Kolovoz 18, 2025, 10:22:49 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: cjene riba  (Posjeta: 2037 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline ribic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
cjene riba
« u: Kolovoz 26, 2006, 13:37:00 poslijepodne »
prije 5 god sam imao akvarij od 90 litara koji sam prošle godine proda i sad namjeravam kupiti većeg i tako sam jućer malo obiša zoo shopove po splitu i dalo se primjetit da su neke ribe poskupile duplo od prije godine ipo pa sad neznam jel tako svugdi u hrvatskoj ili ne inaće platy je bija prije 10 kn sad je 20, guppy prije 10 sad 20 kn pa eto volija bi da se malo ukljućite u raspravu kako je u ostatku hrvatske

Offline MFBr@da

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
cjene riba
« Odgovori #1 u: Kolovoz 26, 2006, 13:41:00 poslijepodne »
..20k za guppy i platy je malo peviše..

ZG/Trnje/Gračani

Offline ribic

• Punopravni član
cjene riba
« Odgovori #2 u: Kolovoz 26, 2006, 13:52:00 poslijepodne »
upravo i ja to mislim budući da one izliježu žive mlade pa prema tome bi tribale bit jeftinije nego one koje legu jaja jer opet oko jaja ima viđe muke

Offline MarJar

• Punopravni član
cjene riba
« Odgovori #3 u: Kolovoz 26, 2006, 14:55:00 poslijepodne »
Fora je u tome što živorotka ima ko u priči! Njih ljudi poklanjaju.(ako me razumiješ).
Zagreb,Jarun

Offline ribic

• Punopravni član
cjene riba
« Odgovori #4 u: Kolovoz 26, 2006, 15:19:00 poslijepodne »

razumin ali opet znaš ono malo je glupo da tako cijene skaću a i kad još se malo bolje zagledaš u njihove akvarije pa vidiš da ima mrtvih ribica ali dobro opet kako uđeš i da one mrtve izvade i proslijede u drugi akvarij s piranama da se goste onda mi je malo ćudno meni izglda da kod onih njiovih recimo 20 akvarija cirkulira ista voda isti parametri vode možda sam u krivu neka me neko ispravi ali meni se ćini da je to sve isto

Offline Rossonero

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Malawi & Tanganyika
    • Hrvoje Jukica Photography
cjene riba
« Odgovori #5 u: Kolovoz 26, 2006, 16:54:00 poslijepodne »
Pozdrav!

Reci mi jesi li obašao sve shopove? Istina, pojma nemam pošto su gupiji i slične ribe ali 20 KN je bezobrazno skupa cijena. Mislim da se ipak to može naći i jeftinije...

Uostalom, prati naš mali oglasnik jer se tu i tamo nađe netko tko te ribe, kako je marjar rekao, poklanja.
Hrvoje - Split

Offline Cuvitar

• Punopravni član
cjene riba
« Odgovori #6 u: Kolovoz 26, 2006, 17:01:00 poslijepodne »
Može bit da je razlog i litnje doba kada ekipa ne nabavlja baš puno riba, jer promet je mali. Probaj kroz par danakad bi trebale doći nove pošiljke riba.
Tino, Split-Stari plac
<font color=RED>Imam sat, ali neznam koje je ovo vrime došlo.</font>

Offline ribic

• Punopravni član
cjene riba
« Odgovori #7 u: Kolovoz 26, 2006, 17:12:00 poslijepodne »

moguće gledas am samo u jednom zoo shopu samo u jednom sam iša za tim ali opet mislim ne žalim ja para na akvaristiku ali isto su malo bezobrazni

Offline ribic

• Punopravni član
cjene riba
« Odgovori #8 u: Kolovoz 26, 2006, 17:56:00 poslijepodne »
a znate li dali je u svakom akvariju gdje prodaju ribice ista voda jer ćini mi se da je sve povezano

Offline MarJar

• Punopravni član
cjene riba
« Odgovori #9 u: Kolovoz 26, 2006, 18:09:00 poslijepodne »
Nisu povezani na taj način nego svi oni imaju istu pumpu na zrak pomoču koje filtriraju vodu.To si sigurno pomislio zbog onih pregrada na sražnjim dijelovima akvarija!
Zagreb,Jarun

Offline ribic

• Punopravni član
cjene riba
« Odgovori #10 u: Kolovoz 26, 2006, 18:22:00 poslijepodne »
da pomislija sam samo opet mi je sve to malo ćudno ne mogu virovat da nekad naletim i da su ribe onako kada su omamljene ako je sve savršeno unutra nebi trbalo bit tako a i kad sam jednom uša vidija sam 5-6 mrtvih riba sve skupa i samo bi ih prodavać pokupija i bacija piranama pa tako ti može nešto uvalit i doneseš doma i zafrkneš se dobro

Offline MarJar

• Punopravni član
cjene riba
« Odgovori #11 u: Kolovoz 26, 2006, 20:00:00 poslijepodne »

To ti je u svakom dućanu više manje isto. Njima sigurno desetina riba krepa čim ih ubace u akvarij, pa zatim one koje se ne aklimatiziraju, itd.. Zato ti je najbolje kupovati ribe par tijedana nakon što ih dobiju, tako češ kupiti one najzdravije i najizdržljivije!
Zagreb,Jarun

Offline Darac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
cjene riba
« Odgovori #12 u: Kolovoz 28, 2006, 12:11:00 poslijepodne »
Skupo definitivno....

Offline GoranMatilda

• Punopravni član
cjene riba
« Odgovori #13 u: Rujan 06, 2006, 17:25:00 poslijepodne »
Sve to ovisi u koji si dućan otišao kupiti ribe , negdje su gupići 10 , 15 ili 20 kao šta ti kažeš , a to o uginulim ribama ti ovisi od dućana do dućana .
U normalnom dućanu nema puno uginulih riba i uostalom ti ih nećeš vidjeti jer ih bi trebalo izvaditi čim uginu a u nekim dučanima ih jednostavno nije brige i onda imaš dojam da ima puno mrtvih riba .
Moja preporuka ti je da dođeš par dana zaredom i promatraš ribe i akvarije i ako se imalo kužiš vidiš koje su ribe zdrave i da li su stavljali kakve lijekove .
U svakom slučaju bi ih trebalo staviti u karantenu prije ubacivanja u zajednički akvarij , ( ukoliko imaš mogućnosti za to )

Split-Solin

Offline armin

• Novi član
  • *
cjene riba
« Odgovori #14 u: Listopad 25, 2006, 19:53:00 poslijepodne »
kod vas je to preskupo.
U BiH su ti "zivorotke" 7-8 kn