Srpanj 18, 2025, 23:04:15 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Prijedlog za ormarič akvarija  (Posjeta: 1421 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline damir7

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Prijedlog za ormarič akvarija
« u: Kolovoz 28, 2006, 23:14:00 poslijepodne »
trebao bi napraviti neki ormarić ili nekaj na čemu bude bio akvarij veličine 140x50x70 tj Juwel300.....

zamislio sam da bude visok svega 25cm jer je akvarij visom 73 pa bi sve to bilo oko 100cm kako bi iznad njega mogao objesiti LCD TV na zid,neznam kako bi to izgledalo uopće pa ako ko ima neku sličnu sliku bilo bi mi super.

Inaće mislio sam sazidati klupicu tj stepenicu od siporexa ali bolje bi mi pasao ormarić jer tako mogu nekaj u njega i staviti,neznam jel ormarić OK,mislim da mi sve ne legne na pod pod pritiskom ipak koji bude vjerojatno oko 400Kg.

Zagreb/Maksimir

Offline božidar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zagreb-trnje
« Odgovori #1 u: Kolovoz 29, 2006, 00:17:00 prijepodne »
Da mi je znat kaj buš više gledal TV ili akvarij nekak nebuš baš bil koncentriran na neki film ili ... dok ti ribe projure kroz vidokrug
HR/ZG/trnje

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
« Odgovori #2 u: Kolovoz 29, 2006, 00:31:00 prijepodne »
Ja ne bih stavljao akvarij ispod TV-a, ali različiti smo. Ako ti treba stalak visine samo 25 cm onda nije problem da bude od drva - drvena ploča s tri-četiri okomite noge. Ali s tom visinom nije ti baš ormarić - teško da će unutra nešto stati.

Offline jakobinac

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Kolovoz 29, 2006, 01:11:00 prijepodne »

Citat: Elena & Davor
Ja ne bih stavljao akvarij ispod TV-a, ali razlièiti smo. Ako ti treba stalak visine samo 25 cm onda nije problem da bude od drva - drvena ploèa s tri-èetiri okomite noge. Ali s tom visinom nije ti baš ormariæ - teško da æe unutra nešto stati.

Skroz se slažem s vama. Meni je sestra htjela stavit neku sliku iznad akvarija i to bi možda i išlo, ali televizija iznad akvarija... Ako poslušaš njihov savjet s tim ćeš riješit još jedan problem: Imat ćeš mogućnost napraviti lijepo veliko postolje s dovoljno prostora za sve akvarističke potrepštine.
Split, Hrvatska

Offline Rossonero

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Malawi & Tanganyika
    • Hrvoje Jukica Photography
« Odgovori #4 u: Kolovoz 29, 2006, 01:18:00 prijepodne »
Evo kako sam to ja riješio :)

Akvarij je ispod TV-a ali je totalno zatvoren zbog isparavanja... na poleđini regala su tek probušene dvije rupe za dovod i odvod. Akvarij leži na pokretnom stalku kojeg drži 8 kotačića tako da akvarij po potrebi možeš izvući sa dva mala prsta  

O tome sam pisao na blogu i možeš pogledati  ovdje i u svim temama na mom blogu koji imaju naslov DIY 200l.

Hrvoje - Split

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
« Odgovori #5 u: Kolovoz 29, 2006, 08:19:00 prijepodne »

Citat: božidar
Da mi je znat kaj buš više gledal TV ili akvarij nekak nebuš baš bil koncentriran na neki film ili ... dok ti ribe projure kroz vidokrug

Apsolutno se slažem, tonije dobra ideja da i tv i akvarij budu na istom zidu tj. na istom položaju jer se onda nemožeš koncentrirati na gledanje tv jer ti akvarij odvlači pažnju i obrnuto...
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Kolovoz 29, 2006, 17:56:00 poslijepodne »
to sam si i ja mislio a pogotovo jer bude akvarij 140cm na zidu od 400cm tj pola zida bi bio akvarij....nemam ga drugdje di staviti i ovo je jedino rješenje želim li veči akvarij.

2Rossonero kako je tebi legao TV iznad akvarija?
Zagreb/Maksimir

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #7 u: Kolovoz 30, 2006, 09:46:00 prijepodne »
Imas za kupit raznih elemenata od siporeksa.. U profila i tak.. pa mozes od toga napraviti "ormarić" jest da ništ nebu stalo unutra... al ono...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
« Odgovori #8 u: Kolovoz 30, 2006, 10:16:00 prijepodne »
i ja si moram napraviti stalak za 100lali bi ja galeko viši da mi nije tako nisko aq.... od drveta ili? treba uzeti u obzir da sad nemam bas previse nova
† BLACK RAIN †

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Kolovoz 30, 2006, 13:15:00 poslijepodne »
ormarić od drva ti nije teško napraviti te visine koju trebaš a vjerojatno je to oko 60-80cm......odeš u pet shop i izmjeriš si sve stranice od ormarića koji ti se sviđa,popišeš stranice i odeš u iverpan kod peveca na žitnjaku i daš im mjere,za 5 dana dođeš po daske i to je to.
Zagreb/Maksimir