dva do tri dana mjenjam oko 20-30% vode) i nakon dva tjedna sam izmjenila svu vodu, sipala novu (ali nisam ubacila zlicicu soli, kao sto sam prvi put napravila)..
i u dva dana su se pojavila nekakva bijela zrnca koja su prvo plutala po povrsini (sve ih je bilo vise), a onda sam primjetila da su se poljepila po grijacu i filteru..

pa sam vecerasizvadila kornjacu, oprala cijeli akvarij sa soli, filter, grijac... jer nemam pojma sto je "poremetilo ravnotezu" u akvariju..
paako netko znasto su ta bijela zrnca? alge nekakve?
ako jesu alge, zasto su se stvorile bas kod promjene vode u akvariju? nisam nista novo ubacila unutra kad sam mjenjala vodu, a kornjacu hranim izvan akvarija u malom terariju.. pa mislim da ne moze biti od hrane..
mozda je pitanje glupo, ali zaista prvi put imam akvarij.. eto, svima hvala unaprijed na odgovoru.. help..