Srpanj 11, 2025, 00:04:45 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Rane, lišajevi, infekcije kože, gljivična  (Posjeta: 2216 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Rane, lišajevi, infekcije kože, gljivična
« u: Rujan 08, 2006, 19:21:00 poslijepodne »
Evo surfajući sam naletio na ovu mast.... LINK, pa me zanimaju vaša mišljenja... naravno...vezano za primjenu za gmazove,, kako ima širok spektar čini mi se prihvatljivom. Jedino što me brine je propolis... na nas večinu ljudi djeluje dobro... samo ne znam da li bi štetilo gmazovima.
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #1 u: Rujan 08, 2006, 23:03:00 poslijepodne »
Ajd netko....  
Tu mi se možete javiti

Offline Scorpion 467

• Punopravni član
    • http:// scorpion.byethost7.com
« Odgovori #2 u: Rujan 13, 2006, 10:56:00 prijepodne »

evo sasa odgovor:

u vezi propolisa

Propolis is a wax-like resinous substance collected by honeybees from tree buds or other botanical sources and used as cement and to seal cracks or open spaces in the hive. Its color varies from green to brown and reddish, depending of its botanical source. Honeybees will use propolis to attempt to seal any gap inside the hive that is smaller than 3/16" or 1/4" (5 mm or 6 mm) while they leave themselves a bee space of approximately 9.5 mm, or 3/8", larger spaces being filled with wax comb.

Traditionally, beekeepers assumed that bees sealed the cracks and joints of the beehive with propolis to protect the colony from the elements (like rain) and prevent drafts during the wintertime. More recent research suggests that bees not only survive, but thrive with increased ventilation during the winter in most temperate regions of the world. Propolis is now thought to:
[list=1]
  • reinforce the structural stability of the hive
  • reduce vibration
  • make the hive more defensible by sealing alternate entrances
  • Bees may also use it to prevent diseases and parasites in the hive.
  • [/list]

Bees normally carry waste (dead larva, etc.) out of and away from the hive. However if, for example, a mouse chews its way into the hive for a winter nest and dies, the bees won't be able to move it out through the hive entrance. They have instead been known to seal the carcass in propolis, effectively mummifying the mouse.

hr verzija..

Propolis ili pčelinje ljepilo je pčelinji proizvod koji se od davnina koristi u pučkoj, a posljednjih desetljeća i u konvencionalnoj medicini kao pomoćno terapeutsko sredstvo (adjuvans). Kemijski sastav propolisa poznat je tek u novije vrijeme i on bitno ovisi o njegovom porijeklu. Nadalje, treba uvijek imati na umu pored potencijalnih dobrobiti i moguće, iako rijetke, nuspojave koje se javljaju uglavnom kod osoba sklonih alergijama.

Što je propolis?
    Propolis je ljepljiva smolasta tvar koja nastaje preradom biljnih sokova koje pčele sakupljaju sa različitih biljaka, uglavnom jablanova i zimzelenog drveća. Naziv „propolis“ potječe od grčkih riječi pro = prije, ispred, za i polis = grad, što se prevodi kao „ obrana za grad“ ili „branitelj grada“. Tako se košnica („grad pčela“) pomoću njega štiti od napada uljeza, uključuj

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
    • Spol: Ženski   Dob: 44
    • Živim da uživam
    « Odgovori #3 u: Rujan 13, 2006, 11:05:00 prijepodne »
    Propolis je jako ljekovit i sumljam da bi moglo stetis, osim naravno u slucajualergija a to nikad ne znas unaprije....... Za brze zacjeljivanje se isto tako moze koristiti i riblje ulje
    Bolje biti sam, nego sa budalama.
    Zagreb/Dubrava

Offline skorpac

• Počasni član
    • Punopravni član
    • Mean bastard
      • Insta
    « Odgovori #4 u: Rujan 13, 2006, 12:58:00 poslijepodne »
    Jučer sam je kupio..... javim rezultate.
    Tu mi se možete javiti

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
    • Punopravni član
    • Spol: Muški   Dob: 55
    « Odgovori #5 u: Rujan 13, 2006, 18:47:00 poslijepodne »

Citat: skorpac
    Jučer sam je kupio..... javim rezultate.

A za što će ti to uopće?

Offline skorpac

• Počasni član
    • Punopravni član
    • Mean bastard
      • Insta
    « Odgovori #6 u: Rujan 13, 2006, 20:40:00 poslijepodne »
    Kami mi se opet opekao po prednjoj lijevoj nozi.... nije jako, ali se vidi. Miće nogu, normalno se ponaša, jede, pije vodu..... jučer sam mu namazao i super izgleda s obzirom na dan ranije, danas sam mu opet namazao. Pomaknuo sam lampu i grane. Provlačio se kraj te nesretne lampe i sada sam na tom djelu postavio odgovarajuću zaštitu. Sada mu je taj dio skroz nedostupan.

..... jako sam nesretan kada su mi beštije ozljeđene.. pogotovo kada je moja krivica. ...a vidim da mu ta mast na očigled pomaže. Javim za dan dva stanje.
    Tu mi se možete javiti