Srpanj 28, 2025, 01:21:35 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Hitno jako  (Posjeta: 1825 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline duda

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Hitno jako
« u: Kolovoz 30, 2006, 20:28:00 poslijepodne »
Molim vas jaaako mi je hitno sad znam zašto su mi gupi loše ne valja GH previsok je GH je 14 kako da ga spustim molim vas brzo pomozite.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
Hitno jako
« Odgovori #1 u: Kolovoz 30, 2006, 20:40:00 poslijepodne »
Premalo podataka, taj GH je gupijima okej, ne spustaj ga ni slucajno, samo ces pogorsat. Di je problem?
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline duda

• Punopravni član
Hitno jako
« Odgovori #2 u: Kolovoz 30, 2006, 20:42:00 poslijepodne »
Nisam pametna opet sam testirala tetra tester sad mi pokazuje da je GH još viši GH 18

Offline duda

• Punopravni član
Hitno jako
« Odgovori #3 u: Kolovoz 30, 2006, 20:51:00 poslijepodne »
U mjericu sam stavila 5 ml vode iz ag kapala reagensa protresem i kapam dok ne pozeleni jer kažu doja vode bi trebala bit od crvene do zelene zelena je GH ?

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Hitno jako
« Odgovori #4 u: Kolovoz 30, 2006, 21:08:00 poslijepodne »
Duda, disi malo! Dobar je i 18 GH. Slusaj me sad pazljivo, odn. citaj, sto nije u redu s gupijem?
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline duda

• Punopravni član
Hitno jako
« Odgovori #5 u: Kolovoz 30, 2006, 21:17:00 poslijepodne »
Ruki hvala bogu da si tu zablokiro mi se kompjuter sad ču reč šta je bilo

Offline duda

• Punopravni član
Hitno jako
« Odgovori #6 u: Kolovoz 30, 2006, 21:22:00 poslijepodne »
Moj šašavi muž mi je nešto smućko sa reagansom nisam vidjela jer mi je tel zazvonio to mi se osvetio jer mu nisam napravila palačinke. Sad sam ga zatvorila u sobu jer mu ne vijerujem da budem na miru da sama izmjerim. Ovako sad sam mijerila sve 2 puta tetra tester GH 9 a KH moj Ruki 4 to jenisko najbolji je bar od 5 kh na dalje koliko znam a PH mi je 7.5 to je karantenski ag od 20 lit

Offline duda

• Punopravni član
Hitno jako
« Odgovori #7 u: Kolovoz 30, 2006, 21:30:00 poslijepodne »
Ruki di si javi se?

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Hitno jako
« Odgovori #8 u: Kolovoz 30, 2006, 21:30:00 poslijepodne »
Duda, ne dises. Sto nije u redu s gupijem? pH ti je okej isto.

Offline duda

• Punopravni član
Hitno jako
« Odgovori #9 u: Kolovoz 30, 2006, 21:36:00 poslijepodne »
Ovako kupila prije par dana 3 gupija i stavila u karantenu na promatranje bilo sve ok. I odjednom postali čudni 2 mužjaka i 1 ženka oni su samo u karanteni od 20 lit. Jedan se drži samo dole šljunka i "čuči " dole ovi dvoje su stalno kod filtera i stoje ne miču se kao ni ovaj dole. I stalno jaaako "mlate repovima tresu repove inače se pomaknu sa mijesta kad jedu i opet onak čuče.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Hitno jako
« Odgovori #10 u: Kolovoz 30, 2006, 21:40:00 poslijepodne »
Jako bitna ti je aklimatizacija ribe i smanjivanje soka kod dolaska u novi akvarij. Dakle ono dodavanje vode malo po malo i izjednacavanje temperature. I isto to kad ide iz karantene u akvarij glavni, nadam se da ti je ista voda u jednom i u drugom. Ribe su ocito stresirane zbog transporta i to je normalno. Ne panicari, ne znam bas da im ista konkretno mozes pomoci, ali NIKAKO im ne omeksavaj vodu, ne tvrdni vodu, ne spustaj pH ili slicno, samo im u toj karanteni moze biti gore od toga. Pusti da vrijeme napravi svoje, to sto jedu je dobar znak.

Offline duda

• Punopravni član
Hitno jako
« Odgovori #11 u: Kolovoz 30, 2006, 21:51:00 poslijepodne »
Dali pomaže možda sredstvo za smirenje i jedna ta ženka ima na repiću "bijele točke" imam punktol da stavim ili da malo čekam? Nikad nisam vidjela da tako "mlate " repom jer to nije ono udvaranje mužjaka nego tresu dosta repom znak da neš ne štima. i samo ovo neću dirat ništa kako si mi i rekao samo pitam jeli može naškodit imKH4 i kako se on podigne da ubuduče znam.Hvala ti na svemu Ruki.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Hitno jako
« Odgovori #12 u: Kolovoz 30, 2006, 22:03:00 poslijepodne »
Kakva ti je voda u tom akvariju? Si iz Zagreba? Ako je vodovodna onda sigurno KH nije 4. KH ti je bitan jer ako je on prenizak onda pH nije stabilan, ali kod tebe je pH ok mislim da si krivo KH izmjerila. Pomaze sredstvo za smanjivanje stresa, ja ga obicno dodam kad stavljam nove ribe, sad ne znam da li ti bas treba. Ta karantena ti je zaciklirana i sve? Zenka na repu ima tockice kao gris onak? Ma ne moras nista zahvaljivati, nisam nista napravio.

Offline duda

• Punopravni član
Hitno jako
« Odgovori #13 u: Kolovoz 30, 2006, 22:14:00 poslijepodne »
Ja sam iz Rijeke mjerila tetra testerom pokazuje KH4 mogu opet izmjeriti karantena je stara nekoliko mijeseci. Unutarni filter grijač pumpa sve šta treba karantena da budem preciznija ko 5,6 mjeseci. Gupica ima na repu siiitne male ma ima bijele točkice odnosni ich kako več zovu od šoka vijerovatno mužjaci još nisu dobili tj nije ih još zarazila. Stavila bih Punktol za bijele točkice kako inače uredit taj KH?

Offline duda

• Punopravni član
Hitno jako
« Odgovori #14 u: Kolovoz 30, 2006, 22:15:00 poslijepodne »
Voda iz špine ali prenoči mi po par dana pa onda ljevam nikad direkt iz špine nisam luda.

Offline Rastaman

• Punopravni član
Hitno jako
« Odgovori #15 u: Kolovoz 30, 2006, 22:23:00 poslijepodne »

Najbolje neimati testere pa nemas razloga za paniku. Ne ozbiljno, prije ce biti da im nesto drugo ne odgovara nego tvrdoca vode koja nevjerujem da je tako niska. Testeri ti mozda nisu u redu.

Offline duda

• Punopravni član
Hitno jako
« Odgovori #16 u: Kolovoz 30, 2006, 22:26:00 poslijepodne »
Da stavim sredstvo za bijele točkice jer gupica ima na repu bijele točkice imam taj Punktol imalo imam COstapura ne mogu miksat

Offline Branko

• Punopravni član
  • Dob: 57 Lokacija: Zagreb
    • http://još.nemam
Hitno jako
« Odgovori #17 u: Kolovoz 30, 2006, 22:40:00 poslijepodne »
Kad sam se počeo baviti akvaristikom nije bilo testera, voda je išla iz pipe, samo sa dodatkom nečega tipa aquasafea, i sve je bilo OK sa ribama tipa živorotki. Današnje ribe su nažalost često uvoz iz dalekih zemalja sa tko zna kakvim beštijama u sebi, stresovima od transporta i slično, pa te ribe više krepavaju. Određene dućane je također bolje zaobilaziti (pitaj ekipu iz Rijeke gdje najbolje kupovati - Borisa, SandmanRi, Juriparija).
Nonsense ist der Sieg des Geistes über die Vernunft!

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Hitno jako
« Odgovori #18 u: Kolovoz 30, 2006, 23:23:00 poslijepodne »

Citat: duda
Da stavim sredstvo za bijele toèkice jer gupica ima na repu bijele toèkice imam taj Punktol imalo imam COstapura ne mogu miksat

Da su moje ribe ja bih im stavio lijek. Povisi temperaturu na 28 i ukljuci pumpicu za zrak. Za te lijekove ti ne znam reci, nisam ih koristio, svakako nemoj oba koristiti nego samo jedan, doziraj i radi po uputstvu na papiricu koji je, vjerujem, dosao uz lijek.

Offline duda

• Punopravni član
Hitno jako
« Odgovori #19 u: Kolovoz 31, 2006, 09:29:00 prijepodne »

Hvala Ruki na veeeelikom strpljenju i savijetima puno si mi pomogao. Izgleda da si bio u pravu da je to njihovo ponašanje izazvano šokom. Za sad jedu normalno parametre vode neču dirat kako si mi rekao. Lijek ću stavit samo ta ženka ima ich "bijele točkice" na repu pa ću vidjet.

PS samo još jedno pitanjce i obećajem da te neću više davit dali se može stavit lijek kada je sredstvo za smirenje u vodi?

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
Hitno jako
« Odgovori #20 u: Kolovoz 31, 2006, 09:56:00 prijepodne »
Može