Kolovoz 04, 2025, 18:23:31 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: diskusi u 150l akvariju  (Posjeta: 1857 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline master

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
diskusi u 150l akvariju
« u: Kolovoz 29, 2006, 10:40:00 prijepodne »
u akvariju iman 3 coridoras aeneus, 3 coridoras habrosus,2 cyrionocheilus aymonieri, 3 klaun botia, 12 neonka, 6 rasbora, 1 colisa, 1 borac i 8 gupia. Htijeo bi nabaviti diskuse pa me zanima koliko bi ih mogao staviti u 150 l i koje bi životinje od ovih morao izbaciti da je sve u savršenom radu sa diskusima.

Offline MarJar

• Punopravni član
diskusi u 150l akvariju
« Odgovori #1 u: Kolovoz 29, 2006, 21:58:00 poslijepodne »
Kad bi stavio par diskusa morao bi izbaciti sve i opet im nebi bilo dosta mjesta!
Zagreb,Jarun

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
diskusi u 150l akvariju
« Odgovori #2 u: Kolovoz 29, 2006, 22:47:00 poslijepodne »

u 150 litara ti zapravo i nestanu diskusi ali mozes ih stavit ja uh imam u 160 i zasad je sve u redu naravno da bi im bilo bolje u 300 ali ja mislim da im kod mene nis ne fali tak da mozes probat ali ti ja preporusam da uymes vise malih jedno 6 jer ce se inace stalno maltretirat
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline sparko

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
diskusi u 150l akvariju
« Odgovori #3 u: Kolovoz 30, 2006, 08:33:00 prijepodne »

Ovako... Po diskusu (odraslom) ti je minimum cca 50 lit. Dakle teoretski idu 3 komada, bolje 2. Dalje, od čitave te menanžerije ti sa diskusom mogu samo koridorasi i neonke, eventualno borac ako neće biti nasilan. Ajmoner nikako jer je agresivac a ostali su uglavnom previše živahni u plivanju i naročito tijekom hranjenja za njihov ukus. Mislim na botije koje ih neće dirati, ali se vole same igrati po akvariju a diskus ti to promatra otprilke kao što 80 godišnji penzioner promatra dječju igru. Nerviraju ga, i najrađe bi ih sve rastjerao štapom.

S obzirom da to ne može onda dobije manje hrane (botije sve pomlate), povlači se u ugao i nakon nekog vremena ide bolest i .... Probao ja, vjeruj mi. Izbacio sam ih u posbean akvarij na vrijeme da ih spasim, ali i da ih mogu utovit onako kako treba. Sve u svemu, moraju ti biti izdvojeni od veselog društva za stolom u uglu
St/HR

Offline sparko

• Punopravni član
diskusi u 150l akvariju
« Odgovori #4 u: Kolovoz 30, 2006, 08:35:00 prijepodne »
Sorry, može i colisa
St/HR

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
diskusi u 150l akvariju
« Odgovori #5 u: Kolovoz 30, 2006, 09:18:00 prijepodne »
Citat: sparko

S obzirom da to ne može onda dobije manje hrane (botije sve pomlate), povlači se u ugao i nakon nekog vremena ide bolest i .... Probao ja, vjeruj mi. Izbacio sam ih u posbean akvarij na vrijeme da ih spasim, ali i da ih mogu utovit onako kako treba. Sve u svemu, moraju ti biti izdvojeni od veselog društva za stolom u uglu

Nebi se baš složio sa tobom, ja imam diskuse (16)i botije (5)u istom akvariju več godinu dana i nema nikakvih problema, diskusi rastu i full su ok a i botije isto...

Ovisno o tome ko je prvi došao u akvarij može malo utjecati borba za hranom ali ni to nije uvjetno jer botija jede sa dna a diskusi jedu po cijelom akvariju...
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline sparko

• Punopravni član
diskusi u 150l akvariju
« Odgovori #6 u: Kolovoz 30, 2006, 11:22:00 prijepodne »
Blago tebi, kada ih hranim botie samo što mi ne skaču za rukom po površini, hapaju sve što stignu i gdje stignu.
St/HR

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
diskusi u 150l akvariju
« Odgovori #7 u: Kolovoz 30, 2006, 14:55:00 poslijepodne »

Citat: sparko
Blago tebi, kada ih hranim botie samo što mi ne skaču za rukom po površini, hapaju sve što stignu i gdje stignu.

Ocito su tvoje neki mutantni jer kod mojih nisam primjetio ovakve pokusaje :)

Offline sparko

• Punopravni član
diskusi u 150l akvariju
« Odgovori #8 u: Kolovoz 31, 2006, 09:00:00 prijepodne »
Je, je, križao sam ih sa ninja kornjačama
St/HR

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
diskusi u 150l akvariju
« Odgovori #9 u: Kolovoz 31, 2006, 22:07:00 poslijepodne »
Ja isto mislim da bi se botie mogle ostavit ustvari treba sve probat ribe od jedinke do jedinke jako razlikuju i to mi niko nemoze pobit ja imam diskusa kojeg fala bogu nemogu nikak ubit kaj je taj sve prosel valjda bi mi par dana i u WC-u izdrzo
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline sabinas

• Punopravni član
  • **
diskusi u 150l akvariju
« Odgovori #10 u: Listopad 22, 2006, 21:38:00 poslijepodne »
Ja
Rijeka

Offline sabinas

• Punopravni član
  • **
diskusi u 150l akvariju
« Odgovori #11 u: Listopad 22, 2006, 21:42:00 poslijepodne »

Pardon

imam friško 2 diskusa (jedan bez jednog oka) i jednu botiju (13cm :)) i brdo tetri neonki i sličnih, i zaista kad se hrana dijeli oni su ukomirani, ja sam tome doskočila da ih doslovce hranim rukom, jednom rukom tjeram ostale a drugom držim ceviče u ruci i oni papaju. Na žalost nisam zamišljala da su tako plahi. A botija doslovce gricka moju ruku:)

Rijeka

Offline mavre

• Novi član
  • *
diskusi u 150l akvariju
« Odgovori #12 u: Listopad 25, 2006, 23:29:00 poslijepodne »
Citat: sabinas

Pardon

imam friško 2 diskusa (jedan bez jednog oka) i jednu botiju (13cm :)) i brdo tetri neonki i sličnih, i zaista kad se hrana dijeli oni su ukomirani, ja sam tome doskočila da ih doslovce hranim rukom, jednom rukom tjeram ostale a drugom držim ceviče u ruci i oni papaju. Na žalost nisam zamišljala da su tako plahi. A botija doslovce gricka moju ruku:)

Offline mavre

• Novi član
  • *
diskusi u 150l akvariju
« Odgovori #13 u: Listopad 25, 2006, 23:33:00 poslijepodne »
kao sa svim ribama tako i diskusima treba vremena da se prilagode novim životnim uvjetima s vremenom se naviknu na sve i svašta,samo se uvijek treba pratiti voda koja je najvažniji faktor u držanju diskusa(ph,tvrdoća i nitriti)