ma i ja bi barbuse nadam se da nece bit pokolj sadolarima
Prelaskom na veci akvarj trazio sam ribe koje ce unjeti zivost i koje ce uvijkek biti vidljive, posebno posto sam se odlucio na botie kao dominantnu vrstu koja isto tako zna biti prilicno sramezljiva. Prvo sam nakon hrpe postova o problematicnim barbusima bio vrlo sumnjicav kako ce to izgledati, a nakon tjedan dana uz ove prekrasne ribice vise niti ne pomisljam o akvariju bez njih jer su naprosto fenomenalni. Trenutno uz krdo od desetak corydorasa, 6 raznih primjeraka botia i par platya obitava i jato od 17 barbusa:
7 tiger barb
6 green tiger barb
4 pentazona
Tigeri su iznimno zivi, ali isto tako i dominantni agresivci koji se stalno medusobno naganjaju i daju iznimnu zivost akvariju, ali isto tako ocito da stoji teorija da ih mora biti jato jer u tom svom natjeravanju ne diraju niti jednu drugu ribu.
Zeleni su iznimno zabavni i dragi, te ih svakako u buducnosti namjeravam ubaciti jos nakon sto dio ekipe preselim u drugi akvarij. Da ponovno biram odabrao bi cijelo jato samo zelenioh jer sa svojim izgledom patkica i iznimnom znatizeljom s kojom gnjave druge ribe apsolutno spadaju u jednu od vecih atrakcija. Nisam primjetio nikakve naznake agresivnosti, osim sto obozavaju provocirati agresivnog tigera pa ih svako malo padne neka kolektivna bezanija

Pentazone su iznimno mirne, vrlo atraktivne pod dobrom lampom i totalne su dobrice koje se vole druziti s corydorasima. Isto tako sam primjetio da ih i macarachante vole i da ih cesto zbog slicnosti zamijenim s manjom.
Vecinu vremena sve podvrste provode zajedno i tvore jedno iznimno zabavno i atraktivno jato koje je vrlo plasljivo i gdje ih cak i onaj vec spomenuti minijaturni albino cory bez problema potjera na drugi kraj