Kolovoz 05, 2025, 07:21:03 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: šokovi ili?  (Posjeta: 4352 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ozzy osbourne

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
šokovi ili?
« u: Rujan 01, 2006, 19:29:00 poslijepodne »

kako imam ta 2 jadna dolara (a sve ih više žalim jer su oni odraz okrutnosti ljudi prema štom je najgore nedužnim životinjama) obojica imaju izudaran nos i rane na nosu..njušci?? hehe. kad se približim ponekad znaju luđački početplivat i bez beda zabijat se u staklo. čuje se užasan zvuk udarca kosti o staklo...:(

jedan od ta dva kad se uznemiri počne se tresti od glave, kao da ga uzmete za glavu i jaaako sterete lijevo desno neznam kako da opišem....kao da ga na sekund spojite na vibrator (nemislim na nikakve perv).

da li su to šokovi i kakve su posljedice i da li je to prouzrokovao stres ili?
† BLACK RAIN †

Offline duda

• Punopravni član
šokovi ili?
« Odgovori #1 u: Rujan 01, 2006, 20:15:00 poslijepodne »

Moguće ja sam prije par dana uzela 3 gupija i mislila da im voda ne odgovara.

Imam gupije od prvog dana i nisam vidjela još takvo ponašanje u glavnom ag sve ok. Ove nove stavila u karantenu i bilo ok sve, odjednom počeli jaaako mlatit repovima kao kad je prejak filter pa ih trese a oni ne mogu se držat. Zatim su počeli ko luđaci plivat nisu znali kuda bi pa su se zabijali jedno na drugo mislila sam voda parametri vode ne valjaju žele izač van jer voda ne odgovara. Uhvatila me panika i hvala bogu pročitao Ruki javio se čovijek i kažeda nebi rekao voda nego moguće je šok to mi nebi palo napamet ja odmah mislim da mi voda ni ok. Nisam još imala prilike vidjet takvo ponašanje zato mi to nije palo na pamet. Poslje je dobila i "bijele točkice" ja sam stavila sredstvo za smirenje i to 2 dana za redom. Imala sam problem dat jest jer čim bi prišla oni sam čoviječe šta nisu iskočili van meni je koma bila dat im jest tresli repovima kao da imaju bože oprosti padavicu. Sad se več stvar slegla smirili su se malo još se onak boje još je malo prisutan šokić ali puuno bolje. Probaj stavit par dan sredstvo za smirenje. Mislim par dana za redom da se malo priviknu i srede. Neče im niš loše bit od tog samo može pomoć.

Offline Branko

• Punopravni član
  • Dob: 57 Lokacija: Zagreb
    • http://još.nemam
šokovi ili?
« Odgovori #2 u: Rujan 01, 2006, 21:31:00 poslijepodne »
Probaj im staviti par grana ili kamena u akvarij da se mogu skrivati )ili bar neke plastične tegle za cvijeće, kutije i sl - dok ne nabaviš grane). Ribe su često plašljive i šokirane u golom akvariju.
Nonsense ist der Sieg des Geistes über die Vernunft!

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
šokovi ili?
« Odgovori #3 u: Rujan 01, 2006, 21:44:00 poslijepodne »

A TO SREDSTVO JE?

mali... a te bijele točke nisam vidio...nadam se da ni necu jer nemam zelju
† BLACK RAIN †

Offline duda

• Punopravni član
šokovi ili?
« Odgovori #4 u: Rujan 01, 2006, 22:03:00 poslijepodne »
Imaš raznih proizvođača ja sam kupila od proizvođač JBL ACCLIMOL jer sam jako zadovoljna sa njihovim proizvodima. Olakšava aklimatizaciju i služi u prevenciji stresa, vitamini i biljni ekstrakti su prisutni u tom proizvodu kažu. Boca je od 100ml oko 36 kn. Doziranje po litraži izračunaj i stavi par dana za redom trebalo bi pomoč ako je mojim nakon onog luđačkog ponašanja valjda če i tvojim. Imaš i od Sere agutan nisam koristila nemogu niš reč. Stavi tog i kad uzimaš nove ribe malo pokapaj u trgovini u vrečici tako sad ja. Jer možeš još imat posla sa bijelim točkicama od stresa kao ja tj moje ribe.

Offline duda

• Punopravni član
šokovi ili?
« Odgovori #5 u: Rujan 01, 2006, 22:06:00 poslijepodne »
Branko ti je dobro rekao stavi nešto da se imaju di sakrit da se osječaju sigurnije. Da im ne bude čistina gol akvarij. Moji imaju potonuli brodič i malu stjenicu sa rupicama da se malo provlače i sakriju sad se po malo smiruju.

Offline riza

• Punopravni član
šokovi ili?
« Odgovori #6 u: Rujan 01, 2006, 22:16:00 poslijepodne »

Brodic imaju, ajmeeee ne samo ne brodic, i kuliceeee, i ronioce aaaaaaaaaaa . Sta neznas da se ovdje nesmiju brodici i kulice spominjat, hereza
Lokve, Gorski Kotar Hrvatska

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
šokovi ili?
« Odgovori #7 u: Rujan 01, 2006, 22:37:00 poslijepodne »
da cuo sam kad sam spomenuo neki dvorac veliki skoro sam pljusku dobio necu rec od kogreko aj dobro. a kad bolje promislim ta plastika...bolje metnut drvo. napunit cu aq...da
† BLACK RAIN †

Offline Cryptocory

• Punopravni član
šokovi ili?
« Odgovori #8 u: Rujan 01, 2006, 22:40:00 poslijepodne »
Radje stavi neki panj i biljke ( npr. anubias ). Da ti akvarij izgleda prirodno ( samo nemoj stavljati brodiće, kulice i ostale igračke ).
Dubrovnik

Offline ogi2004

• Punopravni član
šokovi ili?
« Odgovori #9 u: Rujan 02, 2006, 13:50:00 poslijepodne »
ja sam kupio u pet centru plastični panj. duguljast je, šupalj i ima 3 ulaza. ribicama jr super sa njim a niti ne izgleda preružno. ulaze u njega i igraju se skrivača

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
šokovi ili?
« Odgovori #10 u: Rujan 02, 2006, 18:44:00 poslijepodne »

Citat: ozzy osbourne

kako imam ta 2 jadna dolara (a sve ih više žalim jer su oni odraz okrutnosti ljudi prema štom je najgore nedužnim životinjama) obojica imaju izudaran nos i rane na nosu..njušci?? hehe. kad se približim ponekad znaju luđački početplivat i bez beda zabijat se u staklo. čuje se užasan zvuk udarca kosti o staklo...:(

jedan od ta dva kad se uznemiri počne se tresti od glave, kao da ga uzmete za glavu i jaaako sterete lijevo desno neznam kako da opišem....kao da ga na sekund spojite na vibrator (nemislim na nikakve perv).

da li su to šokovi i kakve su posljedice i da li je to prouzrokovao stres ili?

Ja silverice imam preko 10 godina.... i uvijek imaju razderane gubice... bilo da su na pjesku... bilo da su na šoderu... ponekad im malo zaraste ali one si opet to brzo razvale.... one jako vole rovati po podlozi.... a kad se zalete one znaju dobrano okinuti po staklu, panju ili pak kamenu..Edited by: skorpac
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
šokovi ili?
« Odgovori #11 u: Rujan 02, 2006, 23:28:00 poslijepodne »
ok ja im tu nemogu vise pomoci.....dajem im sve sto mogu i sto nemogu sto je najsmijesnije. jer kad nesto treba urediti u aq a nemam para opet sredim za koji dan ni sam ne znam kako. sveti starci...
† BLACK RAIN †

Offline SandmanRI

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
šokovi ili?
« Odgovori #12 u: Rujan 03, 2006, 21:47:00 poslijepodne »

Citat: riza

Brodic imaju, ajmeeee ne samo ne brodic, i kuliceeee, i ronioce aaaaaaaaaaa . Sta neznas da se ovdje nesmiju brodici i kulice spominjat, hereza

ovdje se sve smije spominjati - ovo su "novi u slatkovodnoj" - kada nešto nauče i kad skuže neke stvari onda će shvatiti da je bolje ići na prirodne materijale.
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline kitakoukita

• Novi član
  • *
šokovi ili?
« Odgovori #13 u: Rujan 11, 2006, 12:27:00 poslijepodne »
a ja sam ubacio dvije golf loptice jer nisam znao sta cu snjima i sasvim su se fino uklopile. jebat ga,elitni akvarij