mora biti.jer sam stavio jedan filter koji je jak pa i pri minimumu vrti vodu..sta da radim sta...
Po rijecima drugih forumasa najbolje bi bilo ne stavljati filter uopce. Jer njima navodno pase mirna vode. Znaci u akvarij samo grijac, plutajuca trava ili cak prepolovljena boca gdje ce on svoje gnjezdo napravit.

De mar, šteta što kolege i Uredništvo, još nisu objavili mali članak o uzgoju beta u kućnoj radinosti, pa bi sve ove dvojbe koje imaš najlakše otklonio.
To što želiš njihovo razmnožavanje, je posve u redu,ali na gore opisani način,činiš njima i sebi medveđu uslugu.
1. Dno ispod oformljenog gnijezda, mora biti takvo da mužjak može skupljati jajašca koja padaju.Bilo da je to ravna staklena površina ili muljevito tamno dno kao u prirodi.Veličina jajašca ti je 0,762 mm,pa ti vidi da li se to jajašce može uočiti na tvome dnu.
2. Jače komešanje vode ili struja iz filtera, pomicati će ti gnjezdo i šetati po akvariju!
3. Ako mrijest i uspije, male ribice moraju doći do površine po zrak, dakle dubina akvarija je presudna za njihov opstanak
4.Ženku najčešće mičeš iz akvarija za cca 8-12 sati, jer je i mužjak tada počinje proganjati,a posebno ako uoči da jede jajašca.Neke to rade odmah kod ispuštanja, te uopće nisu "podobne za roditelja"
5. Filter sa jačom strujom,usisati će male jedinke, koje su 1 mm, u prva dva dana,dakle razmisli.Ako već imaš pumpu za zrak priključi je ali ispust na minumum,to ti je najbolje rješenje,dok mladi ne ojačaju.
Itd....................
Evo ti par slika,ako ipak ustraješ u ideji:

[/QUOTE]
Nekuzim zasto ti to meni govoris. Ja sam samo cvjeku rekao da nebi trebao imato filter. moj text(Po rijecima drugih forumasa najbolje bi bilo ne stavljati filter uopce. Jer njima navodno pase mirna vode. Znaci u akvarij samo grijac, plutajuca trava ili cak prepolovljena boca gdje ce on svoje gnjezdo napravit.)...
Cini mi se da tvoji odgovori nisu na mjestu.
Ali odgovori su ti tocni...