Evo iako sam friški član ovog foruma, već sam dosta toga ovdje pročitao... Stvarno ima jako kvalitetnih savijeta i za ametere.

Odluka je pala na Cayman 80 koji cu uzeti u narednih mjesec dana. Stalak ce biti homemade. Od biotipa (moram priznat da pred koji dan nisam imao pojma sta to znaci) sam odustao jer mi se čini prekomplicirano za amatera.
Gledajući slike vaših akvarija, nekako su mi najljepsi akvariji sa puno biljaka. A upravo biljke su mi u starom akvariju katastrofalno uspjevale. Uglavnom, niti jedna nije izdrzala duze od mjesec dana. Akvarij je imao samo sitni šljunak jer kad sam ga postavljao (pred 5 godina) nisam ni znao da postoji razni supstrati.
Tako da bi sada sljedeći akvarij htio urediti da bude što lakše uzgojit biljke. Vidim da neki stavljaju i običnu zemlju, neki ništa, a neki susptrat. S obrizom da sam imao samo šljunak pa nije ništa raslo, sad bi se odlučio ze neki supstrat. Samo ne zna koji i koliko cm bi toga trebalo staviti???
Što se tiče sitnog šljunka, također ne znam koliko cm treba staviti? Rzmisljam o kupnji onog obojenog, stavio bi skroz bijeli ili svijetlo plavi.
Uglavnom, zanima me kako najbolje urediti samu podlogu za što uspješniji rast bilja.