0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Ja sam prije koristio Seru, pa povremeno Red Sea (dobri ali skupi) i JBL. Nažalost zadnji Sera tester za NO3 se pokazao kao totalna truba (nije star, rok trajanja do 2011!): u slatkovodnom po njemu ima preko 160 mg/litru, a u morskom oko 20-40 mg na litru. Uspio sam nabaviti Salifert i on mi u slatkovodnom pokazuje oko 25 (toliko sam prije uz povremeno dodavanje nitrata održavao). Morski pokazuje oko 5 mg/l.
kolko đedo?
To valjda to, hvala. Vidio sam na njihovoj stranici da je ful precizan <FONT face=Arial color=#ff0000>(approx. 0.05 – 20 mg/L as Nitrate-Nitrogen or 0.2 – 100 mg/L as nitrate ion). <FONT face=Arial>Jeli to stvarno tako?
Odlièno,svi znamo i od prije da su Salifertovi testovi uz Lamotte najbolji samo zamisli NEMA ih u Hr.Dakle : iskustva sa hagen,prodac,sera(bar osnovni tipa No3,Ph,Kh)Iz nekog razloga tema oko testera uvijek krene u krivom smjeru ????
Ja sam kotistija Hagen, JBL i Tetra testere i kad samodnjela vodu na analizu u zavod za javno zdravstvo ispostavilo se da jeTetra najpreciznija
onda se da zakljucit da je sve relativno nekom valja ovi nekome oni ima bit da od pojedinih proizvodaca nešto valja a nešto je nevalja ništa