Srpanj 28, 2025, 23:48:44 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: nešto na mahovini  (Posjeta: 3070 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ozzy osbourne

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
nešto na mahovini
« u: Kolovoz 31, 2006, 21:35:00 poslijepodne »

ma tu mi se nesto na mahovini pojavljuje da li je to necistoca ili alge neznam mozete li mi pomoc?

kao niti bjelkaste su....zelena alga? ali zasto ako je bijelkasto ajde malo baca na zeleno.

kako to srediti? citao ma zirovu temu i na koju foru da ih mehanicki cistim sa ...mahovine?

i na staklu mi se stvaraju zelene sitne alge jel to normalno svaki tjedan ili je lampa losa? slika je jako losa nisam mogao bolje a da se vidi....bez blica je pa je mutno

† BLACK RAIN †

Offline riza

• Punopravni član
nešto na mahovini
« Odgovori #1 u: Kolovoz 31, 2006, 23:50:00 poslijepodne »
Polako, u akvaristici se stvari odvijaju veoma polako, nemoj panicarit, akvarij ti je jos frizak i pojavljivat ce ti se svakakve spodobe u vidu pljesni, algi, bla bla bla... ubaci sijamca i kozice, mjenjaj 10% vode svaka 3 dana jedno3 tjedna, ondapocni 10 ili 20% jednom tjednopa neka se stvari odvijaju svojim tokom
Lokve, Gorski Kotar Hrvatska

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
nešto na mahovini
« Odgovori #2 u: Rujan 01, 2006, 00:00:00 prijepodne »

sijamca imam uzet cu jos jednog ali ga jos nikad nisam vidio na tome uvijek liže staklo hehe. kozice ubacujem u svoj aq kad dolare maknem.

mjenjnje vode.....ok nije bed!
† BLACK RAIN †

Offline duda

• Punopravni član
nešto na mahovini
« Odgovori #3 u: Rujan 01, 2006, 09:59:00 prijepodne »
Ako ti je bijelkasto po mahovini jer slabo vidim sve mi se muti od tvoje slike sad ni ne vidimmeni je bilo sluzasto bijelkasto to je plijesan niš alarmantno meni se uhvatilo i po drvetu. Drvo sam istuširala, stakla očistila, čak i po šljunku sam imala doosta malo usisala dno i iko 30% vode dodala. Ribice tu plijesan znaju papat i s vremwenom to prođe.

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
nešto na mahovini
« Odgovori #4 u: Rujan 01, 2006, 16:19:00 poslijepodne »
super to je bitno da ode a da nemoram sad neku kemiju jer ionako previse tog ima za pocetak
† BLACK RAIN †

Offline duda

• Punopravni član
nešto na mahovini
« Odgovori #5 u: Rujan 01, 2006, 19:13:00 poslijepodne »

Meni je bilo bijelo sluzasto to mi se stvorila plijesan s obzirom da mi je zahvatilo šljunak i drvo sve i to dooosta ja sam usisala dno i dolila vode koliko je trebalo očistila stakla iznutra i istuširala drvo. Poslje još je nešto bilo plijesni na nekim mjestima to je otišlo uz malo čekanja. Ne kemijaj ništa to je sindrom novog ag. Jedino ako bude jaako kao kod mene usisaj dno počisti stakla pojačaj filter da povuče.

Offline duda

• Punopravni član
nešto na mahovini
« Odgovori #6 u: Rujan 01, 2006, 19:16:00 poslijepodne »
Možeš malo rukom lagano, lagano protrest da se skine sa mahovine samo malo rukom počisti i filter če povuč to šta bude po vodi ja sam bilje rukom malo protresla po par puta.

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
nešto na mahovini
« Odgovori #7 u: Rujan 01, 2006, 19:26:00 poslijepodne »

protresao sam je ali se sve smeće razletilo iz nje a alge stoje hehe. ma pustit cu, redovno mjenjat voduv u pocetku svaka 3 dana i vidit cu sto ce bit.

† BLACK RAIN †

Offline duda

• Punopravni član
nešto na mahovini
« Odgovori #8 u: Rujan 01, 2006, 19:45:00 poslijepodne »
Ma nemoj svaka 3 dana previše je sve češ poremetit nikako da se onda ustali. Malo pojačaj filter i cca 1-2 puta na dan je lagano protresi i počisti malo stkla da to filter povuče. I pazi da to dobro vuče meni se bio zaštopao jer vidila da slabo on radi ja ga otvorila a ono algi itd u jnemu koliko hočeš spužva da ne govorim. Očistit če se plijesam to ni niš samo pomaloi ti koji put malo počisti mahovinu i stakla i bude ok

Offline duda

• Punopravni član
nešto na mahovini
« Odgovori #9 u: Rujan 01, 2006, 19:49:00 poslijepodne »
Sa rukom možeš biljke isto malo počistit da se ne taloži tako da nedaš algama da se kažem šire šta se jaaaako po listovima ulovilo da je list okupiralo odreži škaricama doći će novi listići. Ja sam sebi tako radila di je bilo maalo algi to nisam dirala poslje je došaoFox i sredio. Ne žuri sa ribama po malo zlatno pravilo akvaristike ČEKANJE.

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
nešto na mahovini
« Odgovori #10 u: Rujan 01, 2006, 21:00:00 poslijepodne »
imam vremena a ovo sto se stalno nesto događa je čak ok jer nije dosadno
† BLACK RAIN †