Kolovoz 15, 2025, 13:48:32 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Moja Beba dan 41.  (Posjeta: 2311 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ChILd_ReBoRn

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
Moja Beba dan 41.
« u: Rujan 10, 2006, 22:35:00 poslijepodne »

Dakle, lagano se razvija.Preorijentirao sam se na ribe u akvariju pa cu umjesto neonki imati skalare. pasu mi jer oboje gravitiraju na juznu ameriku, tocnije amazoniju.

Kao sto se vidi, polysperam je eliminirana iz akvarija nakon sto se razrasla abnormalno. Lijeva strana je jos preprazna za moj ukus, ali apongetifolia je konacno pocela tjerat mladice, a crypta pred njom... paaa.. nadam se d a ce uskoro krenuti u proizvodnju.

Rijesio sam se 3 ancistrusa i bikolora ( bez brige, svi su u dobrim rukama) i smece se drasticno smanjilo.

Od bilja samdodao novog ozelota jerje stari umro. Ovaj je potpuno zdrav sa zdravim korijenjem. nadam se da ce se primiti. Takodjer samubacio echinodorusa pretspostavljam schluetteri (mislim da se takpise) ili osiris.. nemrem ga definirat.. vidi se u pozadini. Egerio sam malo raspelcao da se izdigne na sirempodrucju, a pred filter samstavio nesto. A to nesto je nesto. Neka trava. Izglkeda ko krizanac valisnerije i sagittarie. Ko ona trava sto psi i macke pasu na livadi. Srednje visine, gusta cvrsta i "ostrog" izgleda. Ako nadjem na plantgeeku kazem sta je :).

Plan je sljedeci. Ozelot se nalazi pored panja u drugom zlatnom rezu i pomaknut jeprema straznjemkraju. Ovaj schluetteri se nalazi uz samo staklo i drzat ce visinu od valisnerije i egerie prema toj travi i crypti (wendtii) koja je pred njom. KAd ta trava posalje runnere sakrit ce cijeli lijevi ugao a time i sakrit stabljiku apongetifolie i davat kontrast smedjem liscu wendtii-a. E sad.. malo sam zahebo sa nekom cudnom sagitariom.. mislim da je subulata koja je zavrsilaiza ozelota i maltene se ni ne vidi,al vjerujem da ce poslatrunnere i ispred njega da popune rupu uz pravu subulatu naprijed. Ispred panja se jos uvijek razvija lileopsis, a na panju je nana i java fern koji bash i ne uspjeva najbolje. Gigantea salje runnere ko luda a ovaj echinodorus u desnoj polovici (nestoizmedju parviflorusa i barthii x-a) raste ko velik. Sorry nemrem nac naziv one trave,, ako ko zna nek napise.. i ako tko misli da samkrive nazive povezao.. nek me ispravi. da i dalje.. takodjer racunam na valisneriju da s vremenom sakrije i ljestvice.. ako nece oco ce iza panja. To je vise manje to, prijedloge primam kritike ne :)

let's get it on....Edited by: ChILd_ReBoRn
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
Moja Beba dan 41.
« Odgovori #1 u: Rujan 10, 2006, 22:40:00 poslijepodne »

evo i malo uvecane slike. Neda mi server vecu :)

(Koprivnica)

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
Moja Beba dan 41.
« Odgovori #2 u: Rujan 10, 2006, 22:48:00 poslijepodne »

Super za početak! Jako dobra kompozicija. Ja bih drvo malo zakopao - toliko da se ne vidi da je s lijeve strane rezano. Dobro bi došlo i da malo napraviš neravnine s podlogom. Kad se naprijed ova sagittaria razraste izgledat će super!

Lijepi skalari.

Offline Rastaman

• Punopravni član
Moja Beba dan 41.
« Odgovori #3 u: Rujan 10, 2006, 23:10:00 poslijepodne »

Evo ako basnezelis kritike, evo malo prijedloga;

Ja bih ovaj panj okrenuo naopako,da deblja grana bude dolje, mislim da bi bolje izgledalo. Ukopati ga malo po mogucnosti

Ona biljka sto izgleda kao, sto ti kazes da psi i macke pasu na livadije Blyxa japonica. Makni je iz lijevog kuta, trazi puno svijetla a tamo si je bas stavio u sijenu. Nece ici vise u visinu tako da je mozes staviti u srednji plan ( uz panj bi cini mi se odlicno pasala).

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Moja Beba dan 41.
« Odgovori #4 u: Rujan 10, 2006, 23:32:00 poslijepodne »
mozda je blyxa, ako je to bi bilo vrhunski jer ja dosta dugo tražim tu biljku, ali prije sma uvjerenja da je neki ophiopogon...pogotovo zato so si ga opisao kao cvrstog...Ali naravno ne mora biti...

Ako je ophiopogon, jos se nisu dogovorili jer teraristicka ili akvaristicka biljka...

ZG,Vrapče

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
Moja Beba dan 41.
« Odgovori #5 u: Rujan 11, 2006, 06:50:00 prijepodne »

Citat: Rastaman

Evo ako basnezelis kritike, evo malo prijedloga;

Ja bih ovaj panj okrenuo naopako,da deblja grana bude dolje, mislim da bi bolje izgledalo. Ukopati ga malo po mogucnosti

Ona biljka sto izgleda kao, sto ti kazes da psi i macke pasu na livadije Blyxa japonica. Makni je iz lijevog kuta, trazi puno svijetla a tamo si je bas stavio u sijenu. Nece ici vise u visinu tako da je mozes staviti u srednji plan ( uz panj bi cini mi se odlicno pasala).

nemoze naopako jer bi izgledalo debilno. ostaci grana sto je imao rastu u ovom smjeru, a neznam na koliko panjeva grane rastu od vrha prema korijenu.. tako da .. u svakom slucaju izgledalo bi naopako.

@ e&d
Ovo o ukapanju.. well,,, nikad mi nije palo napamet. Nadam se da ce ancistrusi iskopat novu rupu... danas cu ga ukopati. A cemu neravnine? imaqm previse bottom dweling riba koje to sve jaaako prebrzo izravnaju..... Pobornik sam terasa i bog zna koliko sam ih napravio.. ali sa ovako finim supstratom.. to jednostavno nemoze drzat vodu... Dva odrasla ancistrusa i jedan neuroticni fossilis, aymoner i botia.. svi nest ruju po dnu....

E da.. u toj lijevoj strani nije sjena.. samo izgleda tako. Razdjelit cu reznice danas pa cu je staviti u srednji plan... nekud pored ozelota.
Biljka nije blyxa. Blyxa raste iz jedne stabljike i onda s egrana u listove.. ovo moje raste identicno kao valisnerija.. dakle drizo iz korijena sibaju listovi.. samo su visine te koje vidite i vizualno izgledaju cvrsci od valisnerije, ne zato jer su tvrdji nego su kraci i gusci.
Edited by: ChILd_ReBoRn
(Koprivnica)

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
Moja Beba dan 41.
« Odgovori #6 u: Rujan 11, 2006, 07:01:00 prijepodne »

Citat: krajten
mozda je blyxa, ako je to bi bilo vrhunski jer ja dosta dugo tražim tu biljku, ali prije sma uvjerenja da je neki ophiopogon...pogotovo zato so si ga opisao kao cvrstog...Ali naravno ne mora biti...

Ako je ophiopogon, jos se nisu dogovorili jer teraristicka ili akvaristicka biljka...

nije ophiophogon.. prema plantgeekovoj slici nije mu ni slicno.. ophiophogon ima izvinute listove sa zaobljenim vrhovima.. moja ima ravne sa siljastim vrhovima....
jako slicna Cyperus helferi samo mi se cini da ne naraste toliko velika i tamnije je boje.. sto vjerojatno ovisi o svjetlu
(Koprivnica)

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
Moja Beba dan 41.
« Odgovori #7 u: Rujan 11, 2006, 15:14:00 poslijepodne »

Citat: ChILd_ReBoRn
Citat: Rastaman

nemoze naopako jer bi izgledalo debilno. ostaci grana sto je imao rastu u ovom smjeru, a neznam na koliko panjeva grane rastu od vrha prema korijenu..

zasto bi izgledalo debilno?... zar nije lako naci neki komad drveta u prirodi u vodi u bilo kakvom polozaju... recimo odlomio se i upao naopacke, rijeka ga je donjela i postavila.. blablabla..

nego meni je isto upalo u oko ostri rez na donjem dijelu panja koji stvarno bode.. sto ne "poguras" malo podlogu pa da izgleda kao da je donji dio zatrpan.. .. odnosno izlazi iz podloge i kako ti kazes raste prema gore

e da kad vec kritiziram na veliko zasto samo ribe usmjeravati na "amazoniju" odnosno JA... sta ne probas odmah i biljke uskladiti ... samo pitanje Edited by: nature
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
Moja Beba dan 41.
« Odgovori #8 u: Rujan 12, 2006, 07:43:00 prijepodne »
panj ej ukopan.. neznam zast se toga uopce nisam sjetio.. moj grijeh... ZAsto i bilje ne? pa er zato jer kod nas u KC niti ima puno akvarista niti je izbor bilja drastican.. kad nest naleti onda nemam para a kad ocu nest kupit nema niceg
(Koprivnica)

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
Moja Beba dan 41.
« Odgovori #9 u: Rujan 12, 2006, 09:36:00 prijepodne »
@ nature

Sto se biotopa tice vise manje sve mi odgovara osim crypti i anubiasa. Echinodorusi idu u mazaonu bez brige, a valisnerija, sagitaria i egeria densa su sve iz sjevernog dijela juzne amerike ili oko brazila. Sta cu sad kripte bacat.. mozda s vremenom....

(Koprivnica)

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
Moja Beba dan 41.
« Odgovori #10 u: Rujan 12, 2006, 14:33:00 poslijepodne »
nemoj bacat.. slozi drugi akvarij za uljeze
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline Maro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik
Moja Beba dan 41.
« Odgovori #11 u: Rujan 22, 2006, 10:17:00 prijepodne »
Meni se ovaj panj niti malo ne sviđa,prevelik i previše dominira setapom,izgleda kao da je tu "s neba upao u rebra"."Jede" ti akvarij.A vjerujem da bi se mogao i bolje postaviti...
Dubrovnik