Srpanj 30, 2025, 23:34:17 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Mopan drvo  (Posjeta: 6163 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Morski_pes

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Mopan drvo
« u: Rujan 01, 2006, 15:06:00 poslijepodne »

Evo kupio sam i jedno mopan drvo (pet centar), isprao sam ga od blata, i kad ono, drvo tone !!! Prokuhao sam ga i stavio u akvarij. Primjetio sam da je drvo crno ko ugljen, pa sam ga izvadioi u cistoj vodiizribao. Kad se posusi, drvo izgleda sasvim ok, al kad je u vodi jako potamni. Imam i neke suhe lozeal ne stane u lonac .

Jer se to drvo moze srediti da ima normalnu boju i pod vodom???
Zagreb, Maksimir

Offline lula

• Punopravni član
Mopan drvo
« Odgovori #1 u: Rujan 01, 2006, 15:10:00 poslijepodne »
I moje potmni u vodi. Jednostavno je to tako. A i boji vodu što meni jakooo odgovara jer mi je puno ljepši akvarij.
Varaždin / Hrvatska

Offline Morski_pes

• Punopravni član
  • **
Mopan drvo
« Odgovori #2 u: Rujan 01, 2006, 15:14:00 poslijepodne »
Da al je CRNO KO UGLJEN!!!! i da, zaboravio sam spomenut da sam u moru izronio lijepi kamen koji sam prokuhao i ocistio. Pojavila se nekakva sluz na kamenu pa sam ga stavio i u otopinu hipermangana. Valda ce nestat.
Zagreb, Maksimir

Offline duda

• Punopravni član
Mopan drvo
« Odgovori #3 u: Rujan 01, 2006, 15:43:00 poslijepodne »
Da bi bio siguran da je kamenje ok napravi test ovako : nekoliko kapi octa stavi se na kamen i pojave li se mjehurići, ne stavljat u akvarij nikako. A, ako se otkotrlja sa kamena ti mjehuriči bez ikakve reakcije, dooobro oprat i more iči u ag. Drvo ako je pustilo boju proči če samo od sebe treba vremena. Bitno da je prokuhano i malo spučvicom postrugano. Ne možeš sve odmah je potonulo ali zato čekaj da boja ode.Moje je tonulo 10 dana , ako je crno probaj ga dobro još isčetkat i još jednom prokuhat i trebalo bi proč ali isto ne za tren oka kako ti misliš. Meni je cca mjesec dana moždai malo više bila voda dobro ne crna ali žuta da ko pišaka s oproštanjem.

Offline duda

• Punopravni član
Mopan drvo
« Odgovori #4 u: Rujan 01, 2006, 15:45:00 poslijepodne »
Kamenje koje se nađe napravi se pokus koji sam rekla ako je ok, još ga isto i treba dezinficirat ako nije iz trgovine.

Offline Morski_pes

• Punopravni član
  • **
Mopan drvo
« Odgovori #5 u: Rujan 01, 2006, 16:03:00 poslijepodne »
a sa kakvim tooctom??? vec se dezinficira u hipermanganu
Zagreb, Maksimir

Offline ogi2004

• Punopravni član
Mopan drvo
« Odgovori #6 u: Rujan 01, 2006, 16:40:00 poslijepodne »

običan alkoholni. s njim ja skidam kamenac u kuhalu za vodu. otopi sve ko od šale. prvo sam rastavio kuhalo i kad sam ga sastavio, imao sam viška dijelova

nakon toga samo ubacujem alkoholni ocat i za 2 sata grijač je ko iz dučana.

Offline duda

• Punopravni član
Mopan drvo
« Odgovori #7 u: Rujan 01, 2006, 19:40:00 poslijepodne »
Morski pes šljunak, kamenje kada se nalazi po plažama treba znat dali je prikladan ili ne. Dali pušta boju, da nije vapnenast jer loš jeftin kamen, šljunak bez obzira koliko lijep bio može naškodit ite kako. Jeftini recimo šljunak može bar koliko ja znam ovo malo šta znam može začepit pročišćivač jer je nepravilne granulometrije može da otvrdne vodu da ti oboljevaju ribice ili ugibaju a neznaš zašto jer to ti nebi nikad palo na pamet da je od tog. Tako i kamen ni dovoljno samo dezinficirat i ja sam ga dezinficirao to sam riješio sviđa mi se i bok. Treba testirar kamenja i šljunak ako nije kupito u zooshopu. Ovo po plažama šta se nalazi ja sam za ali za one koji se jaaaaaakodobro kuže. Poslikaj taj kamen pa če ljudi znat reč.

Offline Morski_pes

• Punopravni član
  • **
Mopan drvo
« Odgovori #8 u: Rujan 01, 2006, 20:26:00 poslijepodne »
Sljunak je iz pet shopa, a kamen iz mora. Trenutno je u otopini hipermangana pa cu ga poslikat i poslat za koji dan
Zagreb, Maksimir