na svijetu je sve moguće, pa se tako može i naviknuti neke paukove na ruku...
ALI to se nemože izvesti sa svim paucima... i dok će neki klinci, koji imaju ovakve životinje za preseravanje, i "liječenje nekih svojih bolesti" biti ugriženi, jer.."ja sam to vidio na internetu da se to može" i "riskirat ću i ugriz zbog tog iskustva" (?!?)... i onda će plakat i cendrat, jer su ugriženi baš od te vrste kojoj je mirna jedna jedinka od tisuću... novine će to razvuć na naslovne strane... i onda će se desit situacije kao u nekim europskim zemljama da se neke vrste tih predivnih životinja zabrane.... zbog koga?! zbog nekog neodgovornog šmrkljavog klinca?! ili ovog lika kaj daje djeci parahybanu u ruke?! pa mislim KK?! ... tarantule su "display animals" ..TOČKA... pauk hendlanje ne doživljava kao neka kućna živina... to joj donosi samo stres, i mogučnost ozljede ili smrti.. (a kao volimo tu živinu?!) ...ako ono baš ljudi moraju dirat/premještat pauka rukama onda se to radi sa vrstama kao što su neke Grammostole, Brachypelme, Eupalaestrusi, Avicularie... al i to je bedastoća...
...hendlanje ovakvih defanzivnijih vrsta je totalna glupost, i to mi nemože niko opravdavat... iz svega toga mogu doć samo zabrane, zato što je neko bio "pametniji i hrabriji" od svih nas koji stvarno volimo ovaj hobi...
nažalost... ljudi ima svakakvih... a glupost je neuništiva... i kako sam već jednom rekao..neki ljudi doma nebi trebali imati ni poster od životinje..a kamoli samu životinju...