Kolovoz 22, 2025, 02:55:07 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: evo konačno novi setup  (Posjeta: 1903 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kosuta

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
evo konačno novi setup
« u: Rujan 05, 2006, 23:00:00 poslijepodne »

napokonsam kupio toliko željeni digitalni aparat, i sad kad sam se konačno snašo sa veličinom slika i svim drugim, evo i mojeg malog raja. aq je sad sređen, tako das su slike mutne zbog toga što neznam još slikat najbolje, ali bit če, i mutna je voda zbog ukopavanja bilja, i čiščenja i mijenjanja vode,pa se iz šljunka digao talog, ali nema veze, bude se razbistrilo do sutra.

evo prvo tri biljke kojima neznam ime, pa ako netko zna, molim odgovor:

zatim par detalja i mojih najdražih stanovnika aq, a to su: par skalra, par apistogramma, i par aequidensis maronii.

i na kraju cijeli aq:

evo, to su one koje su ispale koliko toliko ok. ne vidi se najbolje, ali, bit če bolje.

ako netko ima obješnjenje kako bolje poslikati, pucajte. svi komentari i kritike su dobrodošli.

evo mali opis: aq je opčenito bučkuruš, zahvaljujuči mom početničkom neznanju.ima previše različitih vrsta riba i bi9lja,aliodlučio sam da če unutra ostat samo apistogramme i bilje iz južne am, i drva mangrova,( ako u međuvremenu neskupim pare za veliki aq od 200-300 l o kojem več skupljam informacije, pa če onda taj setuo ič u njega:) ali o tome drugom prilikom. a ako skupim pare ostat če u ovom aqsamo gupiji za mamine gušte.

imam dosta bilja, ali bi trebalo još dosta zarast da to bude ono što hoču. i izbacit ču sigurno neke vrste bilja, i to one koje budu najslabije rasle. imam cryptocorina wendtii green, hygrophila corimbosa i polysperma, cabomba caroliana, anubias nana-na lavi, valisneria, sagitaria, rogolisti ove tri nove, i nekih par pelcera drugog bilja, ali mi se čini da se neče primit, pa ču ga uskoro izbacit van, ako se ne pomakne s mjesta. sad samo čekam da aq zaraste! evo toliko od mene, za sad.čekam komentare i kritike!

Offline Krajten

• Punopravni član
evo konačno novi setup
« Odgovori #1 u: Rujan 05, 2006, 23:06:00 poslijepodne »

bravo za akvarij ,

da ti ne solim previse pamet samo bi ti napomenuo da ti je sljunak ful, ful prekrupan, ne samo zbog bilja(za to je jako prekrupan) vec i zbog tog taloga koji ti se digao, naime necistoce vrlo lako upadaju ispod kamenja, a jako je tesko usisavati...

bilja 1 egeria densa- kuga
biljka 2 vjerojatno bacopa monieri(losa je fotka)
biljak 3 hydrocotyle leucocephala

pozdrav

E da i ovaj skalar je bomba..nisam jso vidio ovako ljepog...

Edited by: krajten
ZG,Vrapče

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
evo konačno novi setup
« Odgovori #2 u: Rujan 05, 2006, 23:15:00 poslijepodne »
kada se razbistri sigurno lijepo izgleda... i imas prekrasnog skalara - ovaj prugasti - moja zeljena ljubav... to su mi najljepse ribe...

svaka cast... bravo...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Marko Lenac
evo konačno novi setup
« Odgovori #3 u: Rujan 05, 2006, 23:20:00 poslijepodne »
ja se u svakom trenutku javljam za udomljavanje velifera

Offline kosuta

• Punopravni član
evo konačno novi setup
« Odgovori #4 u: Rujan 05, 2006, 23:27:00 poslijepodne »

znači ipak je dobar aq? kad dobim pohvalu od krajtena, e onda sam happy.

znam da je šljunak prekrupan, zato i imam problema sa iskopavanjem bilja, non stop, o tome sam več par tema napiso, ali nema pomoči. ako sad stavim sitniji šljunak na ovaj, da li če to pomoč, ili če propast na dno, buduči da što je šljunak sitniji je bliže dnu? tj. na vrhu ostaje najkrupniji komadiči kamena.

i sve to zbog neznanja. i šljunak i glupa kombinacija riba, ali bit če bolje( 3 put to ponavljam)

da bar sad imam priliku sve nanovo složit iz početka, ali ne da vadim, nego pomalo od početka, ali........ niš od toga. moram čekat novi veliki aq, uskoro, uskoro, uskoro, kad tad.

hvala na imenima bilja krajten. i još jedno pitanje za tebe:

šta bi još preporučio da malo upotpuni čošak? desni stražni? imao sam 6 velikih busena valisnerie ali su se samo 2 primila, ostale sam preduboko ukopao(opet početničko neznanje), mislio sam stavit još per busena da stvorim"zavjesu" od valisnerie u čošku?? šta kažeš? trenutnoi su ova 2 busena pustila vriježice i rastu nove 2 male biljke, da li da odrežem onaj komadič koji spaja mladu sa matičnom biljkom, i nakon koliko? čuo sam da ako se ne odreže, biljka više neče puštat runere??? je to točno??

i ispred se sagitaria ne vidi, ali kad se konačno ukorjeni(šljunak, početničko neznanje) i narste, bit če super.

unaprijed hvala na budučim odgovorima, i na pohvali krajten!

Offline kosuta

• Punopravni član
evo konačno novi setup
« Odgovori #5 u: Rujan 05, 2006, 23:31:00 poslijepodne »
dogovorit čemo se jurupari. možda ih i poklonim, pa da manje čekam toliko željene apistogramme. ali.... prvo se moram dogovorit s mamom jer je zajednički aq, pa ako se složi, tvoje su. nema problema.

Offline Njofra

• Punopravni član
evo konačno novi setup
« Odgovori #6 u: Rujan 06, 2006, 00:20:00 prijepodne »
Da sitniji šljunak če ti propasti na dno sigurno.Pa i nije kraj svijeta to promjeniti,dobro se organizirati,sve pripremiti, na brzinu to napraviti.Izgledat če puuuno bolje , bit če bolje za biljke a i tebi če biti lakše.Inače za akvarij
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
evo konačno novi setup
« Odgovori #7 u: Rujan 06, 2006, 07:13:00 prijepodne »
Akvarij izgleda prirodno, bravo za to...

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
evo konačno novi setup
« Odgovori #8 u: Rujan 06, 2006, 08:08:00 prijepodne »

Bravo Ivane samo polako sve če sjesti na svoje mjesto , malo ti je pre šarenoliki spektar riba kao šta sam ti već i rekao a drugo je ok...
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline sb_tropic

• Punopravni član
evo konačno novi setup
« Odgovori #9 u: Rujan 06, 2006, 09:16:00 prijepodne »

Ma bude to sve ok,nemas frke.Dok se bilje jos formira,ma cista petica
KOCKICE SB

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
evo konačno novi setup
« Odgovori #10 u: Rujan 06, 2006, 09:41:00 prijepodne »
Pohvale i s moje strane samo mislim da će ovaj skalar popapati večinu manjih ribica