Srpanj 21, 2025, 18:19:14 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Limnophila sessiflora  (Posjeta: 1508 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mikica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
    • BH akvaristika online
Limnophila sessiflora
« u: Kolovoz 27, 2006, 23:11:00 poslijepodne »
Limnophila sessiflora mi dosta dobro napreduje,to znaci da stalno daje nove izdanke , ali od kako sam je kupila po njoj ima neka svijetlo smedja naslaga tj po starijim dijelovima biljke ,svijetle zelene boje su samo mladi zidanci koji takodje vremenom dobiju tu naslagu ....sad vidim i da su ti naj stariji dijelovi u stvari skroz istrunuli i da mi je stabljika pri dnu potpuno gola ..o cemu je rijec ? u podlozi imam nesto malo treseta i dodajem s vremena na vrijeme tekuce gnojivo ...

Offline Rastaman

• Punopravni član
Limnophila sessiflora
« Odgovori #1 u: Kolovoz 27, 2006, 23:52:00 poslijepodne »
Te naslage su vjerojatno smedje alge, posto su na donjim listovima- manjak svjetla. Koje je osvjetljenje (W)?

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
Limnophila sessiflora
« Odgovori #2 u: Kolovoz 28, 2006, 00:40:00 prijepodne »
Tako je, biljka ti jako lose i slabo napreduje, svjetla jos i tekuce gnojivo vole... i CO2... ali pocni sa svjetlom!
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline mikica

• Punopravni član
    • BH akvaristika online
Limnophila sessiflora
« Odgovori #3 u: Kolovoz 28, 2006, 11:04:00 prijepodne »
problem je sto je moj aq cayman ,dakle napravljen fabricki i nemam mogucnost mijenjanja jacine sijalica (tako su mi rekli ) dakle osvjetljenje je trenutno phillipsova aquarelle (amazon life) 15 w neonka ....stvaila sam al foliju da malo reflektuje svjetlost ali i to je slaba utjeha...

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Limnophila sessiflora
« Odgovori #4 u: Kolovoz 28, 2006, 15:04:00 poslijepodne »
jel mozes mozda dodati jos jednu flouorescentnu cijev pored ove postojece? Kupis grla, zice, prigusnicu, starter i tako to... ne znam kakav je poklopac ali ako stane onda reci pa cu ti naci clanak kako da jos jednu cijev stavis!
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline mikica

• Punopravni član
    • BH akvaristika online
Limnophila sessiflora
« Odgovori #5 u: Kolovoz 28, 2006, 22:05:00 poslijepodne »
ona bi mozda mogla stati sto se tice prostora (mozda!) ,ali ne znam gdje bi je pricvrstila .niti imam ideju cime ...akvarij je tvornicki radjen i mislim da nije ostavljeno ni malo viska prostora za neke "uradi sam" poduhvate ..evo slike ja se stvarno ne kuzim u elektriku

mozda je ovo neki nosac za nosac za neonku ???

evo to je jedino sto sam mogla nekom kokosijom logikom sama skontat ...

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Limnophila sessiflora
« Odgovori #6 u: Kolovoz 29, 2006, 09:14:00 prijepodne »
Pa ja bih je tamo uglavio nekako... ne znam cemu sluzi taj komadic plastike, ja bih ga izbrusio i tu stavio nosace za cijev (tako sam kod sebe napravio, super ljepilom). Daj nadji neko musko ili neko elektro-zensko, treptaj malo okicama i nek ti stave jos jednu lampu!

Offline gaastra

• Punopravni član
Limnophila sessiflora
« Odgovori #7 u: Kolovoz 29, 2006, 09:25:00 prijepodne »
Ovo je cayman 80 pro sa dvije dodatne lampe :

Korčula/Hrvatska

Offline mikica

• Punopravni član
    • BH akvaristika online
Limnophila sessiflora
« Odgovori #8 u: Kolovoz 29, 2006, 11:00:00 prijepodne »
ma meni nema druge nego kupiti veci akvarij ..ionako u ovaj ne mogu strpat sve sto zelim
u glavnom,dosli smo do zakljucka da ovoj mojoj biljcici treba vise svjetla i da se smedje alge javljaju zbog toga ...hvala na pomoci ,odoh trazit elektricara !

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Limnophila sessiflora
« Odgovori #9 u: Kolovoz 29, 2006, 11:58:00 prijepodne »
I jos nesto, puno ljepsi i veci ce ti akvarij izgledati ako maknes ovu foto foliju i stavis jednobojnu, recimo crnu!

Offline mikica

• Punopravni član
    • BH akvaristika online
Limnophila sessiflora
« Odgovori #10 u: Kolovoz 29, 2006, 12:05:00 poslijepodne »
joj planirala sam ja to od prvog dana ,ali sad cekam da se jos te pozadinske biljke razrastu ,nekako mi suplje na mjestima heheh..bice i to ,a bice i veci akvarij uskoro ,sta god potegnem mala litraza ,nema druge nego kupit novi ... heheh...

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Limnophila sessiflora
« Odgovori #11 u: Kolovoz 29, 2006, 12:17:00 poslijepodne »
Ali pomiri se s tim da ces opet vjerojatno morati dodati koju lampu. I ne cekaj s crnom folijom, jeftino je skroz, a i ako je negdje suplje opet izgleda super za razliku od ove! ;)

Offline mikica

• Punopravni član
    • BH akvaristika online
Limnophila sessiflora
« Odgovori #12 u: Kolovoz 29, 2006, 12:25:00 poslijepodne »
ma nije meni lova problem (kad sam imala za sve ovo, jedna folija ne cini proljece) ,ali bojim se da ne bude izgledalo suplje ...poslusacu te ipak pa cu vidjeti ,ako bude licilo na nesto saljem fotke...inace moja ideja je bila da iza tog akvarija ide stijena koja ce pravit vanjsku pozadinu za oba aq (ako si vidio slike ,vidi se da stoje jedan ispod drugog) ,ali za to mi treba vremena ,kojeg trenutno nemam,a ne zelim da to napravi neko drugi za mene ...dakle elektricar i folija ,hm kud ista spomenu

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
Limnophila sessiflora
« Odgovori #13 u: Kolovoz 29, 2006, 12:34:00 poslijepodne »
Mozda ce ti u pocetku izgledati suplje, ali svakako je decentnije... i jos jednu malu pogresku si napravila... uzmes foliju i recimo jestivo ulje (moze i glicerinsko ako ga imas) i kistom premazes foliju (ja sam mami maznuo onaj kist za kolace) i bubnes foliju na staklu i zbog adhezije ce folija ostati na njemu... nakon toga uzmes neko prirucno sredstvo (ja sam kreditnu karticu omotao krpom) i pomocu nje istisnes SVE mjehurice zraka, ima posla nekoliko minuta, ali se isplati. I nakon toga sam seloptejpom ipak za svaki slucaj osigurao rubove folije uz akvarij! Sretno!