Kažeš ribe su ti unutra....hmmmm.... ako ikako možeš, prebaci ribeu karantenu.
Nekako mi se cini da bi ih seljakanje u drugi okolis u ovom trenutku samo dodatno traumatiziralo, posebno sto nisam primjetio bas nikakve razlike u ponasanju osim sto su danas svi su svojim dubinama i iznimno zivahni. Od zrtava sam u tri dana imao dva mala albino corya, jednog pandu i jednu botia striata, tj. ocito slabe primjerke koji su se zadrzavali u najotrovnijem dijelu vode
Ostali djeluju OK, posebno dvije BotieM koje bi trebale biti najosjetljivije na probleme s vodom.
Zanimljivo da su se danas po prvi put pojavila oba ancistrusa koje nisam vidio svih ovih tjedan dana i za koje sam bio siguran da su uginuli ispod drva, a ovi se danas ukazu

Kolike su vrijednosti nitrita i nitrata? Ako je samo nitrat visok, gasi aeraciju u cilju da se CO2 zadrži u vodi te da biljke počnu papat. U svakom slučaju, nemoj ništa intervenirati. Sačekaj, ravnoteža bi se trebala napraviti. Vodi računa i o tome da "dobre" bakterije imaju što papati.
Jucer su sve vrijednosti bile na maksimumu, danas NO3 stoji na 25 mg/l, NO2 5 mg/l, voda ima zantno bolji miris ( vise ne vuce na amonijak, vise onako razblazeno kao da sam je upravo promijenio ), te se nesto malo bistrija.
OK, ocito se sve vraca u normalu i bez moje intervencije i mislim da danas ipak necu nista dirati ( mogu dodati biljke kao potrosace ? ), jedino imam nedoumicu oko temperature - u toku noci i nakon gasenja lampi je skocila za 2C na blčizu 27C u odnosu na standradnih 25C gdje se i vartila nakon sto sam otvorio poklopac - da li da zbog bakterija ipak zatvorim ventilaciju posto sam vidio da za razvoj preferiraju visu temperaturu ?