Srpanj 27, 2025, 20:42:38 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Crni duh ili riba duh  (Posjeta: 3736 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DeMar

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Crni duh ili riba duh
« u: Kolovoz 21, 2006, 14:48:00 poslijepodne »
Evo bas sam u subotu uzeo jednog duha. Trenutno mi se skriva iz lisca, izadje na minutu na vidik pa opet se skriva. Dosta sam citao o njima. Zanima me jeli to normalno i dali bi mu trebao nabaviti drusto. Dali mi koja druga riba osim duha moze biti kompanjon(prijatelj)?
Pozdrav

Offline Seba

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • http://www.akvarij.net
Crni duh ili riba duh
« Odgovori #1 u: Kolovoz 21, 2006, 14:57:00 poslijepodne »
Normalno da se skriva jer je nočna riba... Društo mu baš i nepreporučujem, jer su dosta agresivni prema svojoj vrsti (prema literaturi), dok praktično sam imao 2 komada, i nikad nije bilo problema.. Problem kod njega je što će pojesti sve što mu stane u usta, a kad naraste nekih 20 - 30 cm, to su skoro sve ribe.. Poželjno je napraviti dosta pečina za skrivanje itd... I jedna bitva stvar.. ako se slučajno akvarij tretira sa nekim od preparata na bazi bakra, obavezno izvaditi duha van..
If you can't explain it simply, you don't understand it well enough.

Offline DeMar

• Punopravni član
Crni duh ili riba duh
« Odgovori #2 u: Kolovoz 21, 2006, 15:03:00 poslijepodne »
Hvala na odgovoru.Riba ful lijepa pa mi je zao sto se skriva iza lisca. Mislio sam ako mu nadjem nekog skim bi se mogao slagati da mu kupim. On je jos dosta mal, a prema literaturama kazu da opcenito ribe ne mogu velike narasti(ovisno o velicini akvarija) pa tako se NADAM da i duh nece narsti vise od 10-15cm. Sta ti mislis? Akvarij je od 60 l.
Pozdrav

Offline Seba

• Administrator
  • Punopravni član
Crni duh ili riba duh
« Odgovori #3 u: Kolovoz 21, 2006, 15:30:00 poslijepodne »
Inaće duh naraste do 30 cm u zarobljeništvu.. i to vrlo brzo.. Moji su kroz godinu dana prešli 20 cm, a bili su max 4 cm kad sam ih nabavio..

Offline DeMar

• Punopravni član
Crni duh ili riba duh
« Odgovori #4 u: Kolovoz 21, 2006, 15:34:00 poslijepodne »

A koliki si imao akvarij?

Nije valjda da ce biti preko 20 cm dugacak. Gdje cu onda s njim.
Pozdrav

Offline duda

• Punopravni član
Crni duh ili riba duh
« Odgovori #5 u: Kolovoz 21, 2006, 20:51:00 poslijepodne »
De Mar riba duh će ti narast ako je akvarij od 60 lit to će postat premalo pod ziher. Ona ti voli puuuuno bilja tada najviše će uživat jer se vali po bilju sakrivat voli bit u sjenkama kako bi se mogla odmarat. Nemoj se čudit ako je vidiš da na boku leži na substratu ili iza stjene ako je imaš jer se zna ponašat kao da je ug...dalje neću reć jer mrzim tu riječ mija je gupica ug.. danas nakon 1 god Bila bi ti tvoja riba zahvalna kad bi joj mogao ponudit glisticu nasjeckanu to im je specijalitet.

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Crni duh ili riba duh
« Odgovori #6 u: Kolovoz 21, 2006, 21:26:00 poslijepodne »
Neznam kak ces s njim u 60 l bio je neki dobar link o njima ali neznam di je sad nemogu ga nac da ga stavim i uglavnom je bila rijec da se niti ne uyima ako nemas akvarij od barem 300 litara zato sam ja odusto od njih inace kazu da se daju super pripitomit da se mogu i dragat ali narastu stvarno ogromni ako najdem link ga stavim probaj na googlu Edited by: ivborosa
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Cryptocory

• Punopravni član
Crni duh ili riba duh
« Odgovori #7 u: Kolovoz 21, 2006, 23:26:00 poslijepodne »
Citat: DeMar
Hvala na odgovoru.Riba ful lijepa pa mi je zao sto se skriva iza lisca. Mislio sam ako mu nadjem nekog skim bi se mogao slagati da mu kupim. On je jos dosta mal, a prema literaturama kazu da opcenito ribe ne mogu velike narasti(ovisno o velicini akvarija) pa tako se NADAM da i duh nece narsti vise od 10-15cm. Sta ti mislis? Akvarij je od 60 l.
Ta riba nikako nebi smijela biti u tako malom akvariju.
Dubrovnik

Offline Seba

• Administrator
  • Punopravni član
Crni duh ili riba duh
« Odgovori #8 u: Kolovoz 22, 2006, 01:18:00 prijepodne »
U smakom slučaju, uživaj u ribi.. kad naraste prevelika, pokloni je netkome tko ima uvijete za nju.

Offline DeMar

• Punopravni član
Crni duh ili riba duh
« Odgovori #9 u: Kolovoz 22, 2006, 08:40:00 prijepodne »

Vidjet cu koliko ce mi riba narasti. Ako stvarno bude prevelika onda cu je nekome morat dati, a do tada neka nje kod mene.

A dali mi netko moze reci kakvu ribu da duhu moze biti kao partner(prijatelj). Naravno osim iste vrste, mislim na jos jednog duha ili jos neke ribe sa elektricnim impulsima.

Dali postoje jos kakve nocne ribe, a da nisu agresivne?
Pozdrav