Ajdekad me vec cimate pa moram ponovo da diskutujem. Nisam se "durio" nego mi muka da se raspravljam, nije mi zanimljiva tema. Matija ne moras da mi persiras.Mislim da postoji bolje resenje, ali kao sto si rekao nisam imao iskustva sa vecim brojem malih paukova. Al aj to, ali ako neko vec uzme pauka on bi ga mogaodrzati i normalno.Ta vata po menieventualno moze da sluzida pije vodu sa nje i odrzavanje vlage, ali onda ne mora da secela podloga drzi kao vata nego samo da se postavi jedno malo parce vate, to bi bilo sasvim dovoljno.
...forum i postoji radi diskusije i raspravljanja, u okvirima kulture, ako ti tema nije zanimljiva, i ne želiš se raspravljat onda u svakom slučaju nisu potrebni kratki cinični odgovori kao "kako god".... i nisam ti persirao, već se ono odnosi na tebe i ozzya.... zbog njegovog posta da se meni ništa nemože prigovorit... (?!)
.. nakon svih ovih godina moje opsesije paucima ja još uvijek učim o njima... i neke stvari sam tek sad vidio po prvi puta sa ovim četvrtim leglom... pa ne vidim razlog zašto ja nebih naučio nešto i od vas koji imate manje paukova i koji pojedinom paukiću možete posvetit više vremena, u drugačijim uvjetima... npr. ja neznam da li bi se neki od ovih mališana zakopavao u treset već u drugom stadiju nimfe, ili sad nakon presvlačenja kad je postao pravi paukić.. ili se nebi uopće zakopavao... da bi to sam mogao provjerit ..meni treba skupina od 20ak mališana na tresetu..a ja za takav experiment sad nažalost nemam vremena... i nisam nikakva "umišljena veličina" i može mi se sve reć samo dajte neke argumente....

uglavnom, bolje riješenje za svakog pauka je da ima potrebnu količinu vlage i topline i lako dostupnu hranu, kako got to mi njima osigurali...jer njima interijer u tom smislu nije previše bitan....
... ako se koristi treset kod većeg broja paukova to je teško izvedivo jer se mora pazit da pauk tu hranu primjeti, uhvati i pojede.. na tresetu ako pauk ne krene za recimo crvićem odma, uplaši se ili nije odma gladan..crv će se ukopat u treset.... i to kod većih "količina" paukova nije riješenje jer oduzima previše vremena kod pojedinog pauka... ovako se crvić baci u posudicu pored paukića, nema se gdje ukopat i pauk ga uglavnom može bez problema uhvatit. Kod ljudi kojima je ovakav mali pauk prvi paukić, ili još nemaju iskustva sa tako malim paukićima preporučam vatu zato da se malo upoznaju sa njegovim navikama hranjenja... ako paukić uvijek skaće na hranu onda se može koristit i "prava" podloga bez ikakvih problema i kod malih paukova...
da li će netko koristit tu vatu samu kao "podlogu", ili će koristit vatu na tresetu ili samo treset to ovisi o međusobnom "razumijevanju" paukića i njegovog "vlasnika"...

vata ima svojih prednosti...ali ima i nedostataka..za sad ja ostajem na vati...